MIU MIU

Miu Miu, avagy az érzékiség és az intellektus izgalmas fúziója
 

A Miu Miu egy olasz divatmárka, a Prada leányvállalata, mely női divatárukat és kiegészítőket kínál. Stílusát tekintve nehezen kategorizálható, a lenyűgöző Miu Miu az ellentmondások erejéről, az érzékiség és az intellektus fúziójáról szól.

Az 1993-ban alapított cég kedveli az avantgárd elemeket, olykor provokatív, és soha nem unalmas. A divat berkekben igen elismert cég nagy presztízsű divatpillanata volt a 2020-ban bemutatott „Upcycled by Miu Miu” kollekció, amely az 1930-as évektől az 1980-as évekig terjedő időszak vintage ruháinak lenyűgöző, limitált kollekciója volt. A jelenleg is felszállóívben lévő divatcég sikerét jól mutatja, hogy a színes, színházi elemeket is felsorakoztató 2024-es tavaszi Miu Miu show-t az év legjobb divatbemutatójának választották a szakemberek az igen elismert Impression Awards-on.

A Miu Miu első illatkompozíciója, a Coty kozmetikai céggel karöltve, 2015-ben került az üzletek polcaira. A Miu Miu névre keresztelt virágos illat Daniela (Roche) Andrier alkotása. A nyitányt egyértelműen a gyöngyvirág dominanciája jellemzi némi friss, citrusos felütéssel. A szívzónában a zöld jegyeken túl a rózsa, a jázmin, a fekete ribizli és őszibarack fúziója nyűgöz le minket.  A lezárásban az akigala fa és a fehér pézsma akkordjai tűnnek fel.

2019-ben a divatház új irányt mutatott a női illatokban és piacra került az elsöprően dinamikus Miu Miu Twist. Az új illat a modern, fiatal hölgyeket célozza meg: kreatív, energikus és tele van lelkesedéssel, pozitív energiákkal. Az indításban a friss almavirág, és a piros bogyós gyümölcsök jegyei, a szívjegyben pedig az érzéki pézsma és az üde ibolya varázsol el minket. A lezárást a cédrus, a melegséget adó borostyán és a tonkabab fúzíója kínálja.

A Miu Miu feltörekvő fiatal modelleket és művészeket is alkalmaz kampányaihoz. Az új generáció képviseletében már a világhírű izlandi énekesnő Björk lánya, Isadora Bjarkardóttir Barney is erősítette már az olasz divatmárkát.

 

loader
Facebook Instagram