Vonzó romantikus parfümök!

Női romantikus?


Határozottan elkülöníthető azon illatok csoportja, amely kifejezetten romantikus hangulatot áraszt, s ennek központjában nem áll más, mint a legpompásabb virágok csokra. A tavasz, a virágzás már magában elég okot ad arra, hogy szerelemre gyúljunk, egy szépen komponált virágos parfüm pedig ezt a hatást fokozni képes és nem csak tavasszal. Nézzük hát, melyek azok a parfümök, amelyek a legromantikusabb énünket hangsúlyozzák ki.

Ever Bloom parfümE listáról nem maradhat le a Shiseido legújabb sorozatának első darabja, az Ever Bloom. Érzéki ámbra, izgalmas lótusz, érzéki magnólia és végtelenül romantikus narancsvirág egyvelege olyan éteri és egyben erőteljes illatot alkot, amely minden romantikus hölgy első számú kedvencévé válhat. Különleges, ritka illat, azok számára ajánlott, akik fogékonyak a művészetek iránt.

 

Tökéletes menyasszonyi illat válhat az Escada egyik slágerillatából, az Especially Escada-ból. Rózsaszirmokon táncoló boldog nő, aki fülig szerelmes és úgy érzi, ő a világ legboldogabb embere. Vizes akkordokba ágyazott rózsa és körte ambrette-vel és ylang-ylanggal.

 

A 2010-es évek egyik legnépszerűbb illata kétség kívül a Lancome La Vie Est Belle. A márka felismerte a virágos jegyek erejét, így megalkották az új, kifejezetten virágos verziót. A La Vie Est Belle Eclat erőteljes fehér virágos akkordokkal, és a már jól ismert meleg-száraz-fás vaníliás akkorddal igézi meg az orrot. Elegáns vonalat képvisel, amely egyszerre vibrálóan élénk, bájosan romantikus és méltóságteljesen nemes.

 

Marc Jacobs Daisy álomvilága épp a romantikus lányokat kívánja megszólítani! Szó szerint számtalan verziója jelent már meg a kis Daisy-nek, s egytől egyik a romantikus szerelmet hirdetik. Játékos könnyedségük, optimizmusuk, életkedvük mindenkinek mosolyt csal az arcára. Az egyik legromantikusabb mégis a sorozatban az az ártatlan csókot szimbolizáló Daisy Dream Kiss, amelyben élénk, zamatos gyümölcsök mellett az ártatlan kis frézia bontogatja szirmait. Pajkos, játékos, de szemérmes, akárcsak egy lány az első csóknál.

 

Nehéz kihagyni a válogatásból azt a parfümöt, amely kifejezetten a szerelem esszenciáját nyújtja parfüm formájában. A Chloe Love Story egy szerelmi történetet mesél el, egy őrült szerelmes éjszaka pillanatait, amikor egy nő és egy férfi megismeri egymást, és hajnalban eldől, hogy az éjszaka szerelemmé formálja-e kapcsolatukat. Gyönyörűen metszett illat, az egyik legizgalmasabb parfümőr kezei közül, benne a koszorúfutóka izgalmas illatával. Érdemes az illat Eau Sensuelle változatát kipróbálni, amelyben a golgotavirág és a narancsvirág kap főszerepet.

 

 

Férfi vonzó?
 

Ha férfi parfümről, illatról beszélünk, mégpedig szerelmi aspektusból, akkor kifejezetten azokról az illatokról érdemes beszélnünk, amelyek vonzóvá teszik a férfiakat a hölgyek számára. Nyilván a bőr kémiáját, a test egyedi illatát egyik parfüm sem tudja sokáig elfedni, a női orr mégis fogékony arra, hogy a számára vonzó, férfias, domináns illatok által hagyja magát elcsábítani. A kulcsszó jelen esetben a domináns, macsó, férfias, amelynek illatokban kell megjelennie. Lássuk, melyik az az öt illat, amely a legvonzóbbnak számít egy férfin.

 

Modern, vonzó és határozott férfi illata a Giorgio Armani Acqua di Gio Profumo, amely rendkívüli módon eau de parfum töménységű, míg maga az illat az ellentétek játéka: vizes karakterű, nyers erő dominál benne, melyet hatalmas füstös, fűszeres akkord dob fel. Komplex és kifinomult illat, a markáns férfiasság jelképe.

 

Yves Saint Laurent La Nuit de L’HommeYves Saint Laurent La Nuit de L’Homme minden idők egyik legnépszerűbb férfiparfümje, köszönhető annak a dinamikus és határozott akkordoknak, amelyek egyszerre modern, pimasz és erős férfi képét vetítik elő. A kardamom meleg, kissé tejes, krémes akkordja remekül simul össze a markánsan férfias és tiszta levendula-vetiver akkorddal. Unikális illat!

 

Ha vonzó, ellenállhatatlan férfiillatot keresünk, akkor érdemes a fás-fűszeres illatok között keresgélnünk, hiszen a száraz-fűszeres karakterű parfümök javarésze kifejezetten hangsúlyosan férfias. A The One For Men nem csak azért vált kultikussá, mert a szupermacsó Matthew McConaughey hollywoodi színészt sikerült megnyerni a parfüm arcának, hanem azért, mert egy kifejezetten meleg, puha, lekerekített illatot úgy tudott a divat két fenegyereke ultra férfiassá varázsolni, hogy öröm nézni. Ez a férfi egyszerre gyengéd, erős, irányító és ha kell, akkor a háttérbe húzódik.

 

Ismert tény, hogy a kakaó, a csokoládé kiváló afrodiziákum, a pacsuli vágykeltő, vérbőséget okoz, a csillagánizs felélénkíti a fantáziánkat és az elemi gyanta melegsége segít megteremteni az intim hangulatot. Mindez egy parfümben? Bizony! A Guerlain megcsinálta! A L’Instant de Guerlain maga az üvegbe zárt hódítás, lehengerlés, izgató illatélmény, természetesen igazi franciás körítéssel, sikkel és minőséggel tálalva.

 

Ki ne szeretné, ha maga Johhny Depp csábítsa el mogyoróbarna szemeivel. Rock’n’Roll, bőrdzseki, ékszerek, régi autók, Jack Sparrow…a Dior visszanyúlt az ikonikus Sauvage illatához, és egy merész húzással nem a klasszikus férfiasságot emelte ki, hanem egy modernkori vagabondot tett meg a kampány arcának, aki megtestesíti korunk vágyálmát. A rosszfiú, aki meghódítható, de a szíve örökké szabad marad. A ma divatos ambroxan mellett kifejezetten fűszeres-borsos, és a hagyományos férfias jegyek is megtalálhatóak benne (levendula, fás jegyek). A kezdeti fanyalgás után a Sauvage igazi diadalútra tért, ma már az egyik legnépszerűbb férfiillat, amelyet a hölgyek kifejezetten szeretnek az urakon.

 

loader
Facebook Instagram