Maison Francis Kurkdjian parfümök

Maison Francis Kurkdjian

1969-ben született és Francis Kurkdjian 16 évesen, 1985-ben eldöntötte, hogy parfümkészítő lesz, ám az ehhez szükséges tudás nélkül. Nem igazán volt elképzelése arról, hogy merre is viszi az útja, de belevágott. 1990-ben Versailles-ba, a ISIPCA nemzetközi parfümoktató központba. Csatlakozott a Quest International-hez, mint illatkészítő. Ezzel egyidőben elvégzett egy poszt-graduális képzést is.

Kitartás, kitartás és még több kitartás.

Hamar szembesült azzal, hogy egy nagy adag kitartásra és fegyelemre lesz szüksége, de nem riadt ettől vissza, hogy hiszen éveken keresztül tanult zongorázni és balettozni.

1995-ben csatlakozott a Quest International New York-I irodájához, majd 4 évvel később, visszatért Párizsba és 2001-ben megnyitotta első, egyedi parfümműhelyét. 2003-ban Sophie Calle-lal közös együttműködésbe kezdett, majd csatlakozott Marc Chaya-hoz és pár évre rá elkészült az első “szaglás-installációjával is”.

Végül, 2009-ben megalapított a Maison Francis Kurkdjian-t Marc Chayaval.

Számos nemzetközi díjat nyert el: 2001 októberében François Coty- éeltműdíj, 2008 júniusában Az Év orra díjat kapta a Cosmétique Magazine-tól.

Az elmúlt húsz évben minden érzését, elszántságát, erejét beletette a parfümjeibe, amely minden napját és olykor minden éjszakáját is kitöltötte. A parfümökhöz fűződő kapcsolata az évek során elmélyült, miközben hű maradt a kifinomult prfümök értékeihez és hagyományaihoz. Ennek ellenére folyamatosan tolja kijjebb a határokat, igyekszik kiszabadítani a parfümöket a palackból, új területekhez vezető ajtókat megnyitni ezzel.

Első férfi illat 1993-ban jelent meg Creates Le Mâle néven, Jean-Paul Gautier nevével.

loader
A termék a kosarába került
Facebook