Így legyél friss és üde illatú egész nap!

A tudatos ember illata

A legjobb módja annak, hogy jó illatod legyen, ha ismered a tested. Ha megérted, hogyan reagálsz a különböző illatokra és mosakodási rutinokra, az a biztos módja annak, hogy mindig kellemesen érezd magad akár parfümmel, akár anélkül. Mutatjuk, mit tehetsz meg annak érdekében, hogy sose legyen gondod az illatok terén!

 

 

1. Bőséges folyadékbevitel
 

Manapság sokan inkább a kávét öntik magukba literszámra, pedig ez amellett, hogy dehidratálja a szervezetedet, még kellemetlen leheletet is hagy maga után. Próbálj meg ezért minden kávézás mellé inni legalább 2 deci vizet. 

Ha pedig még tudatosabban akarsz erre figyelni, akkor tölts le egy applikációt, ami segít emlékeztetni arra, hogy itt az ideje egy kis vízbevitelnek. Kerüld a cukrozott vagy édesítőszeres bolti üdítőket – ha mindenképpen szükséged van valamilyen ízre, csepegtess a vízbe egy kis citromot vagy lime-ot. 


 

2. Illatosítsd a szekrényedet
 

Lehet, találkoztál már szüleid vagy nagyszüleid szekrényében egy kinyitott dobozos szappannal, és akkor furcsállottad, mit keres ott ez a tisztálkodószer. Nos, a módszer nem mai keletű: egy számunkra kellemes illatú szappan illata könnyedén beivódik a ruhákba anélkül, hogy azok anyagában kárt okozna. Ha ez kevésbé szimpatikus megoldás, választhatsz zacskóba bújtatott növényi illatosítókat, mint a szárított levendula vagy aszalt narancshéj: csak helyezd el az alsóneműs kosaradba a tasakot, és a fehérneműidnek isteni illata lesz! 

Behintheted a szekrényt kedvenc parfümöddel is, ám figyelj arra, hogy az olajosabb típusok foltot hagyhatnak a ruháidon, másrészt ha másik illatot akarsz viselni, akkor ütközhetnek egymással a parfümök jegyei.

 

 

3. Válogasd meg, mit eszel
 

Ahogy haladunk előre az élettel, a szervezeted különbözőképpen fog reagálni olyan ételekre, melyeket korábban szerettél. Ez amiatt van így, mert az anyagcsere fokozatosan lelassul, illetve kialakulhatnak intoleranciák vagy allergiák is.

Ezért a klasszikus „Kerüld a hagymát-fokhagymát” tanácson túl próbálj meg arra is figyelni, hogy mi az, ami valóban jól esik a testednek, de a fogyasztásuk nem hagy erős szagokat – ilyen szempontból kerülendő ételek egyes halfélék vagy az érett sajtok. Ezek mellett a chilis, csípős ételeket szintén érdemes visszafognod, mert ezek a szervezetedet arra ösztönzik, hogy verejtékezni kezdj – ami rögtön magával hozhat némi izzadságszagot is.  

Ha elkerülhetetlen, hogy ilyesmit egyél, akkor célszerű magadnál tartanod egy utazós fogkefét fogkrémmel, és némi alkoholmentes szájvizet vagy -sprayt, hogy csökkentsd a kellemetlen szagokat.

 

 

4. Tudatos illatfelépítés
 

Az alapos és megfelelő tisztálkodási szerekkel végzett mosakodás csak a nulladik lépés abban, hogy frissességet biztosíts – nem elhanyagolható ugyanis az, hogy utána hogyan ápolod a bőrödet, és mit mivel kombinálsz!

Miután megfürödtél, érdemes alaposan megszárítkoznod egy tiszta törölközővel. Ezután a bőrtípusodnak megfelelően válassz olajos vagy krém alapú testápolót, amivel nemcsak hidratálod a bőrödet, de egy finom alapillatot is biztosítasz magadnak – a legjobb, ha a szappanod vagy tusfürdőd és a testápolód hasonló illatjegyekkel bír. 

Várd meg, amíg felszívódik az olaj vagy a krém. Ezután használj olyan dezodort, amelynek minimális vagy semleges illata van csak, majd jöhet a kiválasztott parfüm! Fújd a mellkasodra, de hinthetsz belőle egy keveset a hajadra is. Így biztos lehetsz abban, hogy a tested sokáig finoman fog illatozni! Ne feledd: a kevesebb több, így ha azt érzed, hogy kicsit túllőttél a célon, akkor egy nedves sminklemosó kendővel távolítsd el a felesleget a testedről, a hajadat pedig rázd kicsit előre-hátra.

 

 

Ha a fenti lépéseket rendszeres tudatossággal betartod, akkor biztos lehetsz abban, hogy bárhol és bármikor friss illatod lesz! 

 

loader
Facebook Instagram