Gwen Stefani

Gwen Stefanie nevét hallva elsősorban zenei karrierje jut eszünkbe, úgy is mint a No Dubs nevű együttes énekese és úgy is mint sikeres szólóénekes. A negyven éves, immár kétgyermekes sztáranyuka azonban semmit nem biz a véletlenre, egyszerre több vasat is tart a tűzbe. Zenei karrierje mellett, egyre sikeresebbek folyamatosan bővülő divat-projektjei is. Saját ruhakollekcióját 2004-ben indította.
Gwen Stefaninak Andrea Lieberman stylist segített piacra dobni ruhakollekcióját. A kollekcióban olyan ruhák is szerepelnek, amit Gwen a No Doubt-turné alatt viselt. A kollekció 2004-ben L.A.M.B. néven jelent meg. A sorozatban a guatemalai, japán és jamaicai stílus is keveredik és Gwen vagány stílusát tükrözi. Gwen által tervezett ruhákat viselt többek közt Teri Hatcher és Nicole Kidman.

 

2005 júniusában Stefani kibővítette a kollekciót a Harajuku Lovers sorozattal. Ebben a stílusban nem csak ruhák, hanem mobiltelefonok és fényképezőgépek is készütek, de ma már megtalálhatók a repertoárban pénztárcák, kézitáskák, kiegészítők, irodaszerek. Ez a stílus (a cukiság a „kawaii”) hihetetlenül népszerű világszerte, és nem csak a célcsoportnak

szánt teenagerek körében, hanem egyre inkább a felnőttek közt is.

 

Kawaii: A "kavaí" (可愛い, nyugaton kawaii) japán szó, jelentése aranyos. Gwen Stefani Harajuku LoversAz 1970-es évektől az aranyosság a japánkultúrában jóval többet kezdett jelenteni, mint egyszerűen a gyermeki vonások, a törékenység, a megejtő viselkedés, az ártatlanság, egyszóval az „édes” vagy „cuki” tulajdonságok összessége. A kavaí egyaránt jelent szépet, aranyosat, illetve bájosat.

Mint kulturális jelenség a szórakozás, öltözködés, étel, játék, személyes kiegészítők, viselkedés, akcentus, kommunikációs forma (lásd példákat lejjebb) tehát az egész japán nemzeti identitás része lett. Mindazonáltal fogadtatása a japánok körében sem osztatlan: a szkeptikusok az infantilizmus jelének tekintik.

2006 végén, mikor Stefani gyermeket várt, a kollekció ismét bővült, ezúttal gyermekruhákkal. Ez a kollekció a Love. Angel. Music. Baby. Fashion dolls nevet kapta.

A divat-projektet kiegészítendő, 2007 nyarán Gwen elkészítette első parfümjét is. Az L névre keresztelt illatanyag nemes, stílusos és tele van érzelemmel. Kifejezetten friss illat: a jácint, a frézia, a körte és az ibolya illatát ötvözték. A csomagolás és az üveg tervezéséből Gwen is kivette a részét. A parfüm 2007 szeptemberében került forgalomba.

Első parfümje sikerén felbuzdulva énekesnő 2008 szeptemberében egy új, öt részes parfüm kollekciót álmodott meg.

A Harajuku Lovers illat-kollekció öt parfümmel töltött kis figurából áll. A szőke mini-Gwen mellett megtalálhatóak Love, Lil’Angel, Music és Baby . Ők a Harajuku lányok ( a kawaii divat tizenéves , japán megszállottjai ) nevük kezdőbetűiből pedig megkapjuk Stefani L.A.M.B. projektjének nevét. A Harajuku Lovers parfümcsalád Gwent és négy háttértáncosát (Love, Angel, Music, Baby, G.) hivatott jelképezni. Cuki, babás, összetéveszthetetlen palackokban kaphatók.

A kollekció szlogenje sokat elárul mind a célcsoport, mind az illat milyenségéről: "a fatal attraction to cuteness" vagyis végzetes vonzalom a cukisághoz. Mindegyik figurához más-más illat társul, de dominálnak a trópusi gyümölcsök, az ananász, a kókusz, a különböző virágok, valamint a körte és a vanília. A Love virágos illat, a Lil' Angel gyümölcsös-virágos, a Music mandarinos-körtés jegyeket tartalmaz, a Baby kissé már összetettebb (frézia, rózsa és bergamott jellemzi leginkább), míg a G kókusz, almahéj, jázmin, mandarin és szantálfa aromákból épül fel.

Gwen Stefani Harajuku Lovers kollekciója egyébként Tokió híres bevásárlóközpontokkal, boltokkal, nagy luxusmárkákkal és sok trendi japán tinivel tömött Harajuku negyedéről kapta nevét.

2009-ben jelent meg a Sunshine Cuties sorozat, a cuki kis figurák fürdőruciba bújtak.

Love nevű darabja gyümölcsös-virágos, a Lil’ Angel elsősorban citrusos, a Music érzéki virágok illatát elegyíti, a Baby a tavaszi rét hangulatát varázsolja elő, a G pedig egy krémes, kókuszos, erőteljes illat.

A Harajuku Lovers illatcsalád hihetetlen sikere (amit valljuk meg, nem sokan jósoltak volna), szokatlan megjelenése igazából azt üzeni számunkra, hogy mindannyiunkban ott rejtőzik még a mindennek örülni tudó, gondtalan gyermeki lélek, csak sajnos hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. A Harajuku Lovers babák nekem most eszembe juttatták!

loader
Facebook Instagram