Dolce Gabbana Light Blue

 

Dolce & Gabbana


Köztudott, hogy milyen erős a kapcsolat az illatok és a hely vagy az ott töltött nyaralás között. A Dolce & Gabbana ikonikus Light Blue illata Capri - egy apró sziget Olaszország déli partjainál - szinonimája. A citrusok, a sós levegő és a napfénytől felmelegedett bőr jellemzi ezt az illatot, amely a nyár örömeiről szól: fény, melegség, romantika és tenger. Az évek során a hozzá kapcsolódó Light Blue kampányok tovább erősítették a narratívát. Az ikonikus képek, amelyeket többször Caprin készítettek, megragadják az illat lényegét. A kampány arcaként jellemzően olasz szupermodellek szerepelnek, akik hűen jelenítik meg a Light Blue életérzést.
 

"A Light Blue illatok különlegesek, sokan kedvelik őket. Akik viselik, megteremtik a saját csodás emlékeiket" – nyilatkozta a tervezőpáros, Domenico Dolce és Stefano Gabbana.
 

Dolce & Gabbana Light Blue: az életöröm és a csábítás kvintesszenciája, egy napsütéses nyári nap minden aromáját magába zárja ez az élénk, friss, virágos és gyümölcsös illat, amely a mediterrán nő érzékiségét idézi. Az illatfejjegyében élénkítő szicíliai cédrus összeolvad az alma ropogós élénkségével és a kékcsengő ármánytalan bájával, hogy megidézze a dél-olasz nyár esszenciáját. A szívjegyben a bambusz frissessége bújik meg a dekadens jázmin és a finom fehér rózsa pompás, nőies illatában, majd az alapokban a citromfa illatát érzéki ámbra és a pézsma szuggesztív simogatása fonja körül.
 

Ki gondolná, hogy az illat már 21 éve a parfümériák polcain trónol, minden létező toplistán előkelő helyet foglal el? Pedig a Light Blue mit sem vesztett a fényéből, ikonikus illat maradt a parfümtrendek állandó változásában. Természetesen a márka sem hagyja feledésbe merülni legkelendőbb portékáját, a 2001-es megjelenés óta számos változatban jelent meg a parfüm, azonban minden változatban a jól ismert Light Blue DNS felfedezhető: elképesztően friss citrusok és elegáns fás-pézsmás aromák.
 

A márka meghallgatja rajongói kérését: sokan keresték meg a tervező párost, hogy a népszerű illatot eau de parfum töménységben is alkossák meg. Olivier Creps parfümőrt kérték fel az új EDP kikeverésére, aki a rajongók legnagyobb örömére a Light Blue Intense változatban az alap illat különleges aromáját meghagyva olyan erőteljes kísérőjegyekkel gazdagította a juice-t, hogy az valóban sokkal intenzívebb, tartósabb lett, mint az alapillat. A cédrus könnyed, száraz akkordját a borostyánfa mély, érzéki illatára cserélte, míg a játékos citrusok mellé intenzívebb virágos jegyeket párosított.
 

A Dolce & Gabbana Light Blue változatai Itália legszebb tengerparti városkáiba röpítenek bennünket, hűen az alapillat eredeti koncepciójához. A Light Blue Dreaming in Portofino trópusi gyümölcsökkel és az olasz éjszaka andalító aromájával kínál. Pézsmás és gyümölcsös egy csipet pikáns fűszerrel, tökéletes nyáresti illat.
 

 

Dolce & Gabanna Light Blue


Panarea vulkanikus, vad és buja szigete ihlette a Ligth Blue Escape to Panarea illatát, amely Szicília egyik apró, nyugodt szigete. A nehezen megközelíthető luxusszállodákban elképesztő partihangulat van, koktélok, zene hajnalig, önfeledt szórakozást nyújtó bárok mindenütt. A citrusos-pézsmás akkordhoz izgató jázmin és fülledt érzékiséget nyújtó tonkabab társul.
 

A boráról és a kapribogyóról híres Salina-szigeten a naplemente mindig csodálatos. A szigeten magasodó sziklák völgyében megbújó település egyre divatosabb, a nyugalomra és a természeti szépségekre vágyó turisták kedvelt célpontjává vált. Éppen ezért nem véletlen, hogy a Light Blue Sunset in Salina főbb akkordjait zöld jegyek teszik ki, mint a szőlőlevél vagy éppen az ibolyalevél. Tiszta, meleg illata a legbujább zöld növények aromáját idézi, a fehér virágok pedig a szigetre jellemző andalító illatorgiát elevenítik fel.
 

Az egyik leglátogatottabb olasz sziget kétség kívül Capri, amelynek természeti szépségeivel nem vetekszik egyik nyaralóhely sem, nem véletlenül pihennek itt a legnagyobb sztárok is. Azúrkék tenger, magasba tornyosuló sziklák, buja növényzet. Az egyik legnépszerűbb Light Blue verzió lett a 2016-os Light Blue Love in Capri. És hogy mit kapounk? Egy dinamikus illatot a szigetek aromáival, mint a citrusfélék és a fehér virágok. Friss mandarinnal és citrommal nyit, majd a lonc szívjegyben bontakozik ki, a fás alap a cédrus és a pézsma felé vezet.
 

2018-ban a márka szakított a legendás „light blue – kékkel” és az Italian Zest illatukat talpig sárgában jelentették meg. A sárga szín utal az illat elképesztően gazdag citrusos aromájára, gyakorlatilag Itália minden citrusféle gyümölcsét megjelenítették benne. Ebben az illatban visszatér a Light Blue jól ismert DNS-e, amely ha lehet még frissebb és elegánsabb jegyekkel tündököl. Remek választás azok számára, akik rajonganak a Light Blue illatáért, de szeretnének egy plusz csavart az ismert aromába.
 

A pandémia nem kímélte a parfümházat sem, a két tervező azonban nem pihent, hanem várt a következő lehetőségre, hogy színre lépjenek. Rádöbbentek arra, hogy a kiszámíthatlan jelenünkben mennyire fontosak az emberi kapcsolatok, a szeretet és a szerelem. Így a következő éveket a szerelemnek szentelték. A meetoo mozgalom, az egyenlőség, és az elfogadás mellett tették le voksukat, maguk is kiállnak az előítéletmentes szerelem mellett. Így született meg a 2020-ban a Light Blue Love is Love egy új, édes csavarral, amely tovább fokozza az illat ikonikus gyümölcsös, virágos illatát, hogy még inkább függőséget okozzon. Az illat ikonikus fejjegyei, az olasz citrom és a ropogós Granny Smith alma még élvezetesebbé válnak a piros bogyós gyümölcsök hozzáadásával. A málnazselé jegye minden eddiginél vonzóbbá teszi a szívjegyben található jázmint, míg a krémes pézsma és a tejszínhab akkordja új, ínycsiklandozó érzékiséget kölcsönöz.

 

Light Blue Forever

 

2021-ben ünnepelte a Light Blue 20 éves fennállásának évfordulóját, ennek tiszteletére alkották meg a Light Blue Forever parfümöt, egy napsütéses és érzéki illatot, amely a hosszú nyári napok emlékét idézi fel a Földközi-tenger kékjében. Az Olivier Cresp parfümőr által megalkotott kompozíció a zöld Granny Smith alma és a calabriai citrom friss csúcsjegyeivel nyit. Narancsvirág és fehér virágok alkotják a parfüm szívét, egy vidám, napsütötte csokor megalkotására törekedve. Az alapillatban virginiai cédrus és kasmíra fehér pézsmába burkolt nyoma ér véget. Az üvegek sziluettje megegyezik az eredetivel, amelyeket a Földközi-tenger intenzív árnyalatai ihlettek. Az aranyszínű gyűrű pedig a hullámokon megtörő mediterrán nap káprázatos sugarait idézik.
 

Az idei nyár slágere kétség kívül a Light Blue Italian Love, amely ötvözi mindazon aromákat, amelyeket a legnépszerűbb Light Blue változatok magukénak tudhatnak. Intenzívebb pézsmás-púderes tónusok érvényesülnek a citromfa minden aromája mellett, a szantálfa meleg, elegáns aromája csak hab a tortára. Nagyon hasonló az alapillathoz, annál azonban tisztább, elegánsabb felhangú.

 

loader
Facebook Instagram