Tavaszi parfümtrendek

Virágillat a levegőben

 

Ha van valamikor szezonja a virágos parfümöknek, akkor az a tavasz. A legtöbb márka tavaszra időzíti a virágos parfümjeinek debütálását, hiszen ilyenkor fogadja be leginkább intenzíven az orr a virágos akkordokat. Hugo Boss The Scent a frézia romantikus illatával áll első helyen, ha tavaszi illatokról beszélünk. A szupernőies osmanthus érzékivé, a lédús barack pedig pikánssá teszi a kompozíciót.

 

Senkinek nem kell bemutatni az utóbbi idők egyik legelegánsabb és legperzselőbb illatát, a Valentino Valenina-t, s most tavasszal az új, púderesebb változatában gyönyörködhetünk, melyben a tubarózsa és az írisz, e két nemes illat simul össze egy vaníliásan édeskés-púderes illattá, amely minden sikkes hölgy kedvence lehet.

 



Rózsa, a virágok királynője, parfümben is rendkívül közkedvelt összetevő, nem csoda, hogy a Chloe parfümház ikonikus Chloe Eau de Parfum-je oly népszerű lett. Tavaszra a ház megalkotta a lehető legkönnyedebb, leglégiesebb rózsás-virágos Chloe illatát, a Fleur de Chloe képében. Rendkívül kifinomult, franciásan elegáns és modern illat.

 

Frissítő, vibráló illatok

 

Alapvetően egy parfüm könnyedebb, légiesebb változatát L’Eau (ejtsd: „ló”) előtaggal szokták jelölni, mely szónak jelentése víz, azaz könnyebb, vizesebb, kölniszerű változata az eredeti verziónak. Vannak parfümházak, amelyek aqua, acqua előtaggal jelölik ezt a fajta könnyedebb verziót. Melegebb, tavaszias-nyárias időben érdemes ezt a fajta változatot választani, amely nem lesz túladagolt, fullasztó vagy egyáltalán „túl sok”. Könnyed ruhákhoz könnyed parfüm illik. A Kenzo L’Eau de Kenzo a krémesen édes vaníliás illatok királynőjének tavaszias, légies változata, tökéletes választás annak, aki nem szeretne az erőteljesebb, édesebb parfümökről lemondani a jobb idő beálltakor sem.

 

A francia ékszercég, a Cartier parfümkollekciójának egyik pillére a Baiser Vole, melynek új, eau de toilette változata elképesztően vibráló zöld akkordokkal élénkített parfüm törékeny liliommal. Szinte arisztokratikusan törékeny illat, abszolút a tavasz hírnöke.

 

A nap simogató sugarai ihlette Goldea a Bvlgari parfümház újabb darabja, melynek rózsás változata virágosabb, könnyedebb és elegánsabb is egyszerre. Bár a rózsa abszolút főszerepet játszik a kompozícióban, a puha, érzéki pézsma és a karakteres fás jegyek csodásan keretezik az intenzív virágos akkordokat.

 

 

Vad, perzselő érzékiség

 

Bizony, a tavasz nem csak a megújulás, hanem a szerelem időszaka is, ilyenkor kacérabb és vadabb illatok is megengedhetőek. Az Yves Saint Laurent tudja ezt, és piacra dobta a nagy sikerű Black Opium Wild Editiont, amelyben a megszokott édes kávé aromája mellett érzéki és erotikus jázmin, pikáns pacsuli és afrodiziákumnak beillő fűszerek kaphat helyet.

 

Roberto Cavalli EssenzaHasonlóan vadító Roberto Cavalli Essenza parfümje, amely szintén a túladagolt vanília akkordtól olyan érzéki, de mellette a keserűmandula különleges aromája von puha réteget a füstös vanília köré, s fűszerezi meg egy csipet ultra nőies narancsvirággal.

 

Lolita Lempicka legújabb, mesébe illően bájos parfümje, a Sweet Kiss, az az édes csók, amelyet a szerelmesek váltanak tavasszal, amikor a levegő virág- és szerelemillattól nehéz. A Sweet Kiss különleges almás üvegformát megőrizte, és a heves érzelmeket kifejező vörös színre cserélte a borítót. Cukros, kakaós cseresznye ultra puha fás-pézsmás alapokkal, kirobbanóan púderes tónusokkal. Bűbájos boszorkány szó szerint.

 

Romantika és bájos üdeség

 

A tavasz színpompáját csak illata tudja felülmúlni,  képtelenség úgy sétálni, hogy az ember orrát ne csavarja el egy-egy növény virágának illata. Mivel az illatok pozitívan hatnak elménkre, felvillanyozzák azt, a legtöbb trendi tavaszi parfüm a romantikus hangulatra próbál ráerősíteni, mely a tavasz hangulatát próbálja megeleveníteni. Ralph Lauren Midnight Romance a koraesti tavaszi randevúk emlékét idézi, amikor már kissé csípős a levegő, de a természet illata a lehető legtisztábban tódul az orrunkba. Bazsarózsa, írisz és málna, a fiatal szerelem illata.

 

Ungaro Fruit d’Amour Pink parfümöt szó szerint a romantikus szerelem ihlette, melynek központi jegye a piros alma bazsarózsába és rózsába ágyazva. Vibrálóan élénk, friss, mégis végtelenül nőies és romantikus illat.

 

Guerlain Idylle parfümje a virágos és nőies illatjegyek előtti tisztelgés, az Idylle Love Blossom pedig a csodálatosan krémes és intenzív orgona és az Idylle ikonikus rózsa-jázmin akkordjával a méz nektárszerű édességét öleli körbe. Igazi illatművészet!

 

Dior legújabb, nagysikerű dobása a Miss Dior virágköntösbe öltöztetése. A nemzetközi sajtó és a legnevesebb parfümbloggerek egyöntetűen rajonganak a Miss Dior Absolutely Bloomingért. A már megszokott málnás édeskés-zamatos Miss Dior akkord mellé izgatóan friss gránátalma és fekete szeder került.

loader
Facebook Instagram