Intő jelek, hogy inkább hanyagold a randi partnered

 

 

Szerelmes pár


Biztos voltál már olyan helyzetben, hogy a randitárs már a legelején olyasmit mondott vagy tett, ami miatt inkább megszakítottad vele a találkozókat. Egyes esetekben azonban sokan akár bele is mennek egy kapcsolatba, hiszen „biztosan csak félreértették”... és utólag merengenek azon, vajon mi is volt az a pont, ahol ki kellett volna szállniuk. Az intő jelek, vagy manapság red flagek (vörös zászlók) néven is ismert tapasztalatokból szemezgetünk és bemutatjuk azokat a szituációkat, amikor jobb, ha inkább időben lezárod az adott személlyel folytatott randizást.


 

A kezdeti szakasz 

 

Nincsen azzal baj, ha valaki elkésik – bárkinek bármi közbejöhet, ami miatt nem tud időben megérkezni a találkozóhelyre. Azonban, ha ez nem csak rendszeres az ő esetében, de nem is tájékoztat téged előre a jelentős (15 percnél hosszabb) késéseiről, akkor az a személy nem veszi komolyan a te idődet. 

Ez akkor is komoly red flag, ha közben az indokként tálalt magyarázatai között feltűnő összefüggéstelenséget, akár konkrét hazugságot csípsz el. A tiszteletlen viselkedés nem szexi! 
 

 

Játszmázás

 

Kamasz- és fiatal felnőtt korban sokan hiszik azt, hogy a játszmázás jó ötlet. Például, amikor három napig nem hívják fel egymást, és azt várják, ki fogja kezdeményezni a következő beszélgetést. Jobb esetben ezt a húszas évek közepére kinövik az emberek, de ha egy idősebb korban lévő partnernél még mindig ezt a játszmát véled felfedezni, bátran jelezd, hogy te ennél érettebb társat keresel. 

 

A szex terén sem mindegy, hogy meghallgatja-e a te kéréseidet, vagy önzőn viselkedik a te élvezeti károdra és olyan dolgokat erőlted rád, amikkel te nem vagy komfortos. Senki nem szereti azt érezni, hogy a másiknak nem elég érdekes vagy szórakoztató – így egy felnőtt esetében, bármelyikről is legyen szó, mindenképpen intő jel ez a fajta viselkedés. Ha azt éled meg a társaságában, hogy nem akar igazán megismerni téged, távolságtartó, érdektelen, akkor te sem őt keresed társadnak.
 

 

 

Szerelmes pár kézenfogva


Rátarti, antipatikus viselkedés

 

Lehet, hogy veled egy tündérbűbáj, de közben az is intő jel lehet, hogy másokkal miként viselkedik. Arrogáns vagy lekezelő a pincérekkel, sőt hangosan szidalmazza őket alapos indok nélkül? Kötekszik, egyenesen megalázó megjegyzéseket tesz hangosan vadidegen emberekre? Vigyázz: előbb vagy utóbb az éles nyelvét elkezdheti rajtad is köszörülni! 

 

Előfordulhat, hogy a kezdetben kedves csipkelődésnek vagy jópofa humornak próbálja feltüntetni a beszólásait – de figyelj arra, miket és hogyan kommunikál. A bántó viselkedés hatalmas vörös zászló, és ha nem vagy komfortos azzal, ahogyan másokkal vagy veled bánik, vagy egyenesen félelmet élsz meg a közvetlen közelében, akkor inkább húzd fel a nyúlcipőt. Ugyanez igaz, ha rendszeresen agresszív megnyilvánulásai vannak mások felé.

 

A legfontosabb, hogy ne csak a saját igényeiddel és szükségleteiddel legyél tisztában, de az értékeiddel is. Figyeld azt, hogy az adott randitárssal miben és mennyire vagytok kompatibilisek – és ne légy engedékeny olyan dolgokban, amik igenis számítanak a te mindennapi életedben! Természetesen mindenki megérdemli az ártatlanság vélelmét, és lehet, kevésbé tudja hozni a legjobb randi formáját – de hidd el, ha a fentiek közül bármelyiket rendszeresen elköveti, vagy többféle red flaget is felfedezni vélsz a találkozóitok során, inkább búcsúzz el!

loader
Facebook Instagram