Gourmand illatok

 

A vanília mint összetevő nem csak az ehető illatokban van jelen, nagyon sokszor gazdagítják vele az alapjegyeket – tartósságot, melegséget kölcsönöz még a nagyon virágos vagy gyümölcsös illatoknak is, az orientális illatoknál pedig szinte kötelező. A tervezők pedig egy extra adag madártej elfogyasztása után néha úgy döntenek, hogy ezt a kulináris élményt olfaktorikusan is le kell képezni – a Comptoir Sud Pacifique orra minden bizonnyal így járt a Vanille sorozat megalkotásakor.

Kakaó és a csokoládé minden változata szerepel a ma kínálatában. Érdemes kiemelni, hogy a csokoládés jegyeket szinte minden esetben a pacsuli hozzáadásával érik el – a további irányt (ét- vagy tejcsokoládé) a további alkotóelemek (ámbra, fűszerek) határozzák meg.

 

 

 

 

Csokoládé

 

 

Mandula és csonthéjas rokonai, ebben az esetben kellemes mandulás kifli vagy diólikőr aroma lengi kerül a viselőjét. Sokszor egy török specialitás, a loukhum (mely egy rendkívül édes, rózsavizet is tartalmazó finomság) aromáját juttatja eszünkbe a mandulát tartalmazó parfüm.

A kávés illatok családja ugyan nem olyan népes, mint a fentebb felsoroltak, de mindenképpen helyük van a felsorolásban. A kávé általában az alapjegyben bújik meg, nem próbálja meg elnyomni a többi összetevőt, inkább csak egy érdekes csavart visz a parfüm leszáradásának menetébe. Madame Torrente L’Or alkotása is ide sorolható.

Cukor és változatai (karamell, grillázs, vattacukor) – csak és kizárólag a kifejezetten édes illatok imádóinak! Mivel ez a kifejezetten ragaszkodó alkotóelem inkább a szív- vagy még inkább az alapjegy alkotóelemei között lelhető fel, a hosszú távú kíséret garantált.

 

 

 

 

 

 

KaramellNéhány tipikus illat:

Angel: mára kultikussá vált alkotás, sok-sok karamellel, pacsulival. Érdekesség, hogy egy időben a magyar Cseh Annamária volt a parfüm arca.

Hypnotic Poison: a vanília édességét szépen ellensúlyozza a keserűmandula aromája, így válik kissé pikánssá ez az egyébként meglehetősen vehemens illat.

Hot Couture EDT: cukrozott málnás finomság – tejszínhab nélkül

Pink Sugar – tömény vattacukor, inkább bevállalósaknak

Figyelem, a gourmand illatok használatakor hatványozottan érvényesül a ’kevesebb több’ aranyszabálya! Sokszor egy csepp is elég, hogy egész nap az őrületbe kergessük éppen diétázó kolléganőnket.

loader
Facebook Instagram