Ízek és illatok - gourmand parfümök

Gyakorlatilag korunk a gourmand illatoké, sosem volt annyira népszerű az édes-cukorkás illatfelhő, mint napjainkban. Éppen ezért nehéz is eligazodni a gourmand illatok között, hiszen, ahogy más illatkategóriákban, így a gourmand parfümök között is nagyon eltérő karakterű parfümöket találhatunk. Egy jó gourmand parfüm sokkal több, mint puszta édes habcsók. A legszebb darabok virágos-gyümölcsös akkordokkal egészülnek ki, így ellensúlyozva ki a gyermeki édes jegyeket a nőies virágos jelleggel. Természetesen vannak pusztán cukorkás, vattacukros illatok is, de ezek kizárólag fiatal lányokon, mondhatni tiniken érvényesülnek igazán. Egy fiatal nő vagy érett asszony körüli cukorkás illat nem kifejezetten harmonikus összhatást eredményez. De lássuk is, hogyan lehet kiválasztani, melyik gourmand illat illik hozzánk leginkább.

 

Tiniknek, húsz év alatti fiatal lányoknak:

Ha van a fiatalos, gourmand parfümöknek királynője, akkor csakis az Aquolina Pink Sugar lehet az! A legendás és nagyon közkedvelt „Rózsaszín Cukor” igazi vidám vattacukorillatot idéz fel, mellette ízletes gourmand jegyekkel, mint karamell, eper, vanília, tonkabab és málna. Csakis húsz év alattiaknak áll jól.
 

Macaron édes illataHa igazán tündérmesébe illően bájos és igazi mai modern Hófehérke illatot keresünk, akkor érdemes kipróbálni az új Nina Ricci Les Gourmandises Luna-t, amely úgy teremt franciásan sikkes illatfelhőt körülöttünk, hogy közben nem veszíti el fiatalos játékosságát. Édes karamell, zamatos körte és krémesen púderes kókusztej adja az illat esszenciáját. Nem utolsó sorban, rendkívül bájos az üvege, igazi must have darab!
 

Egyedi, ritka illatnak számítanak hazánkban a fiatalos Juicy Couture illatok. A márka legnépszerűbb darabja a Viva La Juicy, amely szinte tobzódik a gourmand jegyekben. Vibrálóan gyümölcsös és sziruposan édes akkordok simulnak össze, melyet aranyló ámbra melegít fel. Gazdag jegyek, fiatalos design, megnyerő megjelenés.

 

Fiatal nőknek:

Belépve a felnőtt kor küszöbén, illatunkkal is érdemes egy szintet lépni, és megmutatni érettebb, komolyabb énünket. Persze ezt nem azt jelenti, hogy a kedvelt gourmand, édes parfümöket el kell, hagyni, sőt! Húszas, harmincas korosztálynak is számos elegáns, de egyben üdítően bájos édes illatot lehet találni.
 

A legnépszerűbb, és a legkifinomultabb gourmand parfümök közé tartozik a nagysikerű Prada Candy. Mestermű a maga nemében, hiszen a karamell szirupos jegyét olaszos eleganciával tudják tálalni. Ehhez kell egy nagy adag elegáns pézsma, kifinomult púderes jegyek és füstös-balzsamos benzoin.
 

Nem lehet kihagyni az elmúlt évek egyik slágerillatát, a mindig vidám és optimista Lancome La Vie Est Belle-t, amely azt hirdeti, hogy az élet szép! És mennyire igaza van! Ez a rendkívül finom és sokoldalú illat úgy ötvözi a bohókás pralinés-vaníliás akkordot a kissé zöldes friss, sziporkázó jegyekkel, hogy az ember orrát állandó izgalomban tartja. Egyszerre friss és édes, kifinomult és játékos. Lehet, hogy sokan használják, de kétség kívül a fiatal generáció egyik ikonikus illatává nőtte ki magát.

Abszolút a csábításra és hódításra tette a hangsúlyt az Ecada Desire Me illata, amelyben olyan addiktív jegyek találhatóak, mint az étcsokoládé, kávé vagy éppen a mézzel hintett édes jegyek. Modern, érzéki és kacér illat, amely táncra hívja a férfiakat. Csak győzzék a hölgyek a bókokat!

 

Az örök nőknek:

Érett vagy már komoly élettapasztalattal rendelkező nő maga az örök Éva, aki magabiztosságával a fiatal nemzedéknek példát mutat. Az a nő, aki tudja és meri használni magabiztosságát, az bátran használjon idősebb korában is édes karakterű gourmand parfümöket, hiszen az ő életkorához illő darabok bőven megtalálhatóak a parfümériák kínálatában. Minden idők legnépszerűbb gourmand parfümje, a Thierry Mugler Angel bármelyik korosztálynak remekül állhat, mégis az a tapasztalat, hogy az érettebb hölgyek tudják kellő magabiztossággal viselni. A praliné és vanília akkordja olyan fűszerezettséget és erotikától fülledt aromát kapott, amely kiemeli minden gourmand parfümök közül. Habár édes jellegű parfüm, mégis a fűszerezettsége nem az édes karakterét, hanem a pikáns-buja hangulatát hangsúlyozza ki.
 

Akinek kicsit sok az Angel, annak bátran ajánlom az elmúlt évek parfümszenzációját, az Angel Muse-t, amelyben az Angel alapjain egy rendkívül finom mogyorókrémes akkord ül, teljesen felforgatva ezzel az Angel birodalmat. Nem titkolt célja a márkának az Angel Muse kapcsán, hogy a fiatalabb nemzedéket is rávezessék az Angel használatára, amely tíz éve bevonult minden idők legjobb parfümjeinek csarnokába.
 

Kifinomultság, érzékiség és mélység járhat együtt, ha gourmand parfümről van szó. A Lancome az utóbbi években megkísérelte régi nagy parfümjét, a Tresort kissé ráncba szedni, így született meg a La Nuit Tresor, amely egy csapásra a toplistákat döntögette. Szerelmi bájital, gourmand afrodiziákum, csak pár kifejezés, amellyel illethetjük az illatot. Mesterien kevert pralinés-karamellás-vaníliás édeshármas egy nagy adag érzéki pacsival és friss bogyós gyümölcsökkel. Ellenállhatatlan!
 

Végül jöjjön az a parfüm, amely végérvényesen parfümfenegyereket csinált Tom Fordból. A Black Orchid parfümnél jelenleg nincs kultikusabb illat, szuperlatívuszokban beszélnek róla a szakemberek és kritikusok egyaránt. Hogy mi a titka? Meghökkentés és merészség egy nagy adag pimaszsággal párosítva. A Black Orchid lényegében gourmand-orientális-virágos illat, amelyben éppúgy megtalálható a fekete orchidea, a szarvasgomba és az étcsokoládé is, mint a gardénia, jázmin vagy lótusz. Hihetetlenül erős hatósugárral rendelkezik, csak és kizárólag magabiztos nőknek ajánlott viselni. Unikum!

loader
Facebook Instagram