John Varvatos

John Varvatos, a komplex, férfias életmód nagykövete

A Varvatos család eredetileg a görögországi Kafalónia szigetéről származik, de a tehetséges divattervező és sikeres üzletember John Varvatos gyermekkora és egyetemi évei már Michigan-hez köthetőek. Az ambiciózus fiatalember kiváló üzleti érzéke már 1980-ban megmutatkozott, amikor társalapítóként csatlakozott a Fitzgerald's Men's Store üzletházhoz. A későbbiekben John Varvatos több impozáns divatház csapatát erősítette, 1983-ban csatlakozott a nagynevű divatmárkához, a Polo Ralph Laurenhez. 1990-ben már Calvin Klein volt a munkaadója és a férfiruházati vonal tervezésének vezetőjeként nagy szerepe volt a CK márka bevezetésében, ezen belül a kultikus CK boxer shortok megalkotásában. 1995-ben visszatér korábbi mentorához és a Ralph Lauren cég égisze alatt a tervezőrészleg vezetőjeként létrehozza a Polo Jeans Company-t.

Cégét 1999-ben alapítja meg és nem sokkal ezután saját ruházati kollekcióval rukkol elő. A divattervező sokszínűségét jól mutatja, hogy a népszerű Converse cipőmárka egy csúcsminőségű, exkluzív sorozatára is felkérést kapott, de rádióriporterként is nagy népszerűségre tett szert a sokoldalú, a rockzenéért rajongó, bohém designer.

A tervező első illatát, a John Varvatos férfi illatot 2004-ben mutatták be, a borostyános, modern és merész kompozíció azonnal nagy sikert aratott. A kifinomult, magabiztosságot sugárzó illatot Rodrigo Flores-Roux parfümőr álmodta meg a divatcég számára. A fás- bőrös jegyek, a borostyán és vanília gazdag aromái, valamint a datolya és a gyógynövények fantasztikus elegye egy csodás egésszé álltak össze a mester kezei által. Az esztétikus, fekete üvegbe zárt elixír nagy népszerűséget hozott a napjainkra már öveket, kézitáskákat, lábbeliket és egyéb kiegészítőket kínáló vállalatnak. Napjainkra a neves divatcég illatkompozícióinak száma 20 felett jár, melyek egytől egyik stílusosak és tetszetős, esztétikus csomagolással bírnak.

A számos szakmai díjjal kitüntetett művész saját bevallása szerint a belső és külső harmónia, valamint a zene által nyer inspirációt alkotásaihoz. Népszerűségét kihasználva John Varvatos számos jótékony ügy mellé állva segíti saját és más különböző alapítványok munkáját.

 

loader
Facebook Instagram