A modern nő: illatok és személyiségek!

Elsőre hihetetlennek tűnik, de van élet a vattacukor illatú parfümökön is túl, még ha igen nehéz is első ránézésre rábukkanni. Való igaz, hogy a mai parfümtrend első számú kedvence a cukormázba vont virágos illatok, a vanília finoman fűszeres aromája és a szó szerint ennivalóan gourmand parfümök. Szerencsére a La Vie Est Belle egyeduralma megtörni látszik, és a márkák egyre-másra állnak elő a kifejezetten modern, sikkes, olykor meghökkentő illataikkal, amelyek trendteremtőkké váltak.

A mai, modern nő köszöni szépen, de nem kér abból, ami tucat, ami minden utcasarkon előfordul. A mai modern nő nem akar tündi-bündi lenni, megvan mindenről a határozott véleménye és irtózik attól, ha megmondják neki, hogy milyennek kell lennie. Egy ilyen nőnek csakis olyan parfüm dukál, amely nem hamiskásan elnyomja valódi személyiségét, hanem éppen kiemeli vagy prezentálja azt. Ilyenkor lépnek képbe a rendhagyó, ritka vagy éppen szokatlan összetevők, vagy olyan parfüm alapanyagok, amelyek ez idáig hanyagolva voltak.

 

Tinédzserek: lázadó attitűd

 

Twilly d’Hermes

A Hermés kőkeményen beleállt abba, hogy megmutassa, a Z generáció lányai, akik a 2000-es évek elején születtek, egyáltalán nem azok a bájos kiscicák, amelyeket sejtenénk. Legújabb illatuk a Twilly d’Hermes rendkívül élénk, karakteres illat, amely egyszerre hordozza magán a kifinomultság, luxus és fiatalság jegyeit. Meghökkentően hangsúlyos szerepet kapott benne a pezsgő aromájú gyömbér, amely szinte csípősen csattan ki az illatból és fonódik össze a szuperszexi tubarózsával. Sikkes, modern és nagyon mai illat, abszolút trendteremtő.

 

A fehér virágok üde, erőteljes karakterét hirdeti a Chloe Love Story Eau de Parfum. Stílusosan (és a kor divatját meghazudtolva) engedi a legtisztább, legnőiesebb virágos akkordokat úgy kibontakozni, hogy nem akar kényszeresen édes tónusokat alátolni. Elég csak egy csipet száraz, elegáns fás jegy, némi pézsmás puhaság az alapjegybe, s voilá! kész is az elragadóan kifinomult és egyben modern illat.

 

 

A parfüm, mely megelőzi a korát

 

Dolce & Gabbana, kedvenc olasz tervezőpárosunk mindig tudja, hogy mi kell a nőknek, és valahogy két lépéssel mindig az aktuális trendek előtt járnak. A Dolce parfümvonaluk épp azt tükrözi, hogy tisztában vannak azzal, nem mindig a buja, édes-orientális illat az, amely a nő fegyvertárának ékköve lehet. A Dolce már látványában is utal arra, hogy itt bizony friss, karakán jegyek várhatóak, és valóban, a zöld akkord kifejezetten érvényesül az illatban. A vízililiom a narancsvirággal és a papajavirággal áthatóan tiszta, nőies akkordot alkotnak, melyet a kasmírfa száraz de meleg alapjegye ölel körbe.

 

Kenzo

 

Olykor elég csak egy formabontó, meghökkentő reklámkampány, amely vírusként söpör végig a világon, és hozzá egy épp ennyire megosztó parfümös üveg, és biztosak lehetünk benne, hogy egyedi, megismételhetetlen illattal állunk szembe. A Kenzo új szintjét állította fel a parfümös kisfilmeknek a Kenzo World parfümmel, s az illat maga is annyira modern, hogy a mai fiatalok egyik kedvenc darabja lehet. Magas fokra emelt aranyló ámbra erőteljes virágos akkorddal támogatva, amelyet a vörösbogyós gyümölcsök tesznek izzóvá és élénkké.

 

2017 nyarán robbant be a köztudatba a szuper népszerű Gucci Bloom, amely minden addigi trenddel szembefordulva előhúzta a nagyasszony kártyát és megmutatta, hogy a mai modern nő játszi könnyedséggel tud viselni olyan bombasztikus illatjegyeket, mint a tubarózsa, jázmin vagy éppen lonc. Elképesztően élénk virágillat, annak minden szépségével és eleganciájával, ugyanakkor olyan csavar és kikacsintás érezhető belőle, amely egyfajta fricska azokra nézve, akik nem tudnak vagy nem akarnak a trendektől elszakadva élni.

 

Csakis öntudatos, magabiztos nőknek ajánlott. Bár a Guerlain Mon Guerlainparfümben van egy adag édes-bájos vonal, mégis egyben nézve a két évvel ezelőtt debütált illat maga a megtestesült XXI. századi nő: egyszerre oltalmazó, erőteljes, az érdekeiért kiálló nő, aki kellően magabiztos és mer olykor gyenge nőnek is látszani, ha a helyzet úgy hozza. A dinamikus akkordért a meglepően élénk levendula a felelős, amely eddig jellemzően férfi illatokban volt jelen. Itt a jázmin, a vanília és a fás akkordok egyvelege puhítja a karakteres levendulát nőiessé. Nem csoda, hogy Angelian Jolie lett az illat arca.

loader
Facebook Instagram