Parfüm interjú - Tandi Flóra

Egy parfüm öltöztet


Tandi Flóra: egy parfüm öltöztet, és erősíti az egyéniségedet

A világszerte ismert magyar énekesnőnek két kedvenc illata is van, amiktől sohasem válna meg. Éppen úgy hozzá tartoznak, mint csodálatos hangja és elbűvölő személyisége. A Parfüm Magazin új rovatában magyar hírességeket, sikeres nőket és férfiakat kérdezünk az ő kedvenc parfümjeikről.

 

Tandi Flóra sok nő példaképe lehet, nem csak azért, mert folyamatosan fejlődik, új dolgokat talál ki, építi a karrierjét, és amikor ugyan jóindulatú daganatot találtak az emlőjében, nem teketóriázott, rögtön kés alá feküdt, hogy megelőzzék a nagyobb bajt. Nem ez volt az első alkalom, 18 évesen már operálták emiatt. Flóra sok mellrákkal kapcsolatos társadalmi megmozdulás mellé állt az utóbbi időben. Az első lemezének egyik dala is erről szól. Ezek mellet szívesen áll ki fontos ügyek mellett.

2016-ban elindított egy kampányt, hogy ráirányítsa a figyelmet a nők elleni erőszakra a párkapcsolatokban. Miklósa Erikával - aki a mentora és szinte családtagja- közösen énekelték el az „Az a perc” című duettet, melyhez megrázó videoklipet forgattak. Az ENSZ nőjogi szervezete a UN Women is elismerően méltatta a kampányt. 2017-ben Puskás Petivel karöltve a nők és férfiak közti egyenlőségért indított egy social media mozgalmat.
 

 

Egy sikeres nőhöz hozzátartozik a sikeres illatválasztása is. Tandi Flóra a Parfüm Magazinnak elmondta:

„Két parfüm van, amiket az illataimnak hívok. Az egyiket hétköznapokon használom, egy francia balettáncosból lett parfümőr- miután ikonikus parfümöt kevert Jean Paul Gaultier-nak- létrehozta a saját márkáját, a Maison Francis Kurkdjian-t. Tőle az Aqua Universalis lett a friss, üde illatom.
A másik, amelyet számomra különleges, ünnepi alkalmakon viselek, az Yves Saint Laurent-tól a Cinéma. Az illatot Jacques Cavallier, szintén francia parfümőr kreálta még 2004-ben.

Szerintem egy parfüm öltöztet, és erősíti az egyéniségedet, hozzátartozik a személyiségedhez, ezért fontos, hogy megtaláld a saját védjegyed a parfümök között. Ez olyan, mint a kedvenc dalod. Megalkotni művészet, megtalálni öröm. Nálam ők a befutók.”

 

Flóra legutóbbi lemeze az #5050 (fifty-fifty) eQuality is az egyenlőség témája köré épül. Wolf Katival együtt az egyik dalban a családokról énekel, egy másik szerzeményben, a Csak Egy Hívás-ban, a 112-es segélyhívót népszerűsíti. A WOMENderful és a PhenoMEN című számok zeneileg a nők és férfiak közötti egyenlőséget mutatja meg. A Si On Essaie a nemzetek közötti egyenlőségről szól, egy híres francia crossover énekessel, Amaury Vassilival vették fel. A lemezen van egy anti-bullying dal is, ami a zaklatások ellen szólal fel. Miklósa Erikával közös dalában az örökbefogadás témája jelenik meg, és van egy népdal feldolgozás Olasz Flórával. A lemezen együtt énekel még Lakatos Krisztiánnal, Vásáry Andréval.

loader
Facebook Instagram