A buddhizmus és az illatok

Vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan?

 

A forma egyenlő az ürességgel, az üresség a formával.

A zen tehát minden és semmi.

Az ésszel fel nem érhető magasabb igazságok megértése helyett a megélésre, megtapasztalásra, villanásszerű megvilágosodásra helyezi a hangsúlyt. A tanítás lehet egy botütés, egy virág néma felmutatása, vagy a saru fejre helyezése.

BuddhizmusEnnek a szellemi irányzatnak a női oldalát, a Zen nőiséget testesíti meg Shiseido Zen purple kompozíciója.

A csodálatosan megtervezett üveg is üzenet. Két ovális formán, a világmindenség tojás analógiáján keresztül jutunk a kör alakú szellembe, a kettősségből az Egységbe.

Az üveg négyzet formája az anyag jelképe, a négy égtáj, négy évszak, négy vérmérséklet, a kolerikus, szangvinikus, melankolikus, és flegmatikus alkat egysége, a tökéletes androgün emberé.

A mályvaszín a Nő misztériuma. Benne a rózsaszín mennyország, a bíbor méltóság és a lila alázat.

A sarokban asszimetrikusan elhelyezett porlasztó ráébreszt arra, hogy minden nézet, így a teljességet célzó Zen is töredékes.

Amikor az illatot beszippantottam, szinte mágikus utazáson vettem részt, melyben a meleg sötétség, a cseresznyefavirágzás életöröme, a törékeny japán nő gyengeségében rejlő ereje, és a hangtalan zene adott csodás koncertet. A japán lélek Bak jegyű, kitartó, állhatatos, de belül érzelmes, és gyöngéd. Egy japán herceg megtapasztalta az élet pillanatnyi mulandóságát, amikor a jégeső elverte a virágzó cseresznyefákat. Olyan hatással volt rá ez az élmény, hogy szerzetesi életre adta a fejét.

Ha hű akarok lenni a zen szellemiséghez, azt mondom, érezd meg a Shiseido Zen-ben a NŐ megtapasztalhatatlan illatát. Nem véletlenül limited edition, azaz korlátozott számú kompozíció.

Először alig érezzük, mintha elfelejtettünk volna kifújni belőle, majd rövid késleltetés után árad ránk az az esszenciális finomság, könnyedség, lágyság, amiben önmaga ellentéte is benne van. Ha egy hölgy az első randevún ezt az illatot viselné, behunyt szemmel is csalhatatlanul bizonyos lennék, ő a párom, a testi-lelki-szellemi társam, másik felem.

Ilyen parfümre természetesen a maximalista Parfum.hu kínálatában találhatunk. Maximum a szolgáltatásban, maximum a választékban.

Arany Viktor írása

loader
Facebook Instagram