Karl Lagerfeld parfümök

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld (született Karl Lagerfelt) egy német művész és divattervező, aki most Párizsban él. Magánéletével kapcsolatban nagyon kevés információ áll rendelkezésre. Azt beszélik, hogy 1930 körül született, de erről sincs pontos adat. Divatkarrierje 1955-ben kezdődött, amikor felvették gyakornoknak Pierre Balmanhez. Három évvel később átigazolt Jean Patouhoz, ahol 5 évig dolgozott. Itt évente két haute couture kollekciót tervezett. 

A várva várt hírnév:
Korai munkái mások számára kicsit értelmezhetetlenek voltak, mély dekoltázzsal, mély hátkivágással nagyon rövid szoknyákkal. Rosszul viselte a kritikákat. A kollekció ennek ellenére meghozta a hírnevet Lagerfelnek és elkezdhetett szabdúszó tervezőként dolgozni olyan divatházaknak, mint Tiziana, Chloe, Curiel és Fendi. 1983-ben a Chanel kreatív igazgatója lett, ahol a mai napig betölti ezt a pozíciót. Lagerfeld megalkotta saját kínálatát 1984-ben és egészen 1997-ig készített terveket. A Lagerfeld Gallery márkanevet 1998-ban vezették be és sikeresen együttműködött a Diesel-lel és a H&M-mel A Lagerfeld -H&M kollekciót két nap alatt eladták. Ez a szortiment 2006-ban visszakapta Karl Lagerfeld nevét és megkezdte az együttműködést a Macy’s-el és a Sephora-val.

Karl Lagerfeld a divattervezés mellett hires fotóművészetéről is. Fotózott a Chanelnek, a Fendinek és még a saját kollekciójához is. Lagerfeld modelleket és hírességeket is lencsevégre kapott magazinoknak, sőt, még egy könyv is megjelent a fotóival és illusztrációival. Lagerfeld kitűnik megjelenésével, ikonikus copfjával, fekete napszemüvegével, kesztyű viseletével. “Hallhatatlanná vált “ ékszereiről, művészetéről, a babáiről, kitömött állatairól és bábjairól.

A parfümök 1978 óta kaphatóak. Ebben az évben dobták piacra Lagerfeld Classic néven az első férfi parfümkollekciót. A női parfümök, a Sun, a Moon, a Stars ikonikusak és hatalmas sikert arattak 1990-es években. Napjainkban Karl Lagerfeld Tommy Hilfigerrel közösen készíti az illatokat.
Lagerfeldnek 28 parfümje van. Az elsőt 1975-ben, a legújabbat 2019-ben mutatták be. Olyan híres parfümkészítőkkel dolgozik együtt, mint Betty Busse, Matton, Nicolas Beaulieuu, Sophie Labbe, Christophe Raynaud, Firmenich, Ron Winnegrad, Pascal Gaurin, Bruno Jovanovic, Sandrine Malin, Sophia Grojsman, Emilie (Bevierre) Coppermann, Mark Buxton, Olivier Cresp és Alienor Massenet.


 

loader
Facebook Instagram