Emanuel Ungaro parfümök

Emanuel Ungaro

Meghatározó szereplője a divatvilágnak a francia születésű, Emanuel Ungaro által 1965-ben, Párizsban megalapított Ungaro divatház. Minden Ungaro kreáció a nőiességet ünnepli, a divatház kollekcióiban a karakteres vonalvezetés, az élénk színek használata emeli ki a vonzó nőiességet, semmihez sem hasonlítható, kivételesen elegáns ízlésvilággal.

Bár a neves tervező Balenciaga szárnyai alatt formálódó designer 1973-tól több, nagy sikerű, szép vonalvezetésű férfikollekciót is jegyez, az Ungaro márkanév mégis inkább a női vonalra van felépítve.

A mester 2005-ben visszavonult. A kifutók állandó szereplőjeként megjelenő, a változatlan sikerrel működő Ungaro vállalat jelenleg Asim Abdullah vállalkozó tulajdona, a kreatív igazgatói székbe pedig Giles Deacon került.

Az Ungaro első illata a 1983-as kiadású és a neves parfümőr Jacques Polge által lett megálmodva. Ez volt a legendás Diva. A fűszeres, fás illatkompozíció a természetes szépségre, a titokzatos vonzerőre hívja fel a figyelmet. Az üveg formája a női test vonzó, gömbölyű formáját jelképezi, mely az Ungaro -háznak egy gyakran használt szimbóluma. Az üveg metszett, redős mintázata a hatásosan kivitelezett kampányfotókon is visszaköszön, mely szintén az Ungaro egyik védjegye.

Az illatkompozíciók palettája igen széles, gyümölcsös, virágos, citrusos, valamint fűszeres illatok kényeztetik az érzékeket. Az Ungaro -ház égisze alatt közel 70, szépen megkomponált illatot találunk, melyeket a világ legnevesebb parfümőrei készítettek el a luxuscég számára.

loader
Facebook Instagram