Luxus illatok hűvősebb napokra!

Idén a vénasszonyok nyarát sokáig élvezhettük, de bármennyire halogattuk volna, végérvényesen beköszöntött az igazi ősz ködös reggelekkel, hűvös nappalokkal és korán érkező estékkel. Közeleg az év egyik legszebb ünnepe is, amikor örömmel díszítjük fel környezetünket, szeretettel töltjük meg szívünket-lelkünket és közben igyekszünk minden érzékszervünket kényeztetni. De miért is várnánk ezzel Karácsonyig? Az alábbi parfümök a legborongósabb hétköznapokat is átbillentik a „valami más” tartományába, a kivételes alkalmakat pedig megtöltik egy-egy cseppnyi luxussal. Válasszuk és viseljük bátran ezeket az egyedi illatokat. Minden nap.
 

Mancero Red Tobacco


MANCERA – RED TOBACCO (unisex – 2015)
 

Pierre Montale 2008-ban nyitotta meg első üzletét Párizsban, a Place Vendome-on. Az általa megálmodott MANCERA márka fő törekvése a kezdetektől az volt, hogy a nyugati ízlést ötvözze a keleti parfümök intenzitásával olyan osztályon felüli összetevőket használva, mely a legtöbb arab luxusparfümben megtalálható.

A Red Tobacco egy hihetetlenül erős, szexi dohányillat elegendő fűszerrel ahhoz, hogy egy hideg, téli estén felmelegítsen. A nyitás senkit ne tévesszen meg: éles és friss a sáfránytól és ropogós almától, melyek a füstös oud ködében fürdenek. Ez a fázis kissé csípős-édes-savanyú. De nem sokkal később az illat lerázza a frissesség minden látszatát, és aranyló borostyánná olvad a pipadohány, az aszalt szilva és a gyümölcsök körül. A Red Tobacco olyan magabiztosan játszik a szerecsendióval és fahéjjal, hogy gyakorlatilag sistereg. Idővel az édes, gazdag pipadohány előbújik a borostyán és fűszerek ágyából, hogy önálló és ragyogó jegyként mutassa meg magát. Az illat bombázó édességét kissé tompítja az oud és pacsuli párosa.

Rendkívüli tartósságával és kellemes hatósugarával kiváló választás a hűvösebb napokra.

 

Van Cleff & Arpels Orchidée Vanille


VAN CLEEF & ARPELS – ORCHIDÉE VANILLE (női – 2009)
 

A világhírű párizsi ékszerház, Van Cleef & Arpels „Les Jardins” ékszersorozata ihlette az „Extraordinaire” parfümkollekciót, mely csodálatos darabjaival a természet előtt tiszteleg. A francia luxusparfüméria hat illatot jelentetett meg ebben a kollekcióban, egyikük a hölgyek számára készült Orchidée Vanille parfüm.

Az Orchidée Vanille emlékeztet arra, hogy a vaníliarúd egy egzotikus virág gyümölcse. Randa Hammami parfümőr a vanília csábító ínyenc tulajdonságait azáltal fokozta, hogy egy kis mandulát és csokoládét kevert hozzá, majd mindezt licsivel frissítette. Ennek az ínycsiklandó kompozíciónak az egyensúlya az illat kifinomult szíve, a bolgár rózsa és az ibolya. A végeredmény olyan eleganciával rendelkezik, melyet Van Cleef & Arpels-től elvárhatunk, megtűzdelve melegséggel és nyitottsággal. Mint egy könnyű, levegős vanília torta …egy kis fanyar gyümölccsel a tetején.

Az Orchidée Vanille a romantikus alkalmak tökéletes illata. Virágos vonásai a melegebb időben is viselhetővé teszik, de gourmand jegyei miatt inkább az őszi-téli hónapok befutója.

 

Ajmal Amber Wood


AJMAL – AMBER WOOD (unisex – 2014)

 

2014-ben az Ajmal parfümház egy különleges Signature kollekciót jelentetett meg, a „W” sorozatot, mely ritka, értékes fák jegyeit tartalmazó parfümökkel indult hódító útjára. Az illatok megjelenését több éves folyamatos kutatás és innováció előzte meg, melynek eredménye és bizonyítéka, hogy a legjobb összetevőkből kiváló minőségű parfümök készültek, az ügyfelek növekvő igényeinek eleget téve.

Az  Amber Wood igazi remekmű, amely a borostyán rendkívüli árnyalatain nyugszik. Lédús gyümölcsök és izgalmas fűszerek köré épül, kiemelve az almát, a fehér borsot, a levendulát és a kardamomot, melyek elvezetnek bennünket a meleg szívjegyekhez, a fás-poros orrishoz és a cédrusfához. A kompozíció alapja a borostyánfa és pacsuli forró jegyeiből áll.

Lehet, hogy az Amber Wood összetevők szempontjából nem klasszikus niche illat, de egyediségét tekintve mindenképpen ! Egy csodálatos borostyánfa tökéletesre mixelve, gazdag és fényűző. Nincs versengő aspektus az illatjegyek közt, csak szelíd összhang.

 

Juliette has a gun White spirit


JULIETTE HAS A GUN – WHITE SPIRIT (női – 2015)

 

Nina Ricci dédunokája, Romano Ricci szintén a parfümök világában teljesedett ki, bár ez nem volt megerőltető számára, hiszen az illatok iránti szenvedély a vérében volt. Éveken át tartó, kitartó tanulás után elhatározta, hogy saját koncepcióját követve létrehoz valamit, melyre büszke lehet: egy önálló, minőségi parfümmárkát. Az utánozhatatlan Francis Kurkdjian társaságában alapította meg a Juliette Has A Gun niche parfümházat, mely kifejezetten a vagány, szabad, mondhatni veszélyes hölgyeknek (vagy bevállalós férfiaknak) tervezi illatait.

A 2015-ben megjelent White Spirit erőteljes, már-már „mérgező”, ámbrás-virágos illat.  Középpontja egyértelműen a tubarózsa, mely kissé háttérbe szorítja az arab jázmint, a szantálfát és az ambroxant. Két ellentétes világ, a minimalista és az érzéki, melyek vonzzák egymást, majd ütköznek, de végül egymásra találnak. Rendkívül tartós, nagy hatósugarú parfüm.

A stílusos, modern White Spirit olyan fegyver, melyet Romano Ricci engedély nélkül bocsát rendelkezésre !

 

OULEZ-VOUS COUCHER AVEC MOI
 

By KILIAN – VOULEZ-VOUS COUCHER AVEC MOI (unisex – 2015)

 

Kilian Hennessy …ha a családnév ismerősen cseng, az nem véletlen, Kilian Hennessy a világhírű francia konyakkészítő család egyik örököse. A Kilian parfümház a családi hagyományokat, régóta bevált üzletpolitikáját követi, azaz azt kapja, amiért fizet. Kilian a legjobbat nyújtja, ezért soha nem fog csalódni !

Akarsz velem aludni ? A buja, csábító és kicsit veszélyes Voulez-Vous Coucher Avec Moi az éjszakai kísértések illata…mintha egy egész éjen át tartó bulihoz csatlakoznál…lemondhatod a holnapi programokat, mert a Voulez-Vous Coucher Avec Moi távol tart az otthonodtól,  amíg felkel a nap !

Gyönyörű nyitás rengeteg virággal, melyek szinte énekelnek: napsütötte neroli, melyet a narkotikus tubarózsa és ylang-ylang követ. Érezni a nagyon elegáns bolgár rózsát gyümölcsös aláfestéssel és jázminnal, végül a krémes vanília suttogását halljuk a cédrusfa intenzitásában, mely szép lassan felerősödik. Alberto Morillas mesterműve hatalmas, mégis törékeny illat, sok réteggel, a klasszikus 80-as évek hangulata kortárs csavarral.

loader
Facebook Instagram