Naomi Campbell

Naomi Campbell neve egyet jelent a szupermodell státusszal, a hisztis dívával és az eltökélt üzletasszonnyal, talán nincs még egy olyan celeb, aki ennyire megosztó személyiség lenne, éppen ezért minden lépését a közönség árgus szemmel követi. Naomi - a párductestű, ahogy a szakmájában becézik – az ígéretes táncos jövőjét áldozta fel a luxust ígérő divatvilágért cserébe. Táncos édesanyja mindent megtett, hogy a kis Naomi csodás adottságait kamatoztathassa a tánc révén, jobbnál jobb iskolába járt, és számos előadásban, zenei videóban, mint táncos fellépett. Ugyanakkor 16 évesen a divatvilág hívásának nem tudott ellenállni, és máris az Elle címlapján találta magát.
Naomi Campbell

Naomi már a divatvilágban is tabukat döntögetett: ő volt az első fekete modell, aki a Vogue címlapján szerepelhetett 1987-ben. Linda Evangelista-val és Christy Turlingtonnal együtt megalkották a szupermodell státuszt, a legkeresettebb modellekké váltak az 1990-es években. Yves Saint Laurent, Gianni Versace, Vivienne Westwood divattervezőhttps://www.parfum.hu/naomi-campbellk egyaránt a múzsájuknak tekintették, a legnevesebb kifutókon mutatta be a kor emblematikus ruháit. George Michael ikonikus Freedom 90 című videóklipjében is szerepel, mint a kor 6 szupermodelljének egyike.
 

És valóban, a 90-es években Naominál keresettebb modellt találni sem lehetett volna. Ugyanakkor már rebesgették halk pletykák, hogy bizony a modell a magánéletben egyáltalán nem viselkedik olyan professzionálisan, mint a kifutón. Bántalmazással vádolták, összeférhetetlennek titulálták, egyre több divatshow utasította vissza hisztis viselkedése miatt, és a feltörekvő modellek rettegtek bosszúálló és kíméletlen természetétől, így az őt felfedező modellügynökség megvált a modelltől. Ugyanakkor Naomit ez cseppet sem zavarta, a legmagasabb körökben mozgott. Barátai között tudhatta Madonnát, Michael Jacksont és Piff Daddy-t. Habár a kifutón már csak alkalmanként lépett fel, egyre több fotósorozatban vállalt munkát. Bujasága és erotikus kisugárzása a legnagyobb hollywoodi sztárokat is megihlette, partnere volt Robert de Niro, Leonardo di Caprio, a Forma 1 világának feje, Flavio Briattore, napjainkban pedig a fiatal énekessel, Liam Payne-nel randizik.
Naomi Campbell parfümje

Naomi belekóstolt a regényírásba is. A Hattyú című regénye nem lett sikeres, ráadásul plágiummal vádolták, amelyet kénytelen volt elismerni. A filmezésbe is belekóstolt, de egy-egy cameo-szerepnél többre nem futotta. Ugyanakkor számára az ismerős terep a szépségipar volt, így 1999-ben saját neve alatt kiadta első parfümjét, amely hatalmas sikert aratott, és napjainkban is az egyik legkeresettebb celebillatok közé tartozik. A Naomi Campbell parfüm remekül képezi le a kor illattrendjét: rendkívül komplex, modern és egyedülállóan időtálló, hiszen 20 év múlva is éppen olyan népszerű, mint a kiadása évében. Édes és virágos akkordok egyvelege, amelyben épp úgy megtalálhatjuk a paprikát, mint a karamell is, mint parfümösszetevőt. Krémes, fűszeres és valóban azonnal felismerhető illat. A Naomi Campbell illat igazi sorozattá nőtte ki magát, hiszen napjainkig 11 különböző verzióban elérhető, amelyekben egy a közös: az alapillat édes és krémes akkordja.
 

Egészen 2006-ig kellett várni egy újabb Naomi Campbell slágerillatra. Jó üzleti érzékkel Naomi egy olyan csajos illattal akart jelentkezni, amely a hölgyek vad, csábító énjét kívánja megjeleníteni, mindezt pedig ártatlan babydoll-szerű parfümösüvegben dobta piacra. A Cat Deluxe egyszerre jelent vadmacskás bujaságot és ellenállhatatlan flörtöt. Fiatalos, kifejezetten zamatos, meleg fűszerekkel gazdagított édes illat. Imádni való kis pompom függ az üveg nyakán, s a párdusoc külső alapján az üveg számos design díjat is megnyert.
 

Amikor azt gondolnánk, hogy Naomi hátradőlve élvezi parfümjei sikerét, meglepetésként rajongóit megörvendezette a legszemélyesebb illatával, amelyet úgy írt le, mint az illat, amely maga Naomi: nőies, elegáns és csábító. A nem meglepő módon Naomi névre keresztelt parfüm követi a szupermodell kedvenc édes akkordját, és főszerepben megint a karamell tündököl, ugyanakkor Naomi egzotikus származását a guava fanyarkás akkordja jeleníti meg. A kávé és a friss virágok akkordja egyedülállóan tündöklő és vibráló tónust hoz létre. Édes gourmand illat, izgalmas felhangokkal.
Naomi Campbell

A Pret a Porter sorozat 2016-ban jelent meg. A Pret a Porter virágos-gyümölcsös illatot "az elegáns divat csillogásának új megtestesítőjeként" mutatta be, amely képviseli Naomi karakterét, erejét és magabiztosságát, valamint vad, pompás és elegáns stílusát. Az illat szintén több verziót is megélt, kifejezetten keresett a Silk Collection parfüm, amely a népszerű Olympea és a La Vie Est Belle illatok szerelemgyerekeként is aposztrofálható.
 

Naomi 2020-ban sem pihen, legújabb illata hamarosan a polcokra kerül, amely Naomi érzékenyebb, közügyekben is aktív énjét fogja bemutatni. A sztárt, a modellt, a harcos aktivistát, a szexi nőt, akit nem lehet eltaposni, még mindig , 40 év után is tündököl a csillaga a modellek egén.

 

 

loader
Facebook Instagram