A házimunka nem is munka... Dehogynem!

A házimunka nem is munka... Dehogynem!

 

Nehéz belekezdeni ebbe az írásba, hiszen mindenkinek más a véleménye erről a témáról, de én most kegyetlenül őszintén kimondom azt, amit sokan mernek.

 

Mióta világ a világ, teljesen normális dolognak számít az, hogy a nő sertepertél a konyhában, elvégzi a többi házimunkát is, tehát rendben tartja az otthont és még a gyermekeket is neveli. 

 

Az viszont már nem mindegy, hogy ezt hogyan és milyen gyakran teszi!

 

Sajnos még mindig rengeteg férfi gondolja úgy, hogy a nőknek a házimunka az szinte olyan, mint egy hobbi. Végez a napi 8 órás munkával, majd miután hazaért, megkezdi az otthoni műszakát is. A férfi pedig ez idő alatt pihen, esetleg elmegy edzeni, vagy űzi a kedvenc hobbiját, olvas, tanul, fejlődik.

 

Persze, persze igen. Lehet, hogy a férfi többet keres, mint a nő, sőt ez legtöbbször így is van. De ez feljogosítja arra, hogy soha ne vegye ki a részét a háztartásban?

 

De talán ami ennél is bosszantóbb: tegyük fel, hogy egy szerelmes pár jó pár éve már együtt él. A férfi kitalálja, hogy a nő ne dolgozzon annyit, inkább legyen otthon mindig rend és finom étel az asztalon. Majd egyszercsak úgy gondolja a pasi, hogy ő inkább külön szeretne élni vagy talált másik párt magának. Szétváláskor pedig kijelenti, hogy mindenki azt visz magával, amit beletett a kapcsolatba.

 

Tehát a pasas viszi magával az összes pénzt, amit megspórolt, a nőnek pedig nem marad semmije, hiszen az ő “láthatatlan” munkájának nincs fizetsége.

 

Házimunkát végző nő

Hol az igazság? A házimunka miért nem számít rendes munkának?

 

Hisz mindennapos tevékenység, napi 2-3 óra csak ezzel megy el, így a nőnek nem jut ideje sem magára, sem a tanulásra, sem a hobbijára, se semmire. Szinte az életét, saját magát áldozza fel a párjáért vagy a családjáért.

 

Egy jó tanács így a végére: sose kerülj a fent említett szituációba, hiszen eszméletlenül rossz dolog valakitől függni, főleg ha az az illető nem jó ember, arról nem is beszélve, hogy mennyire nehéz egy ilyen helyzetben mindent a nulláról kezdeni. Állj ki magadért, a célodért, beszéljétek meg már a kapcsolat elején, ki, mit szeretne a jövőben és ezek alapján éljétek a közös hétköznapokat. Törekedj mindig arra, hogy meglegyen a házimunka elosztás, és szakíts időt magadra, amikor úgy érzed, hogy szükséged van rá. Hidd el, a házimunka megvár!

loader
Facebook Instagram