2016 tavaszi férfi parfümök

SauvageIzgalmas férfias parfüm illatok 2016-ban

 

A bőrös illatok napjainkban igazi jolly jokernek számítanak, ha pedig finoman adagolt fűszerekkel és friss akkordokkal van körítve, akkor a tavasz egyik kedvelt illata lehet, úgy mint a Valentino Valentino Uomo, amelyben a mogyoró és a csokoládé kávéval fűszerezett akkordja van egy markánsan férfias bőrös jegyre ültetve. Modern, izgalmas, és nem utolsó sorban izgató illat!

 

2016-ban a parfümök világában hatalmas vihart kavart a Johnny Depp arcával fémjelzett új Dior Sauvage illat, amely az 1966-os Eau Sauvage újraértelmezett változata. A tipikusanaromás-fougere illatok közé tartozó Sauvage radikálisan friss, nyers és nemes egyidejűleg, köszönhetően a rendkívül gazdag összetevőknek, melyek közül a fougere jelleg a levendula és a bergamott fanyar-friss akkordjának köszönhetően pikánsan élénkítő hatással bír Az Amborxan és a fás jegyek friss fűszerekkel körítve igazán érzéki, ultra férfias illatot eredményezett.

 

Hermés különösen gondos kézzel alkotja meg férfi illatait (is), a Terre d’Hermes mestermunka a maga nemében, hiszen a vetiver jellegzetes földes-fás illatát a bors erejével és a muskátli citrusos-rózsás aromájával emelték ki, ettől az illat fás-fűszeres karaktere rendkívül intenzív lesz. Elképesztően népszerű illat, a Hermés parfümház egyik best seller illatává vált, köszönhetően Jean-Claude Ellena mester parfümőr munkájának.

 

 

PradaAz olasz mediterrán dolce vita és tengerpart hangulatát idézi a Bvlgari Aqva Amara fás-aromás parfümje, melyben a szicíliai mandarin és a mediterrán tájakon érlelt neroli szó szerint tengervízben oldott akkordja a fenyőtömjén átható illatával kapcsolódik. Egyszerre friss, balzsamos és pikáns illat, amely egy szürke hétköznapot is feldob!

 

Prada divatház hot couture és parfüm részlege egyaránt az olasz eleganciát, sikket jelképezi, nem hiába az egyik legnépszerűbb divatmárka napjainkban. A Prada a divat világán kívül is aktívan tevékenykedik, többek között egy extrém vitorlás klubot is szponzorál, így nem meglepő, hogy pár éve a vitorlás csapat (Red Moon) által ihletett parfümmel álltak elő, amelynek kampányában maga a vitorlás csapat is részt vett. A Prada Luna Rossa Extreme hasonló módon fűszerezett, mint a Dior Sauvage, csak a levendulás-borsos friss fűszeraroma vaníliával van mélyítve és borókabogyóval frissítve, melytől pikánsan orientális illattá válik.

 

A ciprusos illatok igen népszerűek mind a férfi mind a női illatok között. A ciprusos akkordok a citrusfélék frissességén alapszik, a férfiillatokban gyakran tölgymohával, és pacsulival keverik. Tökéletes iskolapéldája ennek a népszerű Gucci parfüm, a Gucci by Gucci Pour Homme, melyben a fás és ciprusos elemek biztosítják a komfortos friss illatfelhőt. A pipadohány és a ciprus két végleteken feszülő együttállása finom, zöldes-krémes púderjegyekkel közelít egymáshoz, melyet balzsamos háttér emel ki. Modern, és klasszikus illat egyszerre.


Trendi és fiatalos tavaszi parfümök

 

Ha fiatalos lendületre van szükség, akkor idén tavasszal is érdemes a Burberry The Beat for Men illathoz nyúlni. Tökéletesen modellezi az illat, hogy hogyan lehet mesteri módon a citrom frissességét a bors karcosságával házasítani úgy, hogy egy izgalmas, élénk illatot kapjunk. Kakukkfű több illatban is észrevétlenül jelen van, egyfajta zöldes-gyógynövényes tónust kölcsönöz a parfümkompozícióknak, muskátlival és meleg-száraz fás jegyekkel pedig kifejezetten izgalmasan működik. A Burberry a kifejezetten fiatal korosztályt célozta meg a The Beat illatokkal, amelyek kvázi zenei ütemhez hasonlóan ritmust visznek a hétköznapokba.

 

 

Ha olyan tavaszi parfümre vágyunk, amely idén kifejezetten trendi, akkor érdemes azokat az illatokat preferálni, amelyek a frissességet ígérik finoman fűszerezve akár fás, akár orientális, akár bőrös jegyekkel, hiszen a tavaszi lengébb, színesebb ruháinkhoz olyan illatok passzolnak leginkább, amelyek finom parfümauraként öltöztetnek.

loader
Facebook Instagram