Lanvin parfümök

Lanvin

Lanvin, édesanyából világhírű tervező

Lanvin egy francia divatház márkája, amit Jeanne-Marien Lanvin tervezőnek köszönhet a nagyközönség. Kalapkészítőnek és varrónőnek tanult Párizsban. Karrierje a kislányának, Marguerite-nek készített ruhával kezdődött. Azok, akik látták a ruhát, elkezdtek érdeklődni iránta, egyre többet szerettek volna ilyen ruhát venni. 1909-ben Lanvin csatlakozott Syndicat de la Couture- höz. Rövid időn belül váltott és a gyermekruhák helyett az édesanyák részére kezdett el ruhákat tervezni.

Messzeföldön híres ruháiról és Anya-lánya kollekcióiról, Lanvin birodalma kiterjedt dekorfestékekre, otthoni dekorációkra, férfi ruházatra, szőrmékre és alsóneműkre. A következő célt 1924-ben érte el, amikor Cégét kiterjesztette parfümkészítésre is és Cége nevét a Lanvin Parfums SA-ra módosította. A Cég első illata a My Sin volt, amit ugyanebben az évben mutattak be. A legsikeresebb illat, az Arpege, amit 1927-ben mutattak be és ez megmaradt így a mai napig is.

Jeanne Lanvin visszavonult

1946-ban visszavonult és lányára, Marguerite-re hagyta. A Cég neve 1989-ig maradt meg. A divatház a Harmonie S.A és Elber Albaz irányítása alá került, Albaz a mai napig is a kreatív igazgató a Lanvin-nél. A parfümöket 1960-tól kezdték el gyártani, a L’oreal vette át ezt az üzletágat 1990-ben. A Lanvin parfum licence ma az Inter Parfüm tulajdonában van.

A Lanvin 68 parfümöt dobott piacra. A Lanvin egy régi parfümház. A legelső parfümöt 1924-ben mutatták be.

loader
A termék a kosarába került
Facebook