Elizabeth Taylor

      Elizabeth Taylor, avagy a hollywoodi ragyogás illatokba zárva
 

Kevés olyan színésznő van a világon, akinek filmes karrierje közel hatvan évig tartott. Elizabeth Taylor a ragyogó brit-amerikai színésznő ezt elmondhatta magáról. A szépségéről, tehetségéről és viharos magánéletéről híres Taylor már kilenc évesen lenyűgözte a közönséget a filmvásznon, és az ibolyakék szemű színésznő a világ szeme láttára vált gyerekszínészből minden idők egyik legnagyobb színésznőjévé. A gyönyörű díva a szakma elismerését is elnyerte, munkáját többek között két Oscar-díj és négy Golden Globe-díj is bizonyítja.

Elizabeth Taylor divatikonként is ragyogott, rajongott a szép ékszerekért és a gyönyörű ruhákért. A híres divattervező, Elizabeth Arden oldalán 1987-ben kiadásra került a színésznő első illata, a Passion. Néhány év múlva, 1991-ben kerül az üzletekbe Elizabeth Taylor talán legsikeresebb illata, az ikonikus White Diamonds.

A virágos aldehides illat, amely igazi klasszikusnak számít a parfümök között, Carlos Benaim alkotása. Az indításban az aldehideken túl az aromás liliom, a neroli, a friss narancs valamint a bergamott jegyei jelennek meg.  A szívjegyben az egyiptomi rózsa, az illatos jázmin, a szegfű és a törökrózsa egy csipetnyi fahéj aromájával kombinálva kényeztet minket. A lezárásban a meleg borostyán, az érzéki pézsma, a szantálfa, a tölgymoha és a pacsuli akkordjai vannak jelen.

A White Diamonds sikere elsöprőnek bizonyult és a későbbiekben más drágakövek által ihletett parfümök kerültek kiadásra. A Fragrant Jewels kollekció, melyet szintén az imádott drágakövek ragyogása ihletett, 1993-ban jelent meg. Egy könnyed virágos fuvallathoz lehet hasonlítani az 1996-ban piacra került Elizabeth Taylor Black Pearls női illatot, mely a zamatos őszibarack, a gardénia a fehér rózsa, a tavirózsa és a lótusz és a pézsma gyönyörű fúziójával varázslatos elegyet ad. Taylor egyedi és ünnepelt, gyönyörű ibolyakék szem színe elött tisztelgett a Violet Eyes női kompozíció, melyet 2011-ben, nem sokkal a színésznő halála elött mutattak be.

Elizabeth Taylor közel 20 illattal lepte meg a világot. Az ünnepelt színésznő sikere a későbbiekben számos hírességet inspirált saját illatkompozíciók megalkotására.

 

 

loader
Facebook Instagram