Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker, azaz SJP visszatért! Mindenki által csak Carrie-ként ismert színésznő örökre bevonult a filmtörténelembe minden idők legismertebb sorozatának, a Szex és New Yorknak köszönhetően. 6 évadon követhettük a menő és divatérzékeny Carrie Bradshaw botladozáait a szerelmi életében, és a sorozat által egy fél világ lett szerelmes a Manolo Blahnik tűsarkú cipőkbe. Sarah Jessica Parker egy életre stílusikonná vált, annak ellenére, hogy a színésznő a privát életében cseppet sem él szexi szingli életet, sőt, kifejezetten kerüli a felhajtást. Férjével,  aki szintén ismert színész, Matthew Broderick együtt nevelik három gyermeküket New York belvárosában. SJP kifejezetten közvetlen személyiség, New York utcáin sétálva előfordulhat, hogy az ikon színésznő éppen mellettünk sétál el kényelmes, sportos ruhában.

 

Sarah Jessica Parker

 

A letisztult, egyszerű stílusa saját parfümmárkájában is visszaköszön. Első parfümje Lovely néven került a parfümériák polcaira 2005-ben. Az illatnak különleges története van: Sarah Jessica Parker még tinédzserként előszeretettel alkotott illóolajokból, párlatokból saját magának parfümöt. A színésznő mindig is szeretett volna egy olyan illatot létrehozni, amely nagyon szexi, mégis tagadhatatlanul elegáns. A Lovely tisztelgés édesanyja és a parfümkészítés művészete előtt. Nem akarta, hogy az illata nyomasztó legyen, hanem legyen azonnal felismerhető, mint az az aromás főzet, amelyet három különböző illatból készített magának, mielőtt a Lovelyt alkotta. A Lovely egy lágy, púderes, diszkrét és nagyon intim illat, amelyet selymes fehér borostyán illatként jellemezhetünk. Rendelkezik a klasszikus illatokra jellemző eleganciával, mégis az illat egészen modern és nagyon bájos. Lágy citrusokkal és fás (rózsafa) jegyekkel nyit, egy csipetnyi levendulával, ami egyáltalán nem éles. Az illat tovább fejlődik alma martini, nárcisz és orchidea jegyeivel. Az alapillat fehér borostyánt, cédrust, fás jegyeket és fehér pézsmát egyesít. Sarah Jessica szerint a Lovely minden korosztály számára kitűnő választás legyen az 17 vagy 107 éves.

 

2007-ben forgatták a Szex és New York című filmet, a sorozat folytatását. Sarah Jessica Parker annyira a karaktere bőrébe bújt, hogy Carrie által megihletett, igazi modern díva illatot szeretett volna kreálni. A Covet hatalmas várakozások mellett jelent meg, és kult illattá vált az első pillanatban. Igazi olfaktív csavarokat, mesébe illő illatakkordokat tartalmaz. A Covet intenzív fűszeres-zöldes-mentás jegyekkel nyit, gerániumlevelekkel, ragyogó és fényes szicíliai citrommal, levendulával, valamint meleg és enyhén fűszeres csokoládéjegyekkel. A szívjegyek lonc, magnólia és gyöngyvirág. Az alap sötétebb, kasmírfából, pézsmából, vetiverből, teakfából és borostyánból áll. Az illat csodásan tükrözi Carrie karakterét: a látszólag modern, szabadszájú nagyvárosi nő szíve mélyén igazi klasszikus díva, aki éppúgy elmerül a nagy költők művében, mint a legújabb Vogue kiadványban. Az illatban is fellelhető ez a kettősség, éppen ettől egyedi és különleges darab.

 

Sarah Jessica Parker Lovely parfüm

 

Kissé hátat fordítva a szexi sorozatnak, Sarah Jessica a hollywoodi karrierjét is el kezdte egyengetni. Több blockbuster filmben szerepelt a legismertebb színészekkel, és fricskaként elvállalta egy válásról szóló sorozat főszerepét is. A cipők iránti szenvedélye azonban megmaradt, és saját cipőmárkát alapított SJP néven. Vagány, színes, stílusos és egyedi cipőket kínál elérhető áron, hiszen Sarah Jessica tudja, hogy a nők imádják a cipőket gyűjteni.

Úgy tűnt, hogy a hollywood-i karrier építése közben nincs ideje parfümbirodalmával foglalkozni. Azonban a háttérben már javában kísérletezett az új illatával, amely gyökeresen más karakterű lett, mint előző illatai. A Stash SJP az érett, megfontolt, divatérzékeny nő illata, aki már kerüli a felesleges allűröket, és magabiztossága stílusjegyévé válik. Legnépszerűbb illatának, a Lovely-nek pajkos, felforgató testvérének nevezi. A szexinek és nyersnek meghirdetett Stash SJP egy aromás-fás kompozíció, amely nőknek és férfiaknak egyaránt alkalmas.

 

Az illat inspirációjaként Sarah a test természetes illatát, a templomot, a bőrt és néhány olyan férfias parfümöt jegyzett fel, amelyet viselt, és amelyek tömjén és vetiver jegyeket tartalmaznak. A Stash SJP friss grapefruit, fekete bors és aromás zsálya jegyeivel kezdődik. Szívjegyei között atlasz cédrus, pacsuli, gyömbérliliom és pisztácia található, az olibanum, mazsola, vetiver és pézsma meleg, fás alapra fektetve.

Kisebb hallhatás után aztán robbant a bomba: 2021-re tervezték a Szex és New York sorozat folytatását. Az And Just like that ott folytatja, ahol a négy barátnő életétől elköszöntünk a 3. film után. A rajongók legnagyobb bánatára a szabadszájú Samantha Jones karaktere már nem tér vissza. A szerepet játszó Kim Cattrall színésznő köztudottan csúnyán összeveszett Sarah Jessica Parkerrel a sorozat forgatása közben, és az elmérgesedett viszonyt még a sorozat népszerűsége sem tudta csökkenteni.

 

Sarah Jessica Parker

 

A sorozat helyszíne szintén New York lesz, központban természetesen Mr. Big és Carrie szerelme. A rajongók számos lesifotó által már bepillantást nyerhettek a forgatásba, és nem kis bortányt kavart Sarah Jessica natúr, őszbe hajló hajszíne. SJP nehezen viselte a média övezte véleménycunamit és megosztotta rajongókkal véleményét, miszerint miért baj, ha az ember ennyi idősen rendben van magával és nem törekszik arra, hogy mindenáron fiatalabbnak nézzen ki. Valóban a sztár nem a túlzott plasztikákról híres, éppen ezért vált ikonná a legtöbb középkorú nő szemében.

 

loader
Facebook Instagram