Salvador Dali

Salvador Domènec Felip Jacint Dalí i Domènech, Marquis de Púbol (1904. május 11. - 1989. január 23.), közismert nevén Salvador Dalí, a XX. Század kiemelkedő spanyol katalán szürrealista művésze volt.

Ez a tehetséges és ötletes ember a festményei révén vált híressé, de Dali életében több művészeti ágat is elsajátított, ideértve a filmezést, a szobrászatot és a fényképezést, sőt más művészekkel együttműködve a különféle médiákban is szerepelt. Dalí a San Fernando Képzőművészeti Akadémián tanult, ahol kialakította excentrikus személyes stílusát, és nap mint nap más neves művésszel és íróval találkozott, köztük Luis Bunuel filmkészítővel és Federico Garcia Lorca költővel.

A korai realisztikus festmények, mint például a Kenyérkosár, helyet adtak a kubizmus kísérleteinek, és végül a szürrealisztikus stílus kialakulásához vezettek, amelyről ismertté vált.
Dalí egyszemélyes show-t tartott Párizsban 1929-ben, ahol találkozott múzsájával és leendõ feleségével, Gala Eluard-tal. Leghíresebb képe, Az emlékezet állandósága az olvadó órával, amelyet 1931-ben festett le. Ez a kép nagy hírnevet hozott az akkor az Egyesült Államokban élő Dalí számára, ennek hatására ő és Gála a társadalmi élet élénk résztvevőjévé váltak. A pár a második világháború kitörésekor New Yorkba költözött, és 1940 és 1948 között ott lakott.

Dalí kilépett a szürrealizmusból a „klasszikus” korszakba, 19 nagy vászonból álló sorozatot hozva létre, amely a vallásos, történelmi és tudományos témákat vizsgálta. 1949-ben visszatért Katalóniába, és ott töltötte fennmaradó éveit. Sokan kritizáltak, hogy a Franco uralma alatt álló Spanyolországban él. Ez idő alatt televíziós reklámokat készített, logót tervezett egy cukorkának és az Eurovíziós dalfesztivál számára, és új művészeti médiákat fedezett fel. Felesége, Gala, 1982-ben elhunyt, ezt követően Dalí egészsége jelentősen megromlott. Dalí 1989-ben hunyt el szívelégtelenségből, nagyon sok különböző műalkotást hagyva maga után különböző művészeti ágakban.
Az illatszerek sem tűnnek logikátlan választásnak, tekintve a híres művész sokféle érdeklődését és szakértelmét. Egy híres Dalí-idézet így írja le a parfümcsaládot: "Az öt érzék közül a szagérzék vitathatatlanul az, amely a halhatatlanság érzetét közvetíti a legjobban." A Cofinluxe céggel léptek partnerségre, és az első illatnak 1983-ban a Salvador Dalí nevet választotta Dali és Gala. Gala vágya egy intenzív parfüm volt, nagyon szerette és gyűjtötte a rózsákat amelyek ebben az illatban kiemelkedő szerepet játszanak. A palack kialakítását Dalí festménye ihlette, a Knidosi Aphrodité arca, jól szabott ajkaival és orrával. Korlátozott számban kívánták kiadni, de a parfüm olyan sikeres lett, hogy 1985-ben a nemzetközi piacon is megjelent. A férfi illatot 1987-ben gyártották, és napjainkig több mint 25 parfümöt mutattak be. Mindnek érdekes, Dali művei által ihletett csomagolása van.


Karoline Vieth, Mark Buxton, Sidonie Lancesseur, Philippe Collet, Fabrice Pellegrin, Alexandra Carlin, Veronique Nyberg, Amelie Bourgeois, Mathilde Bijaoui, Cecile Zarokian, Guillaume Flavigny, Emilie Bouge, Celine Ellena, Delphine Lesseau, Martin Glicerie, Martin , Antoine Lie, Philippe Romano, Dominique Ropion, Francis Kurkdjian és Daphne Bugey parfümőrök közreműködtek az illatok megalkotásában.

loader
A termék a kosarába került
Facebook Instagram