Fesztiválszezon nőként

Fesztiválszezon nőként

 

Mindannyian nagyon várjuk a nyarat. Van, aki a családdal vagy párjával eltöltött közös programok miatt, míg mások tűkön ülnek, hogy mikor vehetnek már részt az eltervezett bulikon, fesztiválokon. Bár elsőre szuperül hangzik, hogy “haverok, buli, fanta, ereszd el a hajam, úúú a kedvenc előadóim jönnek stb...”, azért érdemes picit átgondolnod, hogy mely dolgokra figyelj oda nőként egy fesztiválon. Most szeretnénk Veled megosztani pár jó tanácsot, hogy a felhőtlen szórakozás mellett odafigyelj kicsit a biztonságos dolgokra is, így elkerülheted a kínos, kellemetlen, esetleg veszélyes szituációkat.

 

 

1. Sose mászkálj egyedül!

 

Ne menj el egyedül még mosdóba se, főleg ne a késői órákban. Kérd meg a barátnődet, hogy menjen el veled, de még jobb, ha fiú ismerősöd kísér el és vár meg. Ha mégis egyedül mennél és elvesznél, akkor mindenképp olyan helyen várakozz, ahol van személyzet.

 

2. Legyen mindig feltöltve a telefonod!

 

Nincs is annál rosszabb, mint ha akkor merülne le a telefonod, amikor elvesztél egyedül a nagy tömegben. Legyen mindig feltöltve a telefonod, hordj magaddal power bank-ot! Írd be az ott tartózkodó barátaid telefonszámát, de még jobb, ha egy-kettőt fejből tudsz, így ha lemerülne is a telefonod, tudsz máséról hívást indítani.

 

3. Ügyelj az italodra!

 

Sose fogadj el idegen kézből italt és ne engedd, hogy egy férfi meghívjon bármire is a pultnál. Bár táncolás közben nehéz odafigyelned, mégis próbálj meg ügyelni arra, hogy nehogy belekerüljön valami az italodba.

Fesztiválszezon

4. Hidratálj és egyél!

 

A nagy melegben egyébként is szükséges az elegendő folyadékbevitel, ha pedig még alkoholos italt is vásárolsz, akkor még jobban oda kell figyelned. A forró nyári napokon egy pillanat alatt megérzed, ha szeszes italt fogyasztasz. Igyál elég folyadékot és egyél is, így biztosan tovább fogod bírni a bulizást! Ne ilyen helyen feszegesd a határaidat.

 

5. Használj kézfertőtlenítőt!

 

Mivel rengeteg ember jelenik meg egy ilyen fesztiválon, ezért érdemes mosdó után, de akár napközben többször is csak úgy áttörölgetned a kezeidet. Így kisebb az esélye, hogy összeszedsz valami bacit. A táskádba pedig elrejthetsz még frissítő kendőt, mini dezodort és parfümöt is, így biztosan mindig komfortosan fogod magadat érezni a legnagyobb melegben is.

loader
Facebook Instagram