Van Cleef & Arpels parfümök

Van Cleef & Arpels

  A Van Cleef & Arpels története egy csodálatos szerelemmel kezdődött a XX. század hajnalán. Estelle Arpels és Alfred Van Cleef házasságából nőtte ki magát az egyik legsikeresebb ékszerész dinasztia. A két ékszerész család egyesült, és 1906-ban megnyitották közös üzletüket Párizsban, a Place Vendôme 22 szám alatt, amely az óta is az ékszerház központjának számít.
 A Van Cleef & Arpels hamar az egyik vezető ékszerházzá vált, és már a ’30-as évektől kezdve terjeszkedni kezdett, 1942-ben nyílt meg az első üzletük a tengerentúlon, New Yorkban. És hogy minek köszönhetik a sikert?  A Van Cleef & Arpels a legkiválóbb drágakövekből készíti ékszereit, műhelyükben a legkiválóbb ékszerészek dolgoznak. Jellegzetesen a természetből merítenek ihletet ékszereik megtervezésénél: repülő madarak, nyíló virágok, olvadozó jégcsapok, szélben lengedező zászlók, a Van Cleef & Arpels darabjainak többsége valamilyen mozgást ábrázol. A cég leghíresebb szabadalma mégis az úgynevezett Mystery Setting eljárás, amely során a drágaköveket úgy foglalják be, hogy magát a fémet nem lehet látni.

 A Van Cleef & Arpels a ’30-as évektől kezdve jelen van a divat világában, az elmúlt 70 évben az európai divat szinte valamennyi fontos szereplőjével együtt működött már a francia ékszeróriás, így partnerei közé tartozott többek között a Givenchy, a Dior, a Karl Lagerfeld, az Armani divatházak is. A párizsi ékszerház számos területen úttörőnek számít a maga nemében: A Van Cleef & Arpels teremtette meg az „ékszerbutik” fogalmát forradalmi üzletkoncepciójával, az első ékszerházként 1974-ben üzletet nyitottak Japánban, és szintén elsőként parfümöt dobtak piacra 1976-ban „First” néven. 2008 márciusában jelent meg a világ első designer pezsgője, a Belle Époque Blanc de Blancs Vintage 2000, amely ma a világ egyik legdrágábbikának számít. A világ legdrágább tollát mutatta be a Montblanc és a Van Cleef & Arpels 2007 elején, a Limited Edition Mystery Masterpiece nevű írószer mindkét cég százéves munkáját tetőzi be. A csúcsmodell a tollkészítés történetének egyértelműen a legmagasabb árú példánya, 730 ezer dolláros (130 millió forint) árcédulájával minden eddigit felülmúl. Az ékszerház legnagyobb büszkesége viszont mindenképpen az egykori iráni uralkodó feleségének, Farah Pahlavinak koronázási ünnepségére készített korona, amely ma az iráni koronaékszerek egyik legfényesebb tagja.
 Parfümei közül a leghíresebbek a Van Cleef & Arpels Murmure, Birmane, First és Tsar illatok.
loader
A termék a kosarába került
Facebook Instagram