Bemutatjuk Oroszország parfümkultúráját

Oroszország

 

Mielőtt belevágnánk a parfümökbe, hoztam három érdekesség Oroszországról:

 

  • Oroszország a világ legnagyobb területű országa: A területe körülbelül 17,1 millió négyzetkilométer, ami a világ teljes szárazföldi területének körülbelül 11%-a. Ennek köszönhetően Oroszországban 11 időzóna található.
  • Oroszországban található a világ legmélyebb tava, a Bajkál-tó. Több mint 1600 méter mély és 25-35 millió évvel ezelőtt keletkezett, ami a legöregebb frissvízi tónak is teszi.
  • Oroszországban található a Transzszibériai Vasút, amely a világ leghosszabb vasútvonala. Ez a vonal összeköti Moszkvát Vladivosztokkal, a Távol-Keleten, és több mint 9000 kilométer hosszú. Egy teljes út a vonalon átlagosan 6-7 napig tart.

 

 

És most nézzünk rá az illatokra: Tudtad, hogy néhány parfümcég, mint például a By Kilian, Roja Parfums és a Serge Lutens, orosz üvegművesek segítségével tervezik meg és állítják elő az üvegeket? Na, és azt, hogy könnyen személyre szabott parfümöt készítethetsz magadnak ha kint jársz?

 

Oroszországban egyre népszerűbbnek számítanak az egyedi parfümök, melynek akár az előállításában is részt vehetsz, ha éppen hosszabb ideig ott tartózkodnál. Természetesen itthon is találhatunk hasonló workshopokat, azonban az olyan nagyvárosokban mint Moszkva vagy Szentpétervár, lassan majdnem annyi egyedi parfümbolt van mint ékszerészet.
 

Az orosz parfümtörténelemnek hosszú életútja van, melyet kint számos múzeumban megismerhetünk. Ezek a múzeumok nagyrészt egy-egy cég történetére, mint a Novaya Zarya épülnek fel, de hasonló illatjegyeket használnak, úgy mint: borostyán, cédrusolaj és a tajga növényei. Ennek ellenére mégis olyan illatjegyekkel rendelkező parfümök vezetik az eladási listát, melyekben inkább a keleties, virágos, gyümölcsös vagy éppen orientális jegyek dominálnak. Náluk a parfümök a személyes higiénia jelképei, de fontos szerepe van a vonzerő megítélésében is. Az orosz emberek általában kedvelik az erős, tartós illatokat, amelyek hosszan megmaradnak a bőrön, a jeles napokon pedig előszeretettel ajándékoznak egymásnak parfümöket.


 

Oroszországban kifejezetten szeretik a luxusmárkás termékeket, ez alól a parfümök sem kivételek. Íme, az öt legnépszerűbb külföldi márka az orosz piacon: 

 

  • Chanel: Természetesen itt is nagyon kedvelik a francia cég termékeit, különösen a Chanel No. 5 és a Coco Mademoiselle örvend nagy népszerűségnek.
  • Dior: A szintén francia cég illatai közül inkább az elegáns és nőies illatok fogynak a leginkább, mint a J’adore és a Miss Dior kollekció.
  • Guerlain: Nem meglepő módon ez a francia cég is szerepel a listán, melynek arcápolási termékei is egyre felkapottabbak. A márka parfümjei könnyedek és luxus érzetet teremtenek a viselője számára, a legnépszerűbb a Shalimar és a La Petite Robe Noire.
  • Armani: Az olasz cég olyan illatokkal képviselteti magát a listán, mint az Armani Code és a Acqua di Gio, előbbi inkább fás-fűszeres, míg utóbbi inkább citrusos jegyekkel rendelkezik.
  • Versace: A szintén olasz márka parfümjei rendkívül intenzívek és érzékei illatokkal rendelkeznek, a legnépszerűbbek pedig a Bright Crystal és az Eros.


 

Az orosz emberek számára általában fontos az, hogy eredeti parfümöket vásároljanak, nem igazán kedvelik a hamisítványokat.

 

loader
Facebook Instagram