Tom Ford parfümök

Tom Ford

 Az 1961-es születésű Tom Ford karrierjét gyerekszínészként kezdte telvíziós reklámfilmekben, volt, hogy egyszerre 11 különböző reklámban szerepelt szerte az Egyesült Államokban. A texasi születésű Ford késöbb belső építészetet tanult. Miközben a hírhedt nightclub, a Studio 54 törzsvendégéve vált, rájött, hogy meleg.

  Tom Ford első munkahelye a Chloe divatház volt, majd a Perry Ellishez került, de 1990-ben otthagyta az Államokat, azt mondta: „Ahhoz, hogy igazán jó tervező váljon belőlem, ott kellett hagynom Amerikát. A saját kultúrám fojtogatott. Ha valaki túl stílusos, az snassz az USA-ban, egyszerűen lenéztek. Európában, ezzel ellentétben, bírják ha valakinek van egyénisége.” Tom Ford így került a Guccihoz, az akkor haldokló divatóriásnak Ford jelentette a megváltást. Eleinte csak ruhákat tervezett, ’92-től pedig Tom Ford lett a felelős a ruha-, a parfüm-, a kiegészítő- és a imagevonalért egyaránt, saját elmondása szerint napi 18 órát dolgozott. De a munka meghozta a gyümölcsét, Tom Ford 1994-ben a Gucci kreatív igazgatója lett, a divatház eladásai 90%-kal növekedtek, az évtized elején a csőd szélén álló Gucci pedig 1999-re 4,3 milliárd dollárt ért.
 
 Miután az Yves-Saint Laurent a Gucci kezébe került, Fordot nevezték ki a YSL kreatív igazgatójának, és ismét azt a feladatot kapta, mint Miánóban, a klasszikus francia divatházat vissza kellett hoznia a mainstreambe. Tom Ford ezt mindenidők egyik legprovokatívabb reklámkampányával el is érte. Az YSL Opium és M7 parfümök marketingjéhez már-már pornográf képeket is felhasználó Ford 2004-ig dolgozott a francia divatóriásnál. Saját márkánevének népszerűségét előszőr saját tervezésű szemüvegeivel alapozta meg, ezt követték kiegészítői, férfiruházata és parfümvonala. Egyik reklámfotóján Tom Ford az anyaszült meztelen Keira Knightley és Scarlett Johansson pózol egyik parfümjével. És még csodálkoznak, hogy sikeres…
loader
A termék a kosarába került
Facebook Instagram