Sonia Rykiel

 A lengyel származású Sonia Rykiel 1930-ban született Párizsban. 17 évesen kezdett dolgozni egy kis butikban, ahol próbabákat öltöztetett, késöbb hozzáment az üzlet tulajdonosához, amelyell megnyílt előtte a divat világa.  

Miközben Sonia Rykiel első gyermekét várta rádöbbent, hogy nincsenek kötött pulóverek várandósok számára, így férje kapcsolatait kihasználva, egy velencei tervezővel csináltatott magának egyet, amit számos, immár saját maga által tervezett kismama ruha és tini pulóber követett. Sonia Rykiel így vált a „Kötött ruhák Királynőjévé”, ugyanis számos újítást vezetett be a kötött anyagok és pulóverek készítésében. Késöbb megalkotta első parfümsorozatát 7e Sens-t.   

 Rykiel akkor vált igazán híressé, amikor Poor Boy Sweater nevű kreálmányával az ELLE divatmagazin címlapjára került. 1980-ban a Világ 10 legelegánsabb nője közé választották Rykielt, aki pályafutása során bebizonyította, hogy a kötött ruhák mindig képesek alkalmazkodni a legújabb trendekhez.  
  Sonia Rykiel ruhái és parfümJei 2005 óta már nem csak Franciaországban, hanem az USA-ban is kaphatóak a márka üzleteiben.
loader
A termék a kosarába került
Facebook