Így készülj fel a szeptemberre, testileg és lelkileg!

Így készülj fel a szeptemberre, testileg és lelkileg

 

Míg a nyár a fantasztikus élményekről, utazásról, önfeledt bulikról és kikapcsolódásról szól, addig az ősz valami teljesen mást jelent: egy új kezdetet. Új terveket szősz, új célokon gondolkodsz és persze vissza kell csöppened a munka világába is. Meg kell szoknod újra a napi rutint, és elfogadni azt, hogy ismét eltelt egy gyönyörű nyár, amellyel csak sok hónap múlva fogsz viszont találkozni.

 

Bár a nyár főleg a pihenésről szól, legtöbben azért szeretünk aktívan pihenni: világot látni, nyári sportokat űzni, a legjobb bulikon, fesztiválokon részt venni, barátnőkkel éjszakába nyúlóan beszélgetni a vízparton egy üveg bor mellett. Tehát mindannyian igyekszünk így vagy úgy, de kihasználni a nyár nyújtotta lehetőségeket. És bár lelkileg teljesen feltöltődünk és boldognak érezzük magunkat, biztosan te is érzed, hogy a tested egy kicsit lemerült.

 

Íme pár tipp, hogy feltöltődj rengeteg energiával az őszi szezonra:

 

1. Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt!

 

Még kaphatóak a szezonális zöldségek és gyümölcsök, így akár még naponta tudsz fogyasztani belőlük. Rengeteg vitamin megtalálható bennük, amelyek szükségesek a szervezeted számára.

 

Egészséges életmód és gyümölcsök

 

2. Szedj vitaminokat!

 

Ha úgy érzed, hogy többet pörögtél nyáron a kelleténél, akkor érdemes beszerezned pár vitamint is, amelyek által gyorsabban érezheted magad energikusnak. A C-vitamin, a B-vitamin és a magnézium pótlása a legszükségesebb általában.

 

3. Méregteleníts!

 

Itt nem arra gondolunk, hogy vágj bele egy léböjtkúrába, hanem csak tarts egy kis szünetet. Kerüld az alkoholfogyasztást és a nasikat, és igyekezz egészséges ételeket fogyasztani. A zöld tea és a gyógytea is sokat segíthet szervezeted kitisztulásában.
 

4. Menj el egy napra wellnessezni

 

Ha teheted, vegyél egy napijegyet, és menj el egyedül wellnessezni vagy azzal, akivel szívesen kikapcsolódnál. A lényeg, hogy csend legyen és magadra tudj koncentrálni. Merülj el a gondolataidban pezsgőfürdőzés közben, méregteleníts a szaunában (ha szaunázhatsz), ülj be a sókabinba, vagy egy aromaterápiás szobába és élvezd a csendet. Így nem csak a lelked, de a tested is feltöltődhet.

Wellnessező pár

5. Tűzz ki új célokat

 

Ami pedig talán a legfontosabb, hogy legyenek új céljaid. Legyen miért felkelned, legyen miért dolgoznod. Légy motivált, hiszen csak akkor vagy képes megvalósítani a terveidet, álmaidat. Céltalanul csak a szürke hétköznapok várnak rád.



 

loader
Facebook Instagram