Louis Vuitton

Louis Vuitton Malletier luxus francia divatcég, amely leginkább bőrtáskákról és bőröndökről, monogramjáról ismert. Louis Vuitton alapította 1854-ben a párizsi Rue Neuve des Capucines téren. Utódja fia, Georges Vuitton lett. 1913-ban megnyílt a Champs-Elysees-i Louis Vuitton épület. Georges Vuitton 1936-os halála után fia, Gaston-Louis Vuitton folytatja a hagyományt.

Louis Vuitton a híres francia triumvirátus tagja
Az LMVH céget 1987-ben alapították, Moet et Chandon, Hennessy és Louis Vuitton márkanevekkel. A fiatal tervező, Marc Jacobs 1997-ben lett a ház kreatív igazgatója. 2013-ban Nicolas Ghesquiere váltotta.

A Louis Vuitton 1920-ban kezdődött luxus piperecikkek, például "Editions d'Art" nevű kristály parfümös üvegek gyártásával. Az első ismert illat a házban található, a Heures d'Absence, amelyet 1927-ben dobtak piacra. Ezt 1928-ban Je Tu Il követte, majd 1946-ban a Réminiscences és az Eau de Voyage. Az Eau de Voyage-t az 1980-as években vezették be.

Az illatokhoz bergamott, gyömbér, licsi, bazsarózsa, kakaóvirág, török rózsa és némi pacsuli esszenciát használ. A termékek csomagolása is abszolút beleillik a mindnekori Louis Vuitton jellegzetes kollekcióba

loader
Facebook Instagram