Minden idők három legjobb fás illatjegyei

Az illatok kifinomult világában a fás jegyek egyre népszerűbbek és keresettebbek. A természetes, földes és meleg karakterük miatt a cédrus, szantálfa és agarwood (égerfa) számos parfüm alapvető összetevőjévé vált. Ezek a fás aromák mély és gazdag dimenziót kölcsönöznek a parfümöknek, és sokak számára az elegancia és a luxus szinonimái lettek. Mindannyian szeretjük a fa meleg, hívogató illatát és a fás illatolajok nyugtató tulajdonságait. A "fás illatjegyek" alatt egy adott fa illatjegyeit értjük, amelyek a fakéregből vagy a levelekből származnak, de nem a gyantából vagy a rágógumiból. A gyantás illatanyagok, bár profiljuk többnyire fás, az illatspektrum "keleti" oldalára hajlanak, ezért nem lenne igazságos őket egymás mellé sorolni a tiszta fás illatokkal.

 

Cédrus, a kifinomult illatjegy

A cédrusfa (Cedrus spp.) a fenyőfélék családjába tartozik, és az aromaterápiában is használt fafajta. Illata markáns, meleg és fás, ami sok parfümöt inspirál. A cédrus jegy a parfümökben egy erőteljes alapot ad, amely átütővé és kifinomulttá teszi a kompozíciót. Bár ennek a kedvelt illatnak elég sok változata létezik, némelyik füstösebb, mások krémesebbek, megint mások kicsit zöldebbek, azonban mindenki ösztönösen érzi a cédrus jellegzetes, éles és balzsamos minőségét.

Creed - Green Irish Tweed: Ebben a klasszikus férfi parfümben a cédrus együtt lélegzik a friss citrusokkal és az iriszes jegyekkel, ami egy elegáns és időtálló illatot eredményez.

Chanel - Bleu de Chanel: Ez az ikonikus férfi illat cédrus alapot használ, amelyet friss gyümölcsök és fűszeres jegyek egészítenek ki, így modern és izgalmas illatot teremtve.


 

Szantálfa, az egzotikus illatjegy

A szantálfa (Santalum album) egy ritka és értékes fa, amelynek illata gazdag, krémes és mély. Ez az aromája teszi ki a szantálfa illatjegyet, amelyet sok parfümtervező szívesen alkalmaz a luxus illatokban. Egzotikus kedvenc keletről: sötét, csábító és teljesen aromás szantálfa. A gyertyaillatok örök klasszikusa, a szantálfa kivételesen magas hőmérsékleten teljesít, bársonyos, lágy illatát bőségesen adagolva a környezetnek. És mivel ez az illat annyira jellegzetes, előnyös, ha elegendő teret kap ez az illat, anélkül, hogy más markáns összetevő elnyomná csodás egzotikus illatát.

Tom Ford - Santal Blush: Tom Ford ebben az illatában a szantálfa bársonyos jegyét használja, amelyet fehér virágok és fűszeres elemek kísérnek, így létrehozva egy érzéki és kifinomult kompozíciót.

Dior - Sauvage: Az illat a szantálfa alappal nyit, amelyet friss citrusok és fűszeres jegyek egészítenek ki, így modern és izgalmas illatot teremtve. Igazi ikonná nőtte ki magát, minden létező díjat bezsebelt, és minden idők legnépszerűbb színésze adta hozzá az arcát: Johnny Depp!

 

Agarwood, a luxust idéző illatjegy

Az agarwood vagy égerfa (Aquilaria spp.) egy különleges és keresett fából származó illatjegy, amelyet sok parfümtervező a luxus és a kifinomultság szimbólumaként használ. Másik egzotikus illatjegy a Távol-Keletről: agarwood, más néven Oud. Az agarfa, amelyet sokan luxusösszetevőnek tartanak, az egyik legritkább és legértékesebb illatolaj a piacon. Sokféle szóval leírhatjuk, mint keleties, keserédes, szinte vaníliás, egy csipetnyi kátrányos és lágy virágos jegyekkel... egy szóval: ellenállhatatlan!
 

Amouage - Interlude Man: Az agarwoodot egy elegáns és füstös kompozícióban használja, amelyet bőr, fűszerek és fás jegyek egészítenek ki, így létrehozva egy bájos és mély illatot.

A cédrus, szantálfa és agarwood fás illatjegyei mély és gazdag dimenziót kölcsönöznek a parfümöknek, és sok parfümtervező számára az elegancia és a luxus szimbólumai. Ezek az illatok időtállóak és kifinomultak, így bármelyiküket választva garantáltan emlékezetes és megkapó illatélményben lehet része.

 

loader
Facebook Instagram