Laura Biagiotti

Laura Biagiotti egy olasz divattervező, akit előszeretettel hívnak a "Cashmere királynője" néven. 1943-ban született. Édesanyja egy ruhaipari üzlet tulajdonosa volt, és az Alitalia légitársaság egyenruháit tervezte. Ez magyarázza Biagiotti vonzódását divat iránt. Laura régészeti tanulmányokat végzett a Római Egyetemen, de hamarosan csatlakozott a családi vállalkozáshoz. 1965-ben saját ruházati céget alapított Gianni Cigna befektetővel, aki késõbbi férje is lett. A cég megrendelésre felsőruházatot gyártott exportra, számos olasz divatháznak, mielőtt úgy döntött, hogy saját tervezésű kollekciót készít. Laura Biagiotti 1972-ben teljes női kollekcióval állt elő.
Biagiotti elősegítette a luxusszövet -a kasmír- népszerűsítését, amelyet korábban a divatiparban nem használtak, de Biagiotti minden kollekciójában megtalálható volt.

A nők imádták a Biagiotti puha, fényűző szöveteit, amlyek kényelmesek voltak és kényeztették a viselőjét. A "baby doll" ruha is népszerű formatervezési minta lett, amely szintén több Biagiotti gyűjteményben szerepel.
Laura Bioagiotti számos divatdíjat nyert, és a Biagiotti családban öröklődött tovább a divat szeretete. Lánya Lavinia Biagiotti Cigna szintén csatlakozott a céghez, és 2005 óta az alelnöke.

A társaság első illatát, a Fiori Bianchi-t 1982-ben mutatták be. Az 1988-as Roma, a márványoszlop-szerű kialakításával, a cég legkelendőbb illata lett. A Roma férfi kiadása pedig 1995-ben került bemutatásra. Laura Biagiotti napjainkban is kínál parfümöket hölgyeknek és uraknak egyaránt a Procter & Gamble-vel együttműködésben.

A tervező legkorábbi illatát 1982-ben adták ki, a legfrissebbet pedig 2019-ben. Az illatok megalkotásában Veronique Nyberg, Violaine Collas, Guillaume Flavigny, Ursula Wandel, IFF, Michel Almairac és Lucas Sieuzac segítkeztek.

loader
A termék a kosarába került
Facebook Instagram