Paul Smith

A környezetvédelem felé erősen elkötelezett Paul Smith saját nevével, már évtizedekkel ezelőtt divattörténelmet írt.

A napjainkra 70 országban üzletekkel bíró, angol designer 1946-ban látta meg a napvilágot Beestonban.  A kerékpározásért rajongó fiatal Paul egy sajnálatos balesetet követő rehabilitációs időszak során fordult másik nagy szenvedélye, a szabás-varrás felé.

Első saját üzletét 1970-ben nyitotta meg Nottinghamben, ahol saját tervezésű darabjai mellett, más neves tervezők kreációit is értékesítette. Az igazi siker 1976 után köszöntött be, amikor a törekvő, fiatal designer bemutatta első, saját férfiaknak szánt kollekcióját Párizsban. Innen nem volt megállás, kreációi napjainkig fellelhetők a legnevesebb divateseményeken. A színes csíkozással díszített mintázat számos kreációjában, illetve azok csomagolásán is rendre visszaköszön.

A művészi nyitottságot jól mutatja, hogy a tervező a ruházati termékek alkotásán túl, más területeken is keresi az inspirációkat. Neki köszönheti például a világ a csíkos MINI-t, melyet 1997-ben álmodott meg, Az ikonikus autóból összesen 1800 darab készült.

2000-ben a színes termékpaletta illatkompozíciókkal is bővült. A Paul Smith Men és Paul Smith Women nevű kreációk sikerét azóta közel 50 különböző, szépen megkomponált, vibráló illat követte, melyek azóta is az Inter Parfums Inc.-vel együttműködve kerülnek kiadásra.

Az elhívatott és a divat történetre megkérdőjelezhetetlen hatással bíró művészt II. Erzsébet angol királynő elismerése jeléül 2000-ben lovaggá ütötte.

loader
Facebook Instagram