Shakira

Shakira Isabel Mebarak Ripoll 1977-ben született Kolumbiában. Zenei tehetsége és nagyszerű vokális képessége már nagyon korán nyilvánvalóvá vált, amikor iskolai előadásokban vett részt és musicalekben kezdett fellépni. A kritikusok elismerően nyilatkoztak róla, amikor az 1990-es évek elején belépett a kolumbiai zenei életbe. Az első két albuma nem hozott sikert, így Shakira úgy döntött, hogy megválik a producerétől. Úgy érezte, hogy saját egyedi stílusának fejlesztése gyümölcsözőbb zenei produkciókat eredményez. Az 1995-ben kiadott Pies Descalzos című albumával tehetséges énekesként és dalszerzőként vált ismertté Dél-Amerikában és Spanyolországban. Következő albuma, a Donde Estan las Ladrones több mint 10 millió példányban kelt el világszerte.

Első angol dala, a Whenever, Wherever, egyik napról a másikra szupersztárrá tette. A kislemez számos ország lemezeladási listáján a legelső helyet foglalta el, és első angol albuma, a Laundry Service több mint 20 millió példányban kelt el. A Hips Don't Lie dala a 2000-es évek bestsellere lett. Számos kislemez után Dél-Amerika legnépszerűbb és legismertebb spanyol énekeseivel is együttműködött, és azóta további albumok is megjelentek.
Shakira kis televíziós szerepekben is szerepelt. A kolumbiai telenovellában az El Oasis-ban,1994-ben játszotta a Luisa Maria karakterét. 2009-ben pedig önmagát játszotta az Ugly Betty című amerikai siker sorozatban..

Shakira szereti a hírnevét jó célokra használni. 1995-ben alapította a Pies Descalzos Alapítványt. Ez a jótékonysági szervezet segíti a kolumbiai szegény gyermekek oktatását a speciális iskolákban. Sikeres pop slágereit már számtalan jótékonysági koncerten előadta a világ minden táján. Elkötelezettsége, együttérzése és elszántsága, hogy segítsen a rászorulóknak, elnyerte az UNICEF Goodwill nagykövet szerepét. Folyamatosan sokféle szervezetet és célt támogat, és ő az egyik legjótékonyabb hírességek (OK Magazine).

2010-ben a Puig divatház együttműködést ajánlott fel Shakirának. Első illata az S nevet kapta. Ez egy orientális-virágos illat, amely a jázmin, szantálfa, benzoin, vanília és borostyán illatjegyeire épül. Második illata, az S by Shakira Eau Florale egy virágos, gyümölcsös kompozíció, amelyben domináns a szeder, a málna, a piros ribiszke, a vaníliavirág és a vanília.
A Shakira illatokat Fanny Bal, Sophie Labbe, Sonia Constant és Elisabeth Vidal parfümőrökkel együttműködve készítették.

 

loader
A termék a kosarába került
Facebook Instagram