Hogyan válassz ajándékba parfümöt?

Az ajándékozás művészete összetett feladat lehet, főleg, ha egy olyan személyt kívánunk meglepni, akinek az ízlése kihívást jelenthetnek. A parfüm egy klasszikus választás, amely mindig örömet okozhat, ha helyesen választjuk meg. Az online parfümvásárlás kényelmes lehetőséget kínál, de ugyanakkor jelentős kihívást is jelenthet a tökéletes illat kiválasztása szempontjából. Honnan tudjuk, hogy melyik illatot válasszuk, hiszen annyi illat közül válogathatunk! Parfümöt választani valaki másnak talán kihívás lehet, de nem lehetetlen! Íme, néhány tippünk, amelyek segítenek a választásban.

 

Tudd meg, hogy milyen parfümöt visel!

Az első lépés az, hogy ismerjük meg a megajándékozott ízlését és preferenciáit. Figyeld meg, milyen stílusban öltözködik, milyen illatokat használ, milyen helyeken szeret időzni. Ezek az információk segítenek abban, hogy olyan illatot válassz, amely illeszkedik az egyén egyedi stílusához és személyiségéhez. Ha lehetőség adódik, nézd végig az ajándékozott parfümkollekcióját, vagy egyszerűen csak kérdezz rá (ha úgy érzed, hogy nem fogják kitalálni, mire készülsz). Ha már tudod, hogy a kedvenc parfümje melyik illatcsaládba tartozik (virágos, fás, citrusos, fűszeres), könnyebb dolgod lesz, hiszen, ha az adott kategóriába tartozó parfümök közül választasz, nagy az esélye, hogy az ajándékozni kívánt személynek tetszeni fog a kiválasztott illat.

 

Illeszkedjen a parfüm a személyiséghez!

Talán evidens, de mégis fontos felhívnunk a figyelmet arra, hogy a ha illatot választasz valakinek, akkor ügyelj arra, hogy az adott illat illeszkedjen az ajándékozott személyiségéhez. Ne vásárolj erős, figyelemfelkeltő illatot olyan valakinek, akik általában nem visel sok parfümöt, vagy diszkrét, visszahúzódó személyiség. A parfümök színe is árulkodik az illat és viselője személyiségéről. A piros vagy nagyon élénk színű üvegekben biztosan karakteres illatokat találsz. A fehér, vagy lágy pasztell színű parfümös üvegek visszafogottabb illatokat rejtenek. Ha az ajándékozni kívánt személy sportos alkat, akkor keress „Sport” vagy „Fresh” esetleg „Eau Fraiche” elnevezésű illatokat. Az „Intense” elnevezés a parfümök nevében is intenzív, erőteljesebb illatra utalnak. Az excentrikus egyéniségek képesek az orientális illatokat, a nehéz fehér virágokat, a fűszeres jegyeket és a fás, gourmand illatokat is viselni, számukra élmény, ha az illatuk harsány vagy betölti a teret. Viszont, ha nem akarsz mellélőni, akkor jolly jokerként válassz könnyedebb virágos, lágy orientális, pézsmás és friss citrusos illatokat, ezeket általában mindenki szívesen viseli.

 

Használd ki az online parfüméria keresőfunkcióját

Az online parfümboltok széles választékát kínálják az illatoknak. Minden illatnál részletes leírást találsz az összetevőkről, az illat kategóriájáról. Használd ki a keresőfunkciókat és a szűrőket annak érdekében, hogy megtaláld azokat az illatokat, amelyek a leginkább megfelelnek a megajándékozott preferenciáinak. Böngészd végig a webshop Top 10-es listáját, ez is jó kiindulási alap, hiszen azok az illatok, amelyek bestsellerek, nagy valószínűséggel másoknak is tetszeni fog. Olvass blogbejegyzéseket, cikkeket parfümökről! Ezekben mindig részletesen bemutatásra kerülnek bizonyos válogatás alapján a legjobb vagy legizgalmasabb illatok. A Parfum.hu oldalon számos cikket találsz parfümös témában, amelyek megkönnyítik az online vásárlást.

 

Illatminták vagy utazószettek

Ha végképp elbizonytalanodnál, hogy mivel lepd meg a kiszemeltet, ajándékozz illatélményt! Az online vásárlás lehetőséget nyújt arra is, hogy illatmintákat, illatminta csomagokat vagy kisméretű szetteket vásároljunk. Válogass össze illatmintákat az ajándékozott preferenciái szerint, és meglátod, örökké hálás lesz a lehetőségért, hogy számos illat közül kiválaszthatja az új kedvencét!  A Parfum.hu oldalon számos illatminta közül válogathatsz!

 

Válassz az orrod, és ne a márka alapján!

Bár a nagy márkanevek alatt futó illatokkal általában nem lehet nagyon mellélőni, a partneredet leginkább az érdekli, hogy milyen az illata, amikor azt viseli. Bízd a választást tehát az orrodra! Válassz olyan parfümöt, ami számodra jó élményt biztosít, és az ajándékozott személyen el tudnád képzelni. Meséld el neki, hogy miért ezt az illatot választottad, hogy mit éreztél, amikor kipróbáltad, és miért rá gondoltál, esetleg van benne egy olyan különleges – számodra kedves – összetevő, amely téged megérintett. Ha személyes hangvételűvé teszed a kiválasztási folyamatot, az tökéletes módja lehet annak, hogy elnyerd a tetszésüket!

 

Az online parfümvásárlás remek lehetőséget kínál arra, hogy egyedi és különleges ajándékot válassz szeretteinknek. A fent említett tippek segítségével biztos lehetsz abban, hogy a választott illat valóban örömet okoz az ajándékozottnak, és emlékezetes élményt nyújt az ajándékozás során. Kívánjuk, hogy legyen az ajándék választása szerencsés és örömteli!

loader
Facebook Instagram