Tavaszi parfüm választás

Klasszikus stílust kedvelőknek

Ha szekrényünkben elegáns, visszafogott, mindig sikkes ruhák lógnak, érdemes klasszikus tavaszi parfümöt választani. Az eleganciát tavasszal íriszes, aldehides illatokkal lehet a legszebben kiemelni, valamint domináns, erőteljes rózsás illatokkal. Örök best seller a Prada Infusion d’Iris, amely fehér, ropogós inggel, mesterien szabott kosztümmel maga a megtestesült elegancia. Ha tavasz és ha klasszikus, akkor Yves Saint Laurent Paris. A rózsa csodálatos interpretációja az igazi párizsi sikket képviseli. Szintén a tiszta, elegáns illatokat képviseli aChanel No.19 Poudre, amely egyszerre idézi a régmúlt időket és a modern klasszicizmust.

 

Sportos stílust kedvelőknek

Sportos hölgyeknek sem kell lemondani a tavaszi parfümökről, kifejezetten számukra készültek a zöldes-vizes jellegű illatok, beleértve az örök kedvenc összetevőt, a zöld teát. A sportos tavaszi illatok titka frissesség, a tavaszi üde levegő megidézése.Infusion D'irisDonna Karan Be Delicious illata a zöldalma és az uborka fanyarkás, lédús aromáját nyújtja, igazi üde színfolt a parfümök palettáján. Már az illat megjelenése is felfrissülést ígér, hát még a benne lévő folyadék: a Versace Versense egy titkos favorit, amelyet még kevesen fedeztek fel, pedig a száraz fás jegyekkel kombinált citrusok elképesztően szépen működnek. Kultparfüm, mindenki róla beszél, és a legrangosabb parfümdíjakat bezsebelte, a Balenciaga Florabotanica parfümje újra régi fényébe emelte a kissé megkopott Balenciaga nevet, mégpedig egy mesterien felépített zöld-friss-fás jellegű illattal. Muszáj kipróbálni.

 

 

 

Természetkedvelőknek

Aki szeret túrázni, a természethez érzi magát közel, és annak intenzív illatát érezné magán legszívesebben, az üde virágos, enyhén fás-vizes parfümöt válasszon magának. Donna Karan Pure sorozata tökéletes választás, akár a sima Pure DKNY vagy a Pure Verbena. Elizabeth Arden Green Tea illata sokak kedvence, izgalmas módon ötvözi a friss zöld tea jegyét a virágos és pikánsan fűszeres jegyekkel. Gucci Flora sorozata maga a megtestesült tavasz, ha pedig a Flora Glamorous Magnolia-t választjuk, egy testet-lelket felfrissítő darabot kapunk. Természetkedvelőknek sem kell lemondani a nőiesebb, csajosabb illatokról, éppen nekik készült a Guerlain La Petite Robe Noire Eau Fraiche, kis zöldes tónusú párizsi sikk.Guerlain La Petite Robe

 

Laza eleganciát kedvelőknek

E stílusba tartozó hölgyek olyan parfümöt válasszanak tavaszra, amelyben intenzív virágok dominálnak egy kis furfangos csavarral. Az Agent Provocateur Eau Emotionelle pikánsan provokatív mégis lenyűgözően elegáns, puha illat. Bvlgari Omnia Crystalline Eau de Parfum tökéletes iskolapéldája a könnyed, mégis elegáns illatoknak, nem csoda, hogy olyan sikeres illat. Ha pedig tavasszal is vágyunk egy kis rafinériára, akkor Calvin Klein Reveal illatát feltétlenül próbáljuk ki, érdekes ötvözete a lazán elegáns és érzéki illatoknak.

 

Romantikus hölgyeknek

A tavasszal érezhető igazán a természet és a szerelem ébredésének mindent felülíró zsongása, romantikát kedvelő hölgyeknek ez a legszebb évszak, és talán a leginkább parfümökben dúskáló is. Hiszen ilyenkor válogathatunk a legtöbb virágos parfümből, legyen szó egzotikus vagy éppen klasszikus virágcsokorról. A Shiseido Ever Bloom parfümje a modern és a régmúlt varázsát ötvözi, pézsmás virágos illat, amely gyengéd illatfelhőként vesz körül. A nagy sikerű Nina Ricci L’Extase legújabb változata, a Caresse de Roses három rózsa nászából született, és igazi mesterparfümőr kreálta.

 

Szexi és provokatív

Miért ne lehetnénk tavasszal is kifejezetten provokatívak és szexisek, nem kell a vadmacska stílust a téli időszak elmúltával lecserélni, mint ahogy a nehézbombázó illatainkat ilyenkor könnyedebbre váltjuk. Aki csábítani szeretne, az idén tavasszal is számos illat közül választhat, remek példa erre Paco Rabanne istennő illata, az Olympea. Chanel Coco Mademoiselle parfümKülönleges sós vanília akkordja szívdöglesztő. Soha annyi bókot nem gyűjtöttem be, mint a Chanel Coco Mademoiselle viselésekor, a férfiak megbolondulnak érte, friss citrusok érzékien füstös pacsulival és édes akkordokkal, mestermű. Ha a híresen szexi Calvin Klein Euphoria illatát szeretnénk tavasszal is élvezni, akkor az Euphoria Blossom kitűnő választás. Ugyanaz a fás-fűszeres démoni illat, csak virágos akkordokkal frissítve.

 

Fiatal, merész és pimasz

Ha pedig az alig húsz éves korosztályt képviseljük, akkor nyugodtan nyúljunk a merész és pimasz illatok felé, mutassuk meg a világnak szemtelenül fiatalos lendületünket. Nina Ricci Nina illata különösen ajánlott tavasszal fiataloknak, sikkes, kifinomult és mégis van benne egy kis pimaszság, derű és optimizmus. Calvin Klein Eternity Now illata olyan gyümölcsös-virágos illat, amelyben kellő lendület, energia és életigenlő kisugárzás van. Ha pedig édes cukorfelhőben szeretnénk látni napjainkat, akkor bátran nyúljunk a Prada Candy Kiss parfümhöz, amely egyszerre édes kislány és merész díva.

loader
Facebook Instagram