Coty

A szépség sokszínű, változatos. Segíteni a hölgyeket abban, hogy a nőiességüket a legteljesebb módon éljék meg örömteli küldetés. A nagymúltú és rangos mamutvállalat a Coty, szépségipari termékek gyártásával, fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik.

A céget François Coty, a korábban gyógyszerész segédként is dolgozó fiatalember alapította 1904-ben Párizsban. Munkájának és kiváló üzleti érzékének köszönhetően sikertörténetet írt a XX. század Európájában és az általa megálmodott vállalat napjainkig meghatározó hatással bír az ágazatra.

Az 1939-ben New York-ban megrendezett világkiállításon óriási érdeklődést váltott ki a szépen kivitelezett Coty pavilon és a gyár termékei. Az elismertséget jól mutatja, hogy a harmincas évek nagy sikertermékét a Coty's Air Spun arcpúdert minden idők egyik legjobb szépségápolási termékeként aposztrofálja a divatvilág. A későbbiekben a filmipart megcélozva, a Coty díjat alapított a feltörekvő amerikai divattervezők segítésére, új dimenziót adva a növekedéshez.

Az első illatkreáció az 1904-ben kiadott és óriási bevételt hozó, La Rose Jaqueminot volt, melyet, felismerve a csomagolás fontosságát, egy csodaszép Baccarat üvegbe zártak. Napjainkra száz felett van a cég közreműködésével kiadott illatok száma.

Coty 1934-ben bekövetkezett halálát követően a család folytatta a munkát az alapító által kikövezett úton és az 1960-as évekig aktívan részt vett a vállalat vezetésében. Napjainkra a cég 46 országában van jelen és több mint 20.000 főállású alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

loader
Facebook Instagram