Kevés, vagy inkább túl sok az önbizalmunk?

Kevés, vagy inkább túl sok az önbizalmunk?

 

Ebben a kérdésben nehéz kideríteni az igazságot, hiszen rengeteg ellentmondásos helyzettel találkozom nap mint nap. Például: egy csinos, de önbizalomhiányos lány nem vesz fel nyáron szép ruhát, hanem takargatja magát, míg akinek lehet nem illene hasmutogatós ruhában járnia, ő addig felveszi azt a feszülős rucit.

 

Itt talán az lehet a gond, hogy mindenkihez másképp jut el egy influencer által közvetített önbizalomnövelős üzenet. Tény, hogy a legtöbb nő önbizalomhiányos. És ha nem kap szép, kedves szavakat a közvetlen környezetéből, akkor elhiszi mindazt, amelyeket egy olyan ember mond, aki egyszerre több tízezer emberhez beszél. Pedig mindannyian mások vagyunk. Mindenkinél mást jelent az önbizalomhiány.


Önbizalomteljes férfi

Nézzük a férfiak oldaláról: ha oda kell menni egy nőhöz, akkor a legtöbb férfi bátortalan lesz, de ha megiszik egy pohár bort, akkor talán ráveszi magát. De, esze ágában sincs nagyon csinos lánnyal ismerkedni, hiszen fél a reakciótól. Inkább arra a lányra vár, akiben meglát valami egyedit. ( ő lehet pl: molettebb vagy konzervatív öltözködésű). És ez a lány, aki nem egy modelltípus, bunkón elküldi a srácot, egóját földdel egyenlővé téve. Tehát ez a srác úgy gondolja, hogy nem hogy egy csinos nőnek nem kell, de másnak sem. Így születhet meg egy férfi önbizalomhiánya.

 

Nézzük a nők oldaláról: a nők önbizalomhiánya ma már főleg a közösségi médiák miatt alakulhat ki. Minden egyes nap mások tökéletes külsejét és életét kell néznünk, és motiválnak minket, elhitetik velünk, hogy nekünk is lehetne ilyen életünk. Ez a mindennapi hasonlítgatás pedig szép lassan tönkre is tesz minket. Pedig milyen jól érzed magad, amikor a családoddal vagy a barátnőddel eltöltesz pár órát és elfelejtesz ránézni a telefonodra, nem?

 

Meg kellene tanulni külön szeparálni a valóst a valótlantól. Az igazi értékek nem az interneten vannak, hanem a környezetünkben. Azzal pedig, hogy ezeket a posztokat nézed, nem leszel előrébb. Ha csinos szeretnél lenni, akkor hozd ki magadból a maximumot, de ne képzeld be magadnak azt, hogy te úgy fogsz kinézni mint a legkeresettebb modell. Nem is kell. A férfiaknak nem ez kell. Ők szeretik az egyedi nőket, akkor is ha vékonyabbak, vagy ha molettebbek. Őket főleg a kisugárzásoddal tudod megnyerni. Amihez persze kell egy kis önbizalom is. Legyél ápolt, legyen szép a hajad, a körmöd, használj finom parfümöt, és legyen stílusod. Ha pedig egy srác érdeklődik irántad, ne építsd le egyből, főleg ne alpári módon, hiszen ő irántad érdeklődik, ő téged különlegesnek lát, azért ment oda hozzád. 

Nő a férfiak között

Tehát a legtöbb nő otthon szomorkodik, hogy szingli, soha semmi nem jön össze semmi, de egy ismerkedésnél egy pillanat alatt képesek bárkit leépíteni, olykor bunkó módon is. Neked vajon hogy esne, ha bántóan küldene el a kiszemelt pasid? Válogassuk meg, hogy kinek mit mondunk, hiszen komoly pszihikai következményei lehetnek annak, hogy kinek mit mondunk.

 

Nehéz eldönteni, hogy a mai világban akkor most önbizalomhiányról van szó, vagy inkább már túlteng bennünk az egó, hisz tudjuk, hogy minden másodpercben tudunk interneten ismerkedni...

loader
Facebook Instagram