2022 legnépszerűbb női illatai

Amouage parfüm

A 2022-es év sok szempontból érdekes változásokat hozott a parfümpiacon, hiszen ahogy neves divatcégek, úgy a parfümkészítés mesterei is számtalan minőségi kompozícióval rukkoltak elő idén. A sokrétű, színes kínálat nyitott kereslettel találkozott, mely a régen bevált illatklasszikusok mellett az újdonságoknak is teret adott.

Nehéz dolga van annak, aki sorrendiséget szeretne belevinni 2022 legnépszerűbb női illat kínálatába, hiszen minden hölgy más és más illatkompozíciót tart vonzónak, más illatot szeret bőrén tudni. Néhány kompozíció azonban a legtöbb magazin illatszakértői szerint helyet kapott a népszerűségi listán, segítő kezet nyújtva a hölgyeknek a vásárlásnál a végső döntés meghozatalában.

 

"La Vie est Belle Soleil Cristal"- Lancome

A csodálatos mosolyú, kortalan Julia Roberts által népszerűsített La Vie est Belle Soleil Cristal a hölgyek körében az idei év egyik legnépszerűbb virágos illata. Az 2021-ben megjelenő, Dominique Ropion és Nicolas Beaulieu által megálmodott kompozíció a bergamott, a mandarin és a rózsaszín bors izgalmas fúziójával indít, mely a szívjegyben az ylang-ylang, az írisz és a narancsvirág csodaszép jegyeiben teljesedik ki. A lezárásban szokatlan, de izgalmas fúzióval találkozhatunk, mely mélységet és egyfajta nyári hangulatot visz a kompozícióba a kókusz, az édes vanília és az illatos pacsuli jegyei által.


 

Miss Dior Eau de Parfume – Dior

A Dior ház közkedvelt illata, a klasszikus szépségű Natalie Portman által népszerűsített, 2017-ben kiadott Miss Dior az idei évben is az egyik legnépszerűbb női illat. A nyíltan felvállaltan az eleganciát előtérbe helyező kampányban a fiatalos energiák is teret nyertek. A harmonikus, időtlen és üde kompozíció alapját a damaszkuszi rózsa és a grasse-i májusi rózsa, valamint a jázmin elegye adja.

A virágesőt a vérnarancs, a mandarin, valamint a citrom friss akkordjai teszik légiessé, üdévé, míg a pacsuli és a rózsafa mélységet, melegséget ad a csodaszép, ikonikus „dior masni-val” díszített kompozíciónak. 
A Miss Dior 20121-ben új összetételben került piacra.  Az új kiadásban a rózsa egy kicsit fűszeresebb, valamint a vibráló elixír a korábbi változatnál több gyümölcsösséget, zamatosságot tartalmaz, elsősorban a sárgabarack és őszibarack üde aromáinak köszönhetően.


Miss Dior parfüm

 

Sí Eau de Parfume Fragrance - Armani

Olaszország minden csodája, a mediterrán világ sokszínű szépsége és a klasszikus olasz stílusjegyek egy csinos flakonba zárva, ezt kínálja az Armani divatház számos változatot megélő klasszikusa a Sí Eau de Parfum női illat.Az édes, erős, vaníliás alapú alkotás a legjobb értelemben véve egy egyszerűen felépített, igen hatásos, csodaszép, nőies kompozíció. Elegáns, érzéki és puha, miközben előkelő és végtelenül klasszikus, melynek a gyönyörű színésznő, Cate Blanchett ad arcot.

A Sì indítását a feketeribizli nektár, míg a szívjegyben a finom frézia és az ellenállhatatlan májusi rózsa adja a fő impulzusokat. A kifinomult rózsa illatot a modern nő számára alkották meg, aki karizmatikus, mégis nőies és kifinomult.


 

Black Opium Eau de Parfum - Yves Saint Laurent

Meleg és fűszeres, érzéki és lehengerlő. Yves Saint Laurent népszerű illata a Black Opium Eau de Parfum2014 óta kápráztatja el a hölgyeket. A csodálatos női illat, legújabb, igen népszerű kampányához az egzotikus szépségű, amerikai modell és színésznő Zoe Kravitz adta gyönyörű arcát.

A szépen megkomponált illatban a rózsaszín borssal fűszerezett körte gyümölcsös jegyei a bódító narancsligetek virágos akkordjaival találkoznak. A szívjegyben a kávé intenzív jegyei a jázmin nőies illatával forrnak össze. A magabiztosságot és erőt sugárzó, vibráló elixírt az édes vanília tölti meg melegséggel és teszi ellenállhatatlanul vonzóvá.


 

J' adore Eau de Parfume - Dior

Nem maradhat ki a népszerűségi listából az 1999-óta az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő női Dior illat, a ragyogó, aranyszín üvegbe zárt J'adore. A női sziluettre emlékeztető palackot Hervé van der Streten tervező álmodta meg és a gyönyörű Carmen Kass modell, 2004 óta pedig a klasszikus szépségű  Charlize Theron testesíti meg az „örök nőt” J'adore Eau de Parfume gyönyörűen fényképezett kampányaiban.
A virágos és gyümölcsös kompozícióban a végtelen érzékiség vegyül az önmegvalósítással és a szabadság vágyával, miközben mindvégig elegáns és nőies energiákat közvetít. Az ylang-ylang, az ellenállhatatlan damaszkuszi rózsa és a bódító jázmin jegyeivel játszó kompozíció az idei évben is állócsillagként tündököl.



Shalimar Eau De Parfum- Guerlain

Idén is nagyon népszerű volt a parfümpiacon az igazi klasszikusnak számító, 1990-ben Jacques Guerlain által kiadott Shalimar Eau de Parfum.
Shahjahan császár és felesége, Mumtaz Mahal gyönyörű szerelmi története ihlette a szépen megalkotott borostyán és vanília alapokon nyugvó, meleg fűszeres elixírt. A varázslatos illatkompozíció az egyik legnagyobb számban eladott parfüm a világon, népszerűsége napjainkig töretlen.

Az illat kezdésében a bergamott, a citrom, a cédrus és a mandarin jegyei csendülnek fel. A szívjegyben az írisz, a pacsuli, a vetiver valamint az illatos jázmin játszik főszerepet, de a rózsa nőies akkordjai is megjelennek. A gazdag, összetett lezárásban a vanília, a tömjén, és a bőr édes, meleg és érzéki hangulatot adnak a kompozíciónak melyet a szantálfa, a tonkabab és a pézsma tesz ellenállhatatlanul egyedivé.
 

Giorgio Armani parfüm


Daisy - Marc Jacobs

Nem fér hozzá kétség, hogy a Daisy idei nagy sikeréhez nagyban hozzájárult a tervező múzsájának Kaia Gerber-nek a személye, aki egy ideje már a világhírű designer Marc Jacobs illatkreációknak a nagykövete. Keresve sem lehetett volna megfelelőbb modellt találni a fás és virágos, üde illathoz. Kaia Gerber magában hordozza az életvidámságot, boldogság üzenetét és azt a megfoghatatlan bájt, amit a parfümőrzseni Alberto Morillas a Daisy-be beleálmodott.

A százszorszépet megformáló kupakkal díszített illat kezdésében az ibolya levél, a kissé fanyar és citrusos grapefruit valamint a zamatos eper köszön be. A szívjegyben az ibolya, a gardénia és a jázmin virágos akkordjai csendülnek fel, míg a könnyed kompozíció lezárásban a jól bevált hármas, az érzéki pézsma, a hűsítő fás jegyek és az édes vanília aromái varázsolnak el minket.


 

Libre Eau de Parfume - Yves Saint Laurent

A szabadság elsöprő, felszabadító érzését zárta szemet gyönyörködtető flakonba a Libre Eau de Parfume által a nagy múltú divatcég, az Yves Saint Laurent. Anne Flipo és Carlos Benaim parfümőrök alkotásában minden a függetlenséget, a nőiességet és a magabiztosságot kedvelő hölgy megtalálja a számára megfelelő illatot.

A népszerű popsztár Dua Lipa által népszerűsített illat nyitányában a tiszta levendula, a gyümölcsös mandarin és a fekete ribizli aromái kényeztetnek minket. A szívjegyben még mindig kapunk egy kis levendulát, mely szépen, észrevétlenül virágos jegyekbe fut, a narancsvirág és a jázmin gyönyörű akkordjai csendülnek fel. A lezárásban a madagaszkári vanília édessége, a pézsma érzéki melegsége, a cédrus és az ámbra jegyei vannak jelen.


 

Paradoxe Eau de Parfume - Prada

A 2022-es év egyik újdonsága, melyben a tehetséges színésznő Emma Watson szerepel, igazán jó fogadtatásra lelt úgy a szakma, ahogy a vásárlók körében. Érdekesség, hogy a szép, fiatal színésznő most rendezőként is debütált, hiszen maga rendezte az izgalmasan fényképezett Paradoxe Eau de Toilette reklámfilmjét.A Nadège Le Garlantezec, Antoine Maisondieu és Shyamala Maisondieu által megkomponált alkotásban újra egy borostyános illatot üdvözölhetünk, mely ugyanúgy megragadja a fiatal generációt, ahogyan az érettebb korosztály is megtalálja benne a harmóniát, a szépséget.

Az illat és a film üzenete egy izgalmas és mindennapi paradox helyzetet próbál feloldani, miszerint egy nő mindennap más, folyamatosan fejlődik, egy része azonban a változás ellenére mindvégig hűséges marad alapvető értékeihez.A illat kezdésében a körte, a mandarin és bergamott kap hangsúlyt, míg a szívjegyben  a narancsvirág, a neroli és a jázmin jegyei bűvölik el érzékeinket. A lezárásban az édes bourbon vanília, a fehér pézsma, és a borostyán kombinációja értelmezi újjá a melegséget, a frissességet és az érzékiséget.

 

Bright Crystal Eau de Toilette - Versace

A parfümőrzseni Alberto Morillas által megalkotott, virágos, gyümölcsös Bright Crystal 2006-os megjelenése óta a legnépszerűbb női illatok közé tartozik. A Versace-ház fényes kompozíciója a napjainkban igen népszerű gyümölcsös jegyekre épül, mely enyhén gurman színezetet ad a kompozíciónak. 

A Donatella Versace kedvenc virágkombinációiból megalkotott Bright Crystal kezdésében a gránátalma és a yuzu elegye jeges hatású színezetet kap, míg a szívjegy alapját a virágos jegyek adják. A pünkösdi rózsa és a magnólia ellenállhatatlan virágosságát a vizes jegyeket hordozó lótuszvirág töri meg, új, sajátos megvilágítást adva a kompozíciónak.  A gazdag, buja lezárásban a mahagóni fás jegyei, az érzéki pézsma és a meleg borostyán akkordjai nyűgöznek le minket. A Mario Testino sztárfotós által gyönyörűen fényképezett reklámkampányban a gyönyörű Candice Swanepoel-t láthatjuk.

loader
Facebook Instagram