Cartier parfümök

Cartier

A világ egyik legismertebb óra és ékszergyártó cégét a Cartier-t, Louis-François Cartier 1847-ben alapította Párizsban. A nagymúltú cég gazdasági szempontól is az ágazat meghatározó képviselője, de a divatvilág más területén is jelentős érdekeltségekkel bír.

A divatos karórák, később az egzotikus, orientalista Art Deco dizájnok, mint például a „Tutti Frutti” ékszerek, hamar népszerűvé tették a megbízható alapokon működő céget. Meghatározó momentum volt a divatház életében, amikor 1904-ben megtervezték az ikonikus „Santos” karórát, a jellegzetes négyzet alakú előlappal. A környezetvédelemben is élenjáró cég nemzedékeken átívelő sikere a precizitáson és a szakmai alázaton túl, a divat, és a formatervezés tökéletesre hangolásán is múlott. Olyan hírességek, mint az amerikai színésznő Elizabeth Taylor is előszeretettel viselték a Cartier-ház ékszereit. A kozmetikumok és parfümök gyártásában is jeleskedő cég csodálatos üvegcséi számos szépen megkomponált illatkreációt rejtenek. Érdekesség, hogy a Cartier luxus divatcég saját illatőrt alkalmaz, Mathilde Laurent a nagynevű szakember személyében. A kreatív művész illatai sokszínűek, vibrálók. Az első Cartier illat 1981-ben jelent meg  Must de Cartier néven. Az édes, a vanília és a jázmin játékán alapuló kompozíció lenyűgözte a szakmát és a vásárlókat,

A Cartier egyik legújabb, népszerű illata a „Carat”, kifejezetten a fiatalabb korosztályt szólítja meg. A virágos illatot a bájos és igen ismert Janke Du Toit modell képviseli.

loader
Facebook Instagram