2016 őszi parfümök

Ha ősz, akkor hűvösebb, borongósabb vagy esősebb idő vár ránk, ilyenkor az erőteljesebb, fűszeresebb vagy éppen édesebb illatok a legszebben domborodnak ki a bőrön. Keressünk kifejezetten orientális (fűszeres-keleties) parfümöket, amelyeknek illata élénkít, felpezsdít, mint például Calvin Klein Euphoria illata, amelyben a pikáns púderes jegyek a fás-fűszeres akkordokkal simulnak össze.

 

A nehéz, testes, virágos parfümök ideje is ősszel jön el, hiszen tavasszal a könnyed, légies, szinte éteri virágos akkordok dívnak, addig ősszel a tubarózsa, gardénia és jázmin kiélheti magát. Jimmy Choo Flash parfüm ultra trendi, vibráló, érzéki és csábításra kész, benne a fehér virágok vérpezsdítő erejével. Érdemes megfigyelni a fehér virágok rendkívül addiktív, krémesen édeskés illatát, rendkívül nőies akkord, amelynek kibontakozásához kell a hűvösebb idő.

 

Szerencsés helyzetben van az, aki szereti az édes-vaníliás illatokat, most igazán Kánaánként élvezheti a parfümkínálatban fellelhető oly sok ilyen jellegű illatot, hiszen jelenleg az édes-cukros-pralinés parfümök évtizedét éljük. Viszont nem mindegy, hogy a vaníliás akkord mellé mi társul. Ha balzsamos, enyhén krémes vaníliás illatra vágyunk, akkor a mi illatunk a legendás Dior Addict. Az érzékiség, a lehengerlő nőiesség és a vágy illatba zárt formája, mindenkinek egyszer ki kell próbálnia! Lehet a vanília pajkos, csajos illat is, mint a Dolce & Gabbana The One, amely épp olyan szertelen, mint egy olasz huszonéves, életigenlő és rendkívül sikkes. Egyedi megoldások híveinek kötelező darabja a Kenzo Amour, amelyben a vanília maga a púderes mennyország: édes de nem émelyítő módon, bőrre simuló és intim. Nem hiába olyan népszerű. Ki mondta, hogy a vaníliás illat nem lehet kifinomult és elegáns? Elég csak egy próbát tenni az Yves Saint Laurent Cinema parfümmel, hogy rájöjjünk, a vanília a virágos jegyekkel és balzsamosan puha alapokkal maga a megtestesült elegancia.

 

Őszi gyümölcsök. Bár iskolás tananyag, mégis kevesen vannak tisztában azzal, hogy az őszi termések is lehetnek kifejezetten aromásak, illatosak, mint például a szőlő (bor) vagy mandula. Ez utóbbi a legfrissebb trendek kedvence, hiszen a mandula semmihez sem fogható illata a hűvösebb időkben felidézhet kedves emlékeket. Legnépszerűbb mandulás parfüm jelenleg a Guerlain La Petite Robe Noire, amelyben a mandula, a cseresznye és az édesgyökér Guerlain módra lett keverve, ez azt jelenti, hogy franciásan sikkes, bájos és felejthetetlen. Hasonlóan a slágerlisták elején szerepel a Bvlgari Jasmin Noir, amelyben  sok, jellegzetesen őszi illatjegy kapott helyet: jázmin, mandula, gardénia, mandula, édesgyökér, tonkabab.

 

Képzeljük el, hogy kint borongós, esős az idő, mi kényelmes és meleg otthoni ruhánkban bekucorgunk a fotelba egy jó könyvvel, kezünkben a kedvenc kávénk. Ugye, hogy már a gondolat is ellazít, megnyugtat? Nem hiába fedezte fel a parfümipar is a kávét, mint parfümösszetevőt. A legtrendibb kávés illat jelenleg Yves Saint Laurent Black Opium illata, amely szédítően eleven, pezsgő illat, emellett a puhasága és finoman édes illata mindenkit levesz a lábáról.

 

NarcisoHa van már kedvenc parfümünk, és annak különböző töménységű változata jelent meg, akkor érdemes ősszel az eau de parfum koncentrátumot használni, amely tartósabb, erőteljesebb és intenzívebb, mint az eau de toilette vagy éppen a fraiche vagy l’eau változat. Viszont nem mindig ugyanazt az illatot takarja az edp és az edt, hiszen az illatjegyek arányainak módosításával is fokozhatják a parfümőrök a hatást, amelytől a végeredmény finoman változhat a már megszokott illathoz képest. Tipikusan őszi változatként használhatjuk a tavasszal és nyáron oly kívánatos Bvlgari Omnia Crystalline Eau de Parfum változatát. Bár más karaktert kap az amúgy friss, vizes-bambuszos illat a krémes virágoktól, mégis magában hordozza a Crystalline törékenységét és frissességét.

 

Kell a púder? De még mennyire? Legyen szó babapúder vagy arcpúderről, a legtöbb ember eszeveszettül vonzódik hozzájuk. Meleg időben kissé fullasztó, hűvösebb időben viszont maga a csoda, így most érdemes a szezon legtrendibb darabjaira lecsapni, mint például az új Narciso Rodrigues Narciso Poudree parfümre, amely a pézsmás illatok mesterének legújabb remekműve. Visszarepít minket a 90-es évekbe, hiszen krémesen púderes jegyei olyan sokrétűen gazdag aromát idéznek fel, amelyek erre az időszakra voltak jellemzőek.

loader
Facebook Instagram