Mit árul el személyiségedről a kedvenc parfümöd?

Férfi és parfüm

 

Te tudod?
 

A személyiségedhez nemcsak a belső értékeid tartoznak, hanem az is, ahogyan prezentálod magad a mindennapokban. Egy jól megválasztott parfüm segít kidomborítani a karakterjegyeidet, míg a nem passzoló illat akár teljesen tévútra viheti azt az üzenetet, amit igazából közvetítenél magadról. Gyere és olvasd el cikkünket, mire érdemes figyelned, ha a személyiségedhez leginkább illő illatot keresed!



 

A illatok sokkal többet mondanak rólunk, mint azt gondolnánk. A parfüm kiválasztása fontos szerepet játszik a személyiség kifejezésében, hiszen segít még inkább közvetíteni azokat a tulajdonságainkat, amiket akár erősíteni, akár elfedni szeretnénk. Itt megtudhatod, hogyan tükröződik a személyiség az illatokban, és mire érdemes figyelned. Az illatok nagyon fontosak lehetnek abban, hogy megmutasd, ki vagy, és megőrizd a már kialakult személyiségedet. Ahogyan a lakberendezésed, az öltözeted vagy a kedvenc színed mind az önkifejezés egy felfokozott formája – és nincsen ez másképpen az illatszerekkel sem. Ezek nemcsak a környezetünkre, de a viselőjük érzelmi és fizikai állapotára, viselkedésére is visszahatnak – így a jól megválasztott illat valóban úgy öltöztet, hogy az illeszkedik a testből kipárolgó természetes szagokkal.  Persze, azt leszögeznénk, hogy egy-egy illatjegy eltérően hathat különböző személyekre, ezért fontos, hogy a cikkben általánosságokkal találkozhatsz, s azokban felismerni magad vagy éppen eltérni azoktól csupán a te egyediségedet mutatja, ami természetes és jó dolog. 

 

 

Keleties - meleg ragyogás
 

Ha azok közé tartozol, akik az orientális illatokat kedvelik – úgy mint a vanilia, a szantálfa, a dohány, a méz, a szegfűszeg, a fahéj vagy a citrusfélék –, akkor egy extravagáns és érzéki személyiség lehetsz. Ami a szíveden, az a szádon, s habár extrovertáltként habzsolod az életet, mindeközben gyengéd és együttérző maradsz másokkal szemben.


 

Virágos - szelíden barátságos
 

Optimista személeteddel könnyedén lelsz új kapcsolatokra. Imádod a napfényt és a társaságot. Szereted a kifinomultságot, ami nem tolakodó, de mindeközben az életedben törekszel a legjobbra. Az egyszerű és klasszikus értékeket keresed az illatokban is,  így az olyan virágillatok, mint a rózsa, a gyöngyvirág, a jázmin,  vagy a magnólia közel áll a szívedhez.


 

Gyümölcsös - bájosan mókázó
 

Tele vagy energiával, és szereted, ha ebben a megjelenésed is támogat – a csinosan laza, komfortos öltözetek mellett a parfümödtől is azt várod, hogy növelje a jókedvet és a vidámságot benned. Szereted a tréfát, sokan huncutnak tartanak. Esélyesen a keleties illatokkal is jól kijössz, de azok egyes helyzetekben fullasztóak lehetnek számodra, így jobban esik, ha egy-egy különleges, ám kevésbé intenzív, letisztultabb és egyértelműbb illat dominál inkább a parfümödben: a szilva, körte, sárgabarack mellett a kakaó és a karamell fér meg.


 

Zöldellő - merengő
 

Ha imádod a mohás, fás és páfrányos illatokat, és a mindennapokban a gyógynövények, különösen a levendula sokszor üti fel a fejét nálad, akkor te egy visszafogottabb, a misztériumban elmélyülő karakter lehetsz. Szeretsz elmélyülten gondolkodni a világ dolgairól és analizálni, hosszan elidőzöl a döntéseid előtt, így meghozva a számodra legideálisabbat. 

 

Friss - akár az óceán
 

Te vagy az, aki a nagyon letisztult, felfrissítő illatokat keresed, így ha azt olvasod, hogy a parfüm illatjegye sós, vagy picit zöldbe és citrusba hajló, akkor megtaláltad az illatodat. Szinte biztos, hogy imádod a vizi sportokat; s mégha nem is űzöd őket, szívesen vagy víz közelében. Az őszinte, magabiztos és egyenes vízi illat viselői okosak és elegánsak, s habár közvetlenek, van bennük egy finom távolságtartás is, pont, ahogyan a hullámokat is nehéz elkapni. 

 


 

Akármelyikben is ismertél magadra – lehet, egyszerre kicsit többen is –, máris egy lépéssel közelebb kerültél ahhoz, hogy tudd: mely illatok azok, amikre szívesen gondolsz és bátran viseled azokat, és melyek azok, amiktől szeretsz távolságot tartani. 


 

loader
Facebook Instagram