Így lesz a téli sálad isteni illatú!

Téli sál

Biztos jártál már úgy, hogy a szabadban találkoztál egy számodra kedves ismerőssel, adtatok egymásnak egy szoros ölelést… és felfedezted, hogy milyen finom illata van nemcsak neki, de a sáljának is. Szíved szerint megkérdezted volna, mi a titka, de nem merted, cserébe azóta is ezen töröd a fejed, igaz? Habár léteznek ruhaparfümök, pár ügyes trükkel a saját jellegzetes illatod érződhet a szezonális kiegészítőiden is. Mutatjuk, mit tegyél érte!

 

 

Tisztítás okosan
 

A legtöbb bolti sál esetén a címkén olvashatod a megfelelő tisztítási módot. Egyes textilfélékkel különösen körültekintően kell eljárni, különben tönkremehetnek – de azért túlféltened sem kell őket!

 

Amint hazaértél a boltból, mérd fel, hogy pontosan milyen anyagból készült a sál. A legtöbb esetében a 30-40 fokos kézi mosás lesz az ideális. Csak kevés mosóanyagot használj, abból is a kíméletesebb típusút. Lágy mozdulatokkal dörgöld át az anyagot, majd párszor tiszta vízben mosd át, és a végén – ha szeretnéd és az anyag is elbírja – használj egy kevés öblítőt. Forgasd meg benne a sálat, majd óvatosan facsard és rázd ki belőle a vizet! Ha nagyon megszívta magát, akkor egy alacsony fordulatszámú centrifugára érdemes betenni.

Ha van a mosógépednek lágy, kézi mosóprogramja, akkor válaszd ezt a funkciót. 
Ezután terítsd ki teljes egészében a textilt, és hagyd a levegőn megszáradni. Így biztos lehetsz abban, hogy egyenletesen fog belőle elpárologni a víz, és nem marad pállott, kellemetlen illat hátra.

 

 

Illatosítás
 

Léteznek ruhaillatosítók, és ha van egy kedvenced, amit más ruházataidon is előszeretettel alkalmazol, akkor célszerű a sáladra szintén ezt a terméket hintened. Amennyiben viszont a sajátos és szezonhoz leginkább illő parfümödet használnád, vedd figyelembe az alábbiakat:

 

  • Ha a parfümöd olajos alapú, az foltot hagyhat a sáladon, és a selyem vagy más érzékeny textilek esetén nem lesz eltávolítható.
  • Fontos, hol és hogyan tárolod a sálaidat – ugyanis az egymásra dobott sálak beihatják egymástól a különböző illatokat. Ha teheted, akkor tárold külön az adott szezonra viselt kendőidet.

 

 

Megvagy a csekkolással? Akkor kövesd az alábbi utasításokat:
 

1. Terítsd ki a sálat a ruhaszárítódon, lehetőleg egyenletesen. Ne legyen alatta más szövet!
 

2. Válaszd ki a kívánt illatot, amivel behinted a sálat. Egyenletesen, a parfüm erősségétől függően permetezz vele a sál fölött 5-10 centivel. Sose közvetlenül a textilre fújd a terméket!
 

3. Hagyd, hogy a sál beigya az illatot – azaz még legalább 5-10 percig maradjon így. Ha ez letelt, utána még ellenőrizd, hogy nem maradt-e nedves a sál, esetleg keletkezett-e bármilyen folt a textilen. 
 

4. Viseld bátran, sok örömmel az újonnan illatosított sáladat!

 

 

Ne feledd: az illata fokozatosan kikophat, és persze néha nem árt újramosni a sálakat. Kövesd ismételten a fenti lépéseket, és így bárhol, bármikor isteni illatú lehet mindegyik sálad!

 

 

 

loader
Facebook Instagram