David és Victoria Beckham

Bár David és Victoria Beckham már közös életük előtt is meglehetősen sikeres pályát futottak be saját szakmájukban, 1997-ben történt házasságkötésük - és nem utolsósorban a DVB (David és Victoria Beckham márkanév) "kitalálása" után karrierjük és népszerűségük addig soha nem látott magasságokba szökött. Nevük ma az egyik legtöbbet érő "brand" a reklámiparban, melynek ázsiójára még a magánéleti problémáik vagy szakmailag időnként vitatható teljesítményük sem volt különösebben negatív hatással.
David Beckham így emlékszik vissza gyermekkorára: "ha egy tanár megkérdezte, mi szeretnék lenni nagykoromban, azt válaszoltam: focista. Semmilyen más munka nem érdekelt." Megörökölte szülei Manchester United-imádatát és a világbajnokságot nyert legenda: Bobby Charlton focisulijába is járt.

 

 Később megnyert egy, az ifjú tehetségek számára létrehozott edzőtáborozási lehetőséget az FC Barcelona-nál. Első klubja a Tottenham Hotspur volt, azonban 17 évesen már a Manchester United játékosa, velük írta alá élete első profi szerződését. A "vörös ördögökkel" az évek folyamán angol bajnokságot és UEFA-kupát is nyert, az "Év európai játékosa" illetve az "Év futballistája" megtisztelő címet is viselhette. A Premier League-ben 265 meccsen 61 gólt rúgott az ellenfelek hálójába.

 

David és Victoria Beckham2005-ben, 29 évesen - nagy várakozások és nagy titkolózások közepette - szerződik a Real Madrid-hoz, ahol végül is inkább csalódást keltő az egyenleg, különösen a sérülését követően. Két év elteltével a kevésbé ismert Los Angeles Galaxynál folytatta, 5 évre szóló szerződése inkább anyagi mintsem szakmai vonatkozásban jelentette pályafutása csúcsát.
Az európai rajongók érdeklődését fenntartandó, az amerikai csapat kétszer is kölcsönadta a játékost az FC Milannak.
A klubszerepléssel párhuzamosan nem kevésbé fontos szerepet vállalt az angol nemzeti válogatottban; hosszabb ideig ő viselte a csapatkapitányi szalagot is. Mindemellett az ENSZ Jószolgálati Nagyköveteként is megbízatást vállalt és aktívan kampányolt a 2012-es olimpiai játékok Londonban történő megrendezése mellett.

 

A korai céltudatosság későbbi feleségénél is tetten érhető. Victoria Caroline Adams már hétévesen, a Fame című musical megtekintése után tudta, hogy mi szeretne lenni nagykorában: HÍRES. Erre ugyan még néhány évet várnia kellett, azonban az 1994-es lánycsapat-válogatáson Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Halliwell és Melanie Chrisholm társaságában végre elindulhat a vágyott hírnév felé. A Spice Girl első átütő sikerét az 1996-os ’Wannabe’ című kislemezzel érte el, amely az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is a zenei listák éléig jutott. E dal felkerült az 1997-es SPICE című bemutatkozó nagylemezükre is, amely világszerte 19 millió példányban kelt el és amelyről további 9 dal is No. 1 siker lett.
Még ugyanebben az évben piacra dobták SPICEWORLD című második nagylemezüket az azonos című film kísérőzenéjével. A lemezről három kislemez jutott fel az Egyesült Államok Top 20-as listájára.
A csapat harmadik nagylemeze Forever címmel - immáron Geri Halliwell nélkül - 2000-ben jelent meg, és mind szakmailag, mind pedig kereskedelmileg (elsősorban a hiányzó reklámkampány miatt) óriási bukás hozott magával. A kudarc láttán Posh Spice a többi lánnyal együtt úgy döntött, hogy szólókarrierbe kezd.
Azt nem állíthatjuk, hogy Victoria szólókarrierje zenei igényessége okán bárkiben mély nyomokat hagyott volna - viszont a hölgy képes rá, hogy életét folyamatosan kamerák kereszttüzében, a nyilvánosság előtt pörgesse. Könyvírás, televíziós szereplések (pl. az Ugly Betty egyik epizódjában) és dokumentumfilmek, és különösen a divatvilág elitjébe történő bekapcsolódás biztosítják számára továbbra is a nagyközönség folyamatos érdeklődését. Modellkedett a londoni Fashion Week-en, reklámarca volt Dolce & Gabbana-nak, jelen van szinte minden fontosabb bemutatón.
Tervezett napszemüveg- és farmerkollekciót, közreműködött táska-és ékszerkollekció létrehozásánál.
A márka parfümjeinek megalkotásában - bár nem ő a tényleges orr - is aktívan közreműködik.

Az első páros parfüm -Intimately Beckham for him and for her - mely a koncepció szerint a kifinomultság, hírnév, siker és a divat illata, 2006-ban került a parfümériák polcaira. A férfi illat fás-aromás jegyei David Beckham markáns és szexi oldalát hivatottak kiemelni. A letisztult vonalvezetésű üveg a kristálytiszta kupakkal a luxus David és Victoria Beckham- és a meghittség - világát idézi meg. Női párja gazdag virágcsokorral, fás jegyekkel és érzéki mósusszal válaszol a tüzes férfiillatra. Az üveg vonalvezetése azonos párjáéval, csak a szín változik ultranőies - már-már budoárokat idéző - púderrózsaszínné.

Következő évben az Intimately Night for him and for herillatpárossal az éjszaka legintenzívebb pillanatait próbálják megidézni. A flakonok színe sötétre vált, az illatok pedig fűszerekkel: fahéjjal, szegfűszeggel (női változat) illetve kávébabbal, tömjénnel (férfi változat) valamint pacsulival és vaníliával gazdagodnak.

Immár hagyományt teremtve, 2008-ban egy mindennapos viseletre tervezett illatpárossal jelentkeznek, mely a Signature nevet kapta.

2009-ben ennek a kifinomultabb változata: Signature Story for him and for herkerül a polcokra. Az illatok koncepciójukban a klasszikus hollywoodi szerelmi történetekből merítenek, a szerelem esszenciáját két elegáns parfümpalackba zárva. A női verzió ciprus-virágos jegyei a retro érzetét hordozzák magukban, fás-aromás férfipárja gengszterfilmek hősein is megállná a helyét.

2010-ben olfaktorikus tekintetben - végre! - új terepre merészkednek; felfedezik maguknak az orientális illatcsaládot. Ez különösen az eddig szinte kizárólag a virágos vonalon mozgó női illat (Intimately Yours for her) esetében nyitott új távlatokat.

Talán hasonló megújulásra számíthatunk a páros karrierjében is. Eddigi pályafutásuk során bebizonyították, hogy nemcsak képesek kihasználni az aktuális trend adta lehetőségeket, hanem - emberek millióinak figyelmét felkeltve - alakítják is azokat. A Rock& Republic tervezője mondta Victoriaról: "Nemcsak érti a divatot és a trendeket, hanem saját maga alakítja ki azokat mások számára". Elég csak a sűrűn változó frizurájára gondolnunk...

loader
Facebook Instagram