Legmenőbb tavaszi illatok 2022

A 2022-es év nem hozott nagy változást a parfümtrendek terén. Még mindig a virágos-fás illatok a legnépszerűbbek, és egyre nagyobb teret nyernek a fanyar, friss, aldehides illatok is. Ha nincs is lecsengőben az édes-cukros illatfelhő kultusza, érezhetően az illatpreferencák elmozdultak egy komplexebb, sötétebb, noir vonalba, amelyet a tubarózsa reneszánszának köszönhetünk. Jellemzően vagy egy teljesen új illatot vezetnek be ebben a szezonban a parfümmárkák, vagy egy már befutott parfümvonalat frissítenek fel. Érdemes ebben az időszakban az Eau de Toilette változatokat kipróbálni, amelyek jellemzően könnyedebb, frissebb illataurát nyújtanak.
 

Az Yves Saint Laurent Libre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, fehér virágos akkordjai a levendula pikáns jegyével izgalmas trendet teremtett. Idén tavasszal az Yves Saint LaurentLibre Eau de Toilette változatáért érdemes nyúlni, amelyben a Libre jól ismert akkordjai friss citrusokkal vannak élénkítve.

Yves Saint Laurent Libre

Ha az urakról van szó, akkor az idei tavasz legnagyobb sztárja Carolina Herrera Bad Boy Cobalt parfümje, amelyben a divatos fás-fűszeres jegyek mellett a szarvasgomba luxust idéző illata illeszkedik. Pikáns, provokatív és szexi illat.

Valentino nem bízta a véletlenre legújabb illatának felfutását, leszerződtette az illat arcának a csodás Lady Gagát, aki nagyon szerethetően reklámozza az illatot. Idén tavasszal a Voce Viva Intensa, amit legszívesebben fújunk magunkra: elképesztően gazdag jázminos-narancsvirágos illat borubon vaníliával és fanyar tölgymohával vegyítve. Unikális illat!

Soha nem volt még ennyire trendi a cassis vagy feketeszeder a maga fanyarkás, friss gyümölcsös jegyével. Nem csak az öltözködésben térnek vissza a 90-es évek trendjei, hanem az illatok terén is megfigyelhető a 90-es évekre oly jellemző szélsőséges divathullám is. Állandó visszatérő trend tavasszal a könnyed, virágos-citrusos illatok térnyerése, ebben az időszakban még az is szívesen fúj egy kellemes zöld karakterű illatot, aki máskor sokkal karakteresebb, fűszeresebb illatot választ. Pézsma, szantálfa és vanília hatalmas virágos és citrusos jegyekkel körítve, ez az új Dolce & Gabbana Dolce Lily, amely az idei tavasz legnagyobb trendjeit foglalja magába. Valódi Dolce Vita illat!

 Dolce & Gabbana Dolce Lily

Sajnos a világ kevesebb lett egy remek tervezővel Thierry Mugler halála óta. Soha nem látott kereslet van a mester illatai iránt. Legújabb remekműve az Angel Nova Eau de Toilette egy friss virágos-gyümölcsös tisztelgés az Angel mítosza előtt. Litsi, rózsa és magnólia bájos aurája üdítő frissesség tavasszal.

Ha tavasz, akkor Escada limitált illat. Idén sem maradunk Escada illat nélkül. 2022 tavaszának illata nem más, mint az Escada Cherry in Japan. A híres szakura, azaz a cseresznyefa virágzásának ünnepét eleveníti meg az illat cseresznyevirággal, jázminnal és tonkababbal. Fiatalos, modern és romantikus illat.

A férfiak tavaszi illatára sem maradhat friss-vizes illat nélkül. A Hugo Boss Boss Bottled Marine fagyott almával és mentával hűsíti a megszokott Boss Bottled fűszeres akkordját. Már most nagyon népszerű illat.

Tom Ford illataira mindig érdemes odafigyelni. Legújabb tavaszi illatat a Bitter Peach, amely a szicíliai vérnarancs, a barack és a rumos konyak nászából született. Mintha a 90-es években született volna, olyan komplex és gazdag illat, amely szinte az Angel gourmand és füstös atmoszféráját idézi meg. A Private Blend vonalat erősíti, amely a niche szegmensnek felel meg.

A Davidoff Cool Water az egyik legikonikusabb férfiparfüm, amely a vizes illatjegyeket divatba hozta. Most tavasszal ennek erőteljesebb karakteresebb változatát viselhetik az urak: a Cool Water Parfum a vetiver illatjegye előtt tiszteleg, amelyet szantálfa, pikáns rózsabors és erőteljes citrom aromája vesz körül. Az idei tavasz azok számára is kedvez, akik szeretnének teljes mértékben természetes illatot viselni.

Davidoff Cool Water
A
Chloé Naturelle Eau de Parfum szinte 100%-ban természetes összetevőkből áll. Illata nagyon hasonló a Chloé Signature illatához, csak annál sokkal természetesebb.

Évek óta megfigyelhető, hogy vannak állandó illatok, parfümök, amelyek tavasszal sokkal népszerűbbek, mint az év más időszakában. A Chanel No.5 L’Eau a fiatal generációnak szánt mementó az évszázad illatáról, modern, mégis időtálló, klasszikus illat, amelynek frissessége tavasszal a legelegánsabb. Ha van kult illat, amely tavasszal szinte a toplistákat döntögeti, akkor kétség kívül a svéd niche Byredo Gypsy Water az! Tökéletes példája az uniszex illatoknak: friss, mégis aromás illata a luxust idézi. Mestermű. Marc Jacobs ritkán áll elő teljesen új parfümmel, de ha mégis, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nagyot fog szólni. A Daisy közel 10 éve uralja a virágos parfümök piacát, a Daisy Dream pedig hiába limitált illatként szerepelt, akkora iránta a kereslet tavasszal, hogy az állandó kínálat része lett. A Guerlain 4 éve megalkotta a signature illatukat, amely remek alternatíva a La Vie Est Belle rajongóknak. Hatalmas népszerűségét csak fokozta a Mon Guerlain Bloom of Rose Eau de Parfum megjelenése, amely az egyik legtrendibb választás lehet idén tavasszal is.

loader
Facebook Instagram