Legyél kiegyensúlyozottan céltudatos!

Táj egyensúlya

Mindennapi életünk nyüzsgésében gyakran találhatjuk magunkat olyan helyzetben, ahol egyszerre több szerep és felelősség között zsonglőrködünk. A karriercéloktól kezdve a családi kötelezettségekig folyamatosan arra törekszünk, hogy többet érjünk el és sikeresek legyünk az élet minden területén. Ám jólétre törekvő nőként fontos felismerni, hogy a tudatos döntések kulcsa nem más, mint a belső harmónia megtalálása önmagunkban, hogy tisztán lássuk terveinket és céljainkat.

 

 

Mégis, mit jelent megtalálni a harmóniát önmagunkban? Olyan könnyűnek tűnik azt mondani, hogy alakítsunk ki egy belső egyensúlyt és békét magunkban, miközben a gyakorlatban ennek megvalósítása sokszor szinte lehetetlennek tűnik. Pedig ez az izgalmas utazás az alábbi gondolatok megfogadásával, és személyreszabott beépítésével látható időn belül megtérülhet! 


 

1. Kapcsolódj ki, hogy újra kapcsolódhass! Ebben a hiperaktív, felpörgött világban lelassulni valóban nem egyszerű, de korántsem lehetetlen! A túlterhelő digitális zajok és a folyamatos mobil értesítések nem engedik, hogy igazán megéljük és élvezzük saját eredményeinket. Teremtsünk ezért teret és időt arra, hogy megünnepeljük a legapróbb sikereinket is, és ezeket ne az online térben, hanem a mindenkori pillanatban éljük meg. Kapcsolódjunk le a netről és tartsunk rendszeres digitális detoxot, amivel még nem esünk ki a számunkra fontos online eseményekből, de mégis segít leszakadni az állandó összeméregetés késztetéséről.

 

2. Gondoskodj önmagadról is! Ez nem csak egy divatos mottó, hanem egy szükségszerű igazság. Nőként hajlamosak vagyunk mások igényeit magunk elé, sajátunkat pedig mások mögé rendelni, ám a valódi harmónia eléréséhez elengedhetetlen saját magunk ápolása mind lelki-érzelmi, mind fizikai egészségünk terén. A tudatosabb és kiegyensúlyozott döntéseinkben sokkal határozottabbak és magabiztosabbak leszünk, ha valóban szakítunk figyelmet magunkra is – legyen az csak annyi, hogy elmegyünk heti rendszerességgel sportolni, vagy pár oldalt olvasunk egy számunkra érdekes könyvből. 

 

3. Értékeid meghatározásában virágzol ki igazán. Nemcsak az anyagiak hozzák el a teljes jólétet – az is, hogy mennyire élünk összhangban saját alapvető értékeinkkel. Szánjunk időt arra, hogy ezeket meghatározzuk! Melyek is ezek: A család? A karrier? A kreativitás vagy a személyes fejlődés? Amint tisztán látjuk e fontos célokat, a jóléthez vezető döntések meghozatala is egyszerűbbé válik majd.

 

4. Légy itt és most! A mindfulness egy remek iránytű, amely a harmónia és a tisztánlátás felé vezethet minket. Magába foglalja a pillanatban való teljes jelenlétet, gondolataink ítélkezés nélküli megfigyelését és megértését. A rendszeres gyakorlás által sokkal jobban megértjük majd saját értékeinket, vágyainkat és valódi szenvedélyeinket. S ezáltal tovább erősödik az a belső harmónia, amit keresünk. 

 

5. Keresd meg azokat, akikkel valóban egymásra támaszkodhattok! A hozzánk hasonlóan gondolkodó személyek, akik osztoznak törekvéseinkben, valószínűleg hasonló úton mennek végig. Velük könnyebben  inspirálhatjuk egymást. 


 

A belső harmónia önmagunkban való kialakítása és erősítése segíteni fog abban, hogy olyan tudatos döntéseket hozzunk, amelyekkel azonosulni tudunk. Ez jó érzést kelt bennünk, s a valódi jólét felé visz minket. Ne felejtsük el azt sem, hogy a jólét nemcsak a materiális javakban jelenhet meg, hanem olyan élet képében, amely összhangban van legmélyebb vágyainkkal és értékeinkkel. 

 

Álljunk hát meg egy pillanatra, lélegezzünk párat mélyebben, és nyúljunk le lényünk belsőjéig! Segítsünk önmagunkat és a hozzánk hasonló, ambíciózus hölgyeket abban, hogy megtaláljuk azt a tisztánlátást az élet káoszában, amelyből eljuthatunk a vágyott célig. Teremtsük meg azt az életet, amiről mindig is álmodtunk!

 

loader
Facebook Instagram