0

Illatfigyelő

Reformulált parfümök, avagy új design, új illat? (első rész)

Reformulált parfümök!

Reformulált parfümök, avagy új design, új illat? (első rész)

Ismerős az a csalódott érzés, amely akkor fog el minket, ha a jól ismert és régóta használt parfümünk új csomagolásban és kissé módosult illattal kerül ki újból a parfümériák polcaira? Ha van ellentmondásos és sokak által vitát indító téma parfümös berkekben, akkor a parfümök reformulált változatának kiadása az! Érdemes néhány tévhitet eloszlatni ezzel kapcsolatban, és végigjárni azt az utat, amely egy régi parfüm új köntösben való megjelenését jelenti, amely esetleg rávilágít arra, hogy nem minden esetben kell sajnálni a ráncfelvarrást.

...tovább olvasom a cikket
Legjobb limitált nyári parfümök

Legjobb limitált nyári parfümök

Legjobb limitált nyári parfümök

Nemcsak a legforróbb évszakunk a nyár, hanem a legeseménydúsabb, legintenzívebb időszaknak is számít. Fesztiválok, nyaralások, családi ünnepek, és a szabadság mámorító érzése…persze, hogy ilyenkor az ember legszívesebben ezt a vibráló, pezsgő hangulatot egész nap maga köré szeretné vonni. Szerencsére ma már a parfümök világában külön fejezetet szántak azoknak az illatoknak, amelyek kifejezetten a nyári hangulatot fokozzák. Különlegességük abban rejlik, hogy kis szériában, limitált kiadásként kínálják a parfümrajongó közönségnek, így garantált az exkluzivitás is.

...tovább olvasom a cikket
12 tévhit, és az igazság a parfümökről

12 tévhit, és az igazság!

12 tévhit, és az igazság a parfümökről

Bár magam is igazi művészetnek tartom a parfümkészítést – főleg amióta parfüm workshopok alkalmával megtapasztaltam, hogy milyen nehéz is szép és harmonikus illatot kikeverni – mégis vannak olyan tévhitek és tények a parfümökkel kapcsolatban, amelyek sokszor megtévesztik a tökéletes parfümre vadászókat, megnehezítik az illatok közötti keresgélés, vagy éppen egy helytelen próba vagy használat során nem sikerül közel kerülni egy adott parfümhöz. Nézzünk meg hát 12 állítást a parfümökről, melyekről az emberek gyakran nem is gondolják, hogy nem igazak!

...tovább olvasom a cikket
Tavaszi parfümtrendek

Tavaszi parfümtrendek

Tavaszi parfümtrendek

Megújulás, felfrissülés, könnyed anyagok és romantika, ezek a kulcsszavai a legújabb tavaszi parfümtrendeknek. A tavaszi parfümkínálat mindig szenzációs újdonságokat, nagy visszatéréseket és kissé felfrissített variációkat jelent: Nem csoda, hiszen ilyenkor a vastag, meleg, nehéz és sötét öltözékünket és kiegészítőinket lecseréljük valami sokkal lengébbre, könnyedebbre és színesebbre, vibrálóbbra, s ez a parfümjeinkre is jellemző. Szinte kívánjuk az üde, pajkos és romantikus illatokat, amelyektől minden szerelmes szív megpezsdül.

...tovább olvasom a cikket
Szerelem a levegőben - 10 érzéki parfüm Valentin napra

Szerelem a levegőben!

Szerelem a levegőben - 10 érzéki parfüm Valentin napra

Bálint nap, vagy ahogy az angolszász kultúrából átvettük, Valentin nap a szerelmesek napja. Ez a nap lehetőséget ad arra, hogy szerelmünket ápoljuk, párunkat kényeztessük, vagy éppen megvalljuk szerelmünket választottunknak. Az angolszász kultúrában nem csak a szerelmeseké ez a nap, hanem a szereteté is: kedves üzenetekkel, apró ajándékokkal kedveskednek egymásnak a szerelmespárokon kívül barátok, családtagok is. A Valentin nap eredetét több legendához lehet visszavezetni, az egyik legromantikusabb legenda szerint a római korokban egy Valentin nevű pap ellenszegült a császár parancsának, miszerint nem nősülhetnek a fiatal férfiak, mert úgy gondolta, hogy a nőtlen katonák jobban helyt állnak a csatamezőn. Valentin atya viszont romantikus lélekként titokban adta össze a szerelmeseket, ami miatt mártírhalált halt. Ha még nem tettük meg, a Valentin nap az egyik legjobb lehetőség arra, hogy párunkat kényeztessük, ajándékokkal kedveskedjünk neki. Az illatok igen nagy hatással vannak az érzékekre, éppen ezért egy jól megválasztott illattal a Valentin nap romantikáját is lehet fokozni. Mivel a szerelem és szenvedély kerül ezen a napon előtérbe, férfiaknak és nőknek egyaránt a legjobb választás egy piros üvegbe bújtatott buja parfüm. A következő válogatás segít a választásban!

...tovább olvasom a cikket
A leghíresebb Orrok – Alberto Morillas

Orrok – Alberto Morillas

A leghíresebb Orrok – Alberto Morillas

Kevés olyan parfümőr (azaz Orr) van, akinek a nevéhez közel 240 parfüm köthető és még kevesebb van, aki a parfümvilág legkiemelkedőbb darabjait alkotta meg. A legendás orr életéről keveset lehet tudni, de azt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy akárcsak életében, illataiban is visszaköszön andalúziai öröksége, életfilozófiája, hiszen Morillas Sevilla-ban született 1950-ben. Már korán, a 70-es években csatlakozott a Firmenich parfümgyártó céghez, és kvázi autodidakta módon, saját stílusában sajátította el a parfümkészítés minden csínját-bínját. Különleges módszere, miszerint minden illathoz egy színt és formát kapcsol, s majd ezeket kedvére variálja lehetővé tette, hogy túllépjen a megszokott illatakkordok kreálásában. Spontaneitása, és szabadelvűsége semmiféle határt, gátat nem tűrt, s mivel sikeresnek tűnt módszere, a megrendelők hagyták is szárnyalni, így jöhettek létre az akkor szokatlan vagy meghökkentő megoldások, amelyek ma már igazi parfümlegendává váltak.

...tovább olvasom a cikket
Találd meg a személyiségedhez illő parfümöt!

Találd meg a parfümöd!

Találd meg a személyiségedhez illő parfümöt!

Megtalálni a nagy Ő parfümöt legalább annyira nehéz, mint megtalálni azt a társat, akivel összekötnénk szívesen az életünket. Mert egy jó parfüm, amely valóban passzol a személyiségünkhöz, akár egy életen át hű társunk maradhat. Ma már a sok ezer parfüm között nem könnyű egy laikusnak eligazodni, parfümtanácsadók segítségével nagyobb az esély arra, hogy rábukkanunk álmaink illatára, de ha nem tudunk élni ezzel a lehetőséggel, akkor érdemes néhány, a parfümökre jellemző sajátosságot figyelembe venni, amely nagy valószínűséggel segít abban, hogy a személyiségünkhöz igazán passzoló illatot találhassunk.

...tovább olvasom a cikket
2016 őszi parfümök

2016 őszi parfümök

2016 őszi parfümök

Itt van az ősz, itt van újra… Ha nem iskolások vagyunk, akkor talán van esély arra, hogy várjuk az őszt. Habár soha nem lesz olyan népszerű évszak, mint a tavasz vagy éppen a nyár, el kell fogadnunk, hogy az őszben rendkívül sok szépséget pozitívumot felfedezhetünk: vár még ránk az indián nyár, csodálatos színekbe öltözik, a természet, már nem szenvedünk éjjel a hőségtől és a parfümök világában ősszel jönnek az igazi nagyágyú parfümök! Ugye, hogy érdemes rá várni?

...tovább olvasom a cikket
Légy nyáron is ellenállhatatlan!

Légy nyáron is ellenállhatatlan!

Légy nyáron is ellenállhatatlan!

Ki mondta, hogy nyáron csakis friss illatfelhőbe szabad burkolózni, félretéve a dögös és ellenállhatatlan parfümjeinket? Szerencsére ma már számtalan olyan parfüm közül választhatunk, amelyek egyszerre állnak helyt ha csábításról, hódításról van szó és emellett a fullasztó nyári hőségben sem terhelik meg finomra hangolt szaglásunkat. Természetesen aranyszabály ebben az esetben is, hogy csak mértékkel adagoljuk napközben magunkra az illatszereket, ha valóban drámai hatást szeretnénk elérni, hagyjuk azt az esti programokra.  

...tovább olvasom a cikket
Tavaszi parfüm választás

Tavaszi parfüm választás

Tavaszi parfüm választás

  Milyen parfümöt válasszak tavaszra?​   2016 tavaszi parfümtrendjének kulcsszavai a virágos, púderes, légies, édes és érzéki. Újra reneszánszát éli a rózsa, ha valaki igazán nőies, eleven, szép tónusú illatra vágyik, az most feltétlenül keresse a rózsát, mint parfümösszetevőt. Szerencsére bőven van miből válogatni, csak arra érdemes figyelni, hogy stílusunknak megfelelő parfümöt válasszunk, hiszen a parfüm öltözékünk szerves része, és ha harmóniára, egységes stílusra törekszünk, elengedhetetlen, hogy a parfümünk is passzoljon hozzánk.  

...tovább olvasom a cikket

<< < 1 2 > >>

A parfum.hu az ország egyik legnagyobb választékával rendelkező online parfümáruháza. A parfümök közül itt szinte mindent megtalálsz, legyen az női parfüm, vagy férfi parfüm, ritkaság vagy kifutó termék.
Nálunk a vásárló a legfontosabb. Parfümök kiszállítása gyors határidővel, kedvező árakon, garantált minőségben!
Közel 4000 fajta parfümből válogathatsz kedvedre, naponta bővülő választékból! Tegyél próbát, rendelj Nálunk!
loader
A termék a kosarába került
Facebook