Legtartósabb férfi parfümök

Férfi parfüm


Látványos fejlődés és változás figyelhető meg a 2000-es évek óta a parfümpiacon. Míg az 1900-as években a férfiaknak szánt illatszerek elsődleges funkciója az enyhe frissítés és illatosítás volt, lehetőleg minél diszkrétebb és visszafogottabb hatósugárral, addig korunk férfiparfümjei már látványosan arra törekednek, hogy státusszimbólumként ragyogják körbe viselőjüket. A XX. Században szinte alig lehetett eau de parfum töménységű férfiaknak szánt parfümöt találni, mondván, az eau de toilette vagy cologne (kölni) éppen elegendő egy stílusos férfi illatosítására, mindenféle hivalkodástól mentesen. Gyakorlatilag 20 éve jelentek meg a piacon az első fecskék, akik a férfiak illatát hivatottak előtérbe helyezni a maguk markáns hatósugarával. Az illatforradalom békésen lezajlott, hatására ma már minden parfümmárka arra törekszik, hogy parfüm, eau de parfum vagy intenzív változatokkal lépjenek a piacra. Az így lezajló változásokért maguk a fogyasztók is felelősek, hiszen nem egy márkától követelték egy-egy kedvenc illatuk tartósabb, erőteljesebb változatát. Ha illatokról van szó, ma már markáns jellemzője egy-egy darabnak, hogy mennyire tartós vagy mekkora a hatósugara, sillage-zsa. Nézzük, hogy napjainkban melyek a legtartósabb férfi parfümök!


 

Tom Ford Ombre Leather

A tervező az amerikai nyugathoz fűződő kapcsolata által inspirált Tom Ford Ombre Leather gazdag, fényűző és tagadhatatlanul merész. Ezt az eau de parfum-formulát maga a tervező az eredeti "felfokozott kifejeződésként" írta le, és mély fás jegyeket, egy adag virágos jázmint és a bőr dupla koncentrációját tartalmazza az illat szívében. Egy kevés is elég, óvatosan érdemes adagolni, és már élvezhető, ahogy az illat nappalról éjszakára kibontakozik.

 

Dior Sauvage Elixir

A Dior sosem volt az a márka, amelyik félmegoldásokban gondolkodik, de a Sauvage Elixir nevű "extrém" parfümjével újraírja a parfümszabályokat. A grapefruit és a fűszerek (gondoljunk csak a szerecsendióra, a fahéjra és a kardamonra) keverékével nyíló illat a "szerelem első fújásra" vonzerejét kelti. A testre szabott levendula aromája a szívjegyen jön át, mielőtt egy ámbrás alapba olvadna bele.
 

Dior Sauvage Elixir
Paco Rabanne Invictus Victory

Hatalmas. Csábító. Friss. Ha valaha is létezne a legjobb tartós férfi parfümnek járó első helyezettnek járó trófea, az a Paco Rabanne Invictus Victory lenne. Az Invictus dübörgő sikerén felbuzdulva, a mi kedvenc márkánk a fejet felforgató parfümök terén még magasabb fokozatba kapcsolt ezzel az "extrém" eau de parfummel. A tömjén, levendula és pacsuli jegyeivel fokozza a bódulatot - tökéletes, ha munkaidő után is le akarjuk nyűgözni az embereket. 
 

Montblanc Explorer Ultra Blue

Az illat felhívás minden kalandornak! Ha egy hegyi túra vagy egy mélytengeri merülés áll közelebb hozzánk, akkor az Explorer Ultra Blue az, amit kell csomagolni az utazáshoz. A természet legjobb részei által inspirált illat vizes, tengeri jegyeket, valamint friss levegőt árasztó citrusokat tartalmaz, mielőtt a márka jellegzetes pacsulis alapillatára simulna, hiszen ez az a hely, ahol a tartóssága igazán érvényesül. Akár az Alpokat, akár a város legjobb éttermeit fedezi fel, ez az illat lépést tart Önnel - és még többet is.  

 

Paco Rabanne Phantom

A Paco Rabanne Phantomja bizonyítja, hogy az Eau de Toilette-ek képesek ütősek lenni, és könnyedén átsegít a találkozókon és a találkozókon. A polcról nem lehet eltéveszteni a robotflakontól kezdve az energizáló citrusok, a krémes levendula és az érzéki vanília addiktív keverékéig. Biztosak vagyunk abban, hogy ez lesz az új mindennapi kedvenc, ha férfiillatról van szó.

 

Diesel Only The Brave Tattoo

Olyan Eau de Toilette-et keres, amely egész nap és egész éjjel tart? Akkor érdemes kézbe venni a Diesel Only the Brave Tattoo-t. A merész jegyek rétegeit, köztük az aromás zsályát, a fűszeres bourbon borsot és a gazdag pacsulit tartalmazó illat egy olyan üvegben rejlő önbizalombomba, amelyre rá van írva, hogy "signature illat"!

 

Hugo Boss Boss Bottled Eau de Parfum

Az üveg formája és a neve ismerős lehet. De a Hugo Boss klasszikusának Eau de Parfum változata megér egy újbóli felfedezést. Az innovatív új extrakciós módszerek felhasználásával a fűszeres-fás illat a következő szintre lépett, hosszabb ideig tartó vonzerejével.
 

Chanel Bleu de Chanel


Chanel Bleu de Chanel

Olyan férfi, hosszan tartó illatot keres, amely kevésbé oud-os és inkább friss? A Bleu de Chanel az Öné. Szantálfával, tonkababbal és borostyánnal ötvözve, szakértő módon egyensúlyozza a pikáns és aromás aspektusokat. Nem meglepő, hogy újra és újra a bestseller listánk élén szerepel - biztos, hogy alkalomról alkalomra élményt nyújt!

 

Versace Eros Eau de Parfum

Kétség sem férhet hozzá, hogy a Versace ház az, amelynek illatait nem lehet nem észrevenni. Gianni Vesrace, és örököse, Donatella is előszeretettel merít a görög mitológiából. Erósz, a szerelem istene nem csak a szíveket gyújtja lángra, hanem maga is isteni mivoltából fakadóan, a legszebb férfi volt a Föld kerekén. Nem kis vállalkozás egy parfümöt ekkora mérce elé állítani, de az Eros EDP beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A férfias és magabiztos Eros Parfum egy érzéki illat, amely a fás, keleties és friss jegyeket ötvözi, és egy erőteljes parfümöt alkot. "Egy hősies, szenvedélyes férfit képzeltem el, szinte egy görög istent. Az illat olyan jegyekből áll, amelyek az érzékiséget és a hatalmat, a rendkívüli erőt fejezik ki" - nyilatkozta Donatella Versace a parfümről.

 

Jean Paul Gaultier Le Male

A Jean Paul Gaultier Le Male nem véletlenül számít klasszikusnak, hiszen az illat tartósan megmarad - még órákkal az első fújás után is. Ez a fűszerek (kardamom, fahéj) és a természet (menta, levendula, narancsvirág) mámorító és jellegzetes keverékének köszönhető, amely a vanília melegítő alapjegyén domborul. Tehát, ha azt szeretné, hogy a szobából kilépve még többre vágyjanak Önből, a Le Male megteszi a magáét.  

loader
Facebook Instagram