A tinik és a parfümök

A tinik és a parfümök

Az első parfüm megválasztása egy tinédzser számára különleges mérföldkő lehet az útkeresés során, mikor próbálja kialakítani a saját egyéniségét és stílusát. De vajon mikor érett meg egy tinédzser arra, hogy saját parfümöt kapjon? És milyet? Hiszen a kisgyerekeknek való csokis és vattacukor illatú illatokból rég kinőttek, de egy érett felnőttnek való parfümöt még nem tudnak viselni. És milyen illatot válasszunk? Hogyan figyelhetjük meg bontakozó jellemüket, hogy megtaláljuk azt az illatot, amely igazán kifejezi személyiségüket és stílusukat?

 

 

Az első parfüm megválasztása a tini számára többet jelent, mint csupán egy illatot. Azt jelenti, hogy a szülő észrevette és értékeli, hogy a gyermeke szinte felnőtt, és hogy segít neki mások számára is kifejeznie önmagát. Egy lánynál a nővé, a fiúknál pedig a férfivé válás egy lépcsőfoka, mikor már vágyiknak a másik nem figyelmére, szeretnék elnyerni tetszésüket. 

 

Az első parfüm megválasztásának időpontjára nincsenek merev szabályok, számos tényező befolyásolja. Vannak korábban és vannak később érő típusok. A legtöbb szakértő szerint a tinik körülbelül 12-14 éves koruktól érettek az első parfüm használatára. Ebben a korban a tinik általában már képesek felelősségteljesen és önállóan használni a parfümöket, anélkül, hogy túlzásokba esnének. Ha a szülő kellően figyel, észreveheti a jeleket. Mikor a lánya kezd csinosabban öltözködni, csajos ruhákat kér, melyek kiemelik nőiességét, sminket próbálgat, ékszereket hord, és vágyakozva nézegeti anyja magassarkúit. Mikor a tini fiú hosszú percekig rengezgeti reggelente a kócos hajfűrtjeit, a dezodorral túlzásba esve próbálja magát illatosítani, és csak a menő, férfias ruhákat hajlandó felvenni. 

 

Az illat kiválasztásában legfontosabb azt figyelembe venni, hogy a fiatalos, könnyed illatokat keresd, ne feltétlenül a saját ízlésedből indulj ki, hiszen egy tinihez még nem illenek a felnőttesebb, nehezebb aromák. Ha szeretnéd, hogy meglepetés legyen az ajándék, akkor érdemes megfigyelni a jellemét, és aszerint választani hozzá illőt. Például, ha az illető személyiségében dominál a sportosság, akkor egy könnyed és friss parfüm, például egy citrusos illat lehet a jó választás. Ha romantikus vagy érzékeny jellemről van szó, akkor egy virágos vagy édes illat lehet az ideális számára. Ha pedig rendkívül kreatív és kifinomult, akkor egy komplexebb és egyedi illat illik hozzá. Választhatsz unisex illatot, mely mind a két nemhez illik, vagy kereshetsz kifejezetten női vagy férfi parfümöt is. Ha pedig biztosra akarsz menni a választással kapcsolatban, nyugodtan vidd el magaddal, hogy személyesen meg tudja szagolni az illatokat, ki tudja próbálni a bőrén. Jó kis közös program lehet akár az is, ha több féle illatmintát vásárolsz, és otthon együtt próbáljátok ki, beszélgettek róluk, majd az alapján leped meg a választott illattal. 

 

Összefoglalva, az első parfüm egy különleges pillanat lehet a tini életében, és sokat segíthet neki önmaga és a stílusa kifejezésében is. Mindig fontos támogatni a tinit ebben az önálló döntésben, és lehetővé tenni számára az önazonosság és önkifejezés fejlődését az illatok világán keresztül. Az első parfüm egy emlékezetes lépés az önismeret felé, amely hosszú évekig kíséri majd őt az illatok és emlékek világában, hiszen a jól megválasztott első parfümre mindenki még hosszú-hosszú évek múltán is pontosan emlékezni fog.

 

 

loader
Facebook Instagram